Mégis hogyan hangoljam össze a háztartást a gyerekkel?
Másoknak a férje maximálisan együttműködik, takarít, főz, vásárol.
Újszülöttel a karjában az anyuka nem főz, nem porszívózik, akkor alszik, mikor a gyerek is aldzik, hogy regenerálódjon, legyen teje. Egyetlen feladata van: a csecsemő gondozása.
Ebben az időszakban az apának intenzíven be kell kapcsolódnia a nagyszülőkkel együtt.
Ahogy nő a gyerek, egyre több ifő jut a háztartásra is. A középpontban mindig a gyerek. Nagymama sétáltat, te beteszed a mosást, mosogatást, porszívózol, vagy alszol végre, hogy talpon tudj lenni éjjel.
Aztán, míg szoptatsz, nagymama vasal.
Ismerős a helyzet.
De az első gondolatom: azért a férjed tud rendelni,venni főtt ételt, ugye? Vagy ha nem főtt, azért tud enni,ugye? Akkor nem kéne fogynia szerintem.
A többi nálam úgy van: egyik a másik róvására. Vagy főtt kaja van,vagy takarítás van. A kutya persze oké, vele kell foglalkozni,de míg babakocsis a kicsi könnyebb sétáltatni szerintem.
A lányom 5 éves. Munka előtt viszem óviba, utána rohanás érte. Uzsonna otthon. Addig vagy főzök egy 30 percbe sűríthető ételt (tejbegríz,rakott tészta,leveles tészta töltve,tarhonyás krumpli) aztán játék a lánnyal. 5 percekre elszabaduló: mosás berak, teregetés,pakolás,kutya, macska etetés.
Ja reggel korábban kelek, mint ő.
Rendes takarítás: szabadság alatt...
“ a férjem issza meg a levét meg a kutya, mert őt is csak ritkán tudom kivinni sétálni”
Hát jól bemutattad a férjedet! Beválasztottál. Mi vagy te?! A pótanyja, vagy házicseléd?
1, nem kell minden "szerepben" megfelelned, nem színdarabot játsszol, hanem élsz.
2, mi az, hogy 3 hónap alatt sokat fogyott a férjed? Nincs tán keze-lába, hogy ételt csináljon magának? Röhej a köbön. Egyedül éhenhalna?
Tessék szépen befogni azt a nagyra nőtt gyereket!
Ebédet se ciki rendelni, jobb mint a mekdönci, vacsorára is eltehető a menü.
Ha még nem próbáltad: kipróbálhatod a kendőt/mei tait. De ennyi idősen már sokat kellene ellenie hason is. Nem egyedül, bohóckodhatsz neki.
Friss levegőre a gyereknek is szüksége van, nem csak a kutyának. Nem egyszerre viszed a gyereket és a kutyát?
Ami nekünk bevált:
1. Kajarendelés. Teljesen finom, jó minőségű ételeket szállítanak ki, nem sokkal drágább, mint főzni.
2. Férj nem "segít", hanem egyenrangú, felnőtt emberként kiveszi a részét a munkából otthon is. Nem "várja el", hogy valami meg legyen csinálva, hanem megcsinálja ő maga, bármit.
3. Hetente egyszer takarítónő, aki 2-3 órában a munka nagyját megcsinálta, utána már csak szinten tartani kellett.
Miért nem hozattok valahonnan heti menüt? Olcsóbb lenne, mint a mekis kaja és társai. Te mit eszel? Otthon vagy, tehát át tudnád venni a kihozatott menüt, te megeszed délben, a férjed az ő részét vacsorára.
Kajaprobléma megoldva.
Kezdjük azzal hogy egy felnőtt férfihoz mentem hozzá. Mos, főz, takarít. Nem törik le az ujja ha csinál magának enni munka után.
Pont ilyen volt a fiam is. Sírós, letehetetlen. Igényelte nagyon a test kontaktust. Hordoztam. 3 hetes korától. Így nagyon sok mindent el tudtam intézni. Sétához is jó és ha lenne kutyánk tuti akkor vittem volna sétálni mikor a gyerekkel mentem. Mert minden nap sétáltam a fiammal. De fontos hogy ne kengurúba tedd hanem keress megfelelő eszközt.
Kösd fel a gatyád mert a leírás alapján a te babád is több emberes (nagy igényű, olvass utána). Nem most lesz jobb a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!