Mégis hogyan hangoljam össze a háztartást a gyerekkel?
Nem is értem. Nálunk a férjem már gyerek előtt is megcsinált itthon szinte bármit. A főzés kivételével. De amikor terhesen feküdnöm kellett, bizony azt is megcsinálta. Feküdtem a kanapén, és mondtam neki, mit tegyen bele, hogy csinálja. Felnőtt ember, képes rá.
Az, hogy felporszívózik, felmos, elindít egy mosást, az megint csak totál természetes szerintem.
A te férjed viszont el van kicsit tájolva. Igen, van olyan, aki rendben tudja tartani a lakást, és mellette főz is. Például én is, de rohadt mázlista vagyok, mert a 2,5 hónapos fiam brutálisan nyugis gyerek. Van, hogy főzés közben ott van a konyhában, elnézelődik a hordozóban. Ő délelőtt nagyot alszik, délután több kisebbet, így általában délelőtt megcsinálok mindent. DE: tisztában vagyok vele, hogy nem mindenki ilyen szerencsés. Tesóméknál a második gyerek volt olyan, mint a te babád. Állandóan kézben volt. Sógornőm mindent úgy csinált, hogy a kezében volt a gyerek (akkoriban nem volt még divat a hordozás, pedig szegénynek megváltás lett volna). A férjednek el kéne fogadnia, hogy a ti babátok ilyen, és nehezen boldogulsz egyedül, és neki is ki kellene vennie a részét. Szerintem üljetek le, beszéljétek meg, miben tudna nagyobb részt vállalni. Hogy esetleg a babával van, amíg te megcsinálod mondjuk 2 napra a kaját, vagy nekiáll inkább ő. Kommunikálni kell vele, különben nagyon hamar ki fogsz bukni. Kitartást!
Vegyük a legalapabbat: húsleves. Szó szerint 5 perc megpucolni a zöldséget és feltenni a hússal együtt főzni. Arra az 5 percre leteszed ordítani a legrosszabb esetben is vagy ti wcre, fogat mosni stb. se jártok?
A főzés pont az amit nem kell tulmisztifikalni, mindenhonnan ömlenek a pár perces receptek ...
És hogy fér bele meséljétek már el? És bocsi, valakinek nem opció, hogy húslevest főzőcskézzen az urának, amíg sikít a gyereke. Ti anyák vagytok egyáltalán? Bírjátok hallgatni? Én nem hiszem el, hogy vannak ilyen emberek. A
10 perces húsleves meg a hét vicce. Szerintem ahogy gyereked sincs, húslevest sem főztél még.
25: nem talált.
4 gyerekem van, kis korkulonbseggel, köztük ikrek.
Húsleves volt tegnap az első fogás, pulykanyakkal, sok zöldséggel és nem volt több 5 percnél a felrakása.
Ne legyetek már ennyire életképtelenek könyörgöm. Főleg tele vannak a boltok előre felkockazott, felszeletelt husokkal, zöldségekkel, szoszokkal. Bárki össze tud dobni belőle pikk pakk rendes kaját.
És komolyan kérdezem nem mosol arcot és fogat se, nehogy 5 percet bogjon a gyerek?ill. nagywcre, tampont cserélni se mentek?
A fiam volt ilyen extra sírós többemberes baba. És ő a hordozást utálta. Csak babakocsiban volt el, persze ha megállt rögtön felébredt. Nehéz lett volna egyszerre sétálni az utcán és főzni meg takarítani.
A lányom extra nyugis baba volt. Főzés után még aludni is tudtam napközben. Lehet, hogy másoknak azért megy, mert a babájuk olyan típus mint a lányom volt.
Neked most nem kell se főznöd se takarítanod. Ha van egy kis időd akkor pihenj. Egy extra sírós baba ellátása mindennél nehezebb. A férjed főzzön munka után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!