Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egyedülálló anyaként hol...

Egyedülálló anyaként hol helyezkedjek el?

Figyelt kérdés
Egyszerűen már nem látom a kiutat. 1 éve mentünk szét a gyerek apjával, ezidő alatt 3 munkahelyem volt, +munkanelkuli segelyen eltunk. Egy érettségim van, és szinte mindenhol gond ha beteg a gyerek, illetve nincs "anyaműszak". Csak én tudom vinni-hozni az oviból, így egy műszak 8-4ig a legoptimálisabb, de az egyik helyen 7-3ig voltam. Legjobb lenne home office, de bármit elvállalok, csak tudjam rendezni a gyerekem. Van ötlete valakinek? Ma szűnt meg a munkaviszonyom ismét, pedig annyira hittem benne, hogy sikerül itt maradnom. Már munkanelkuli sem jár, teljes elkeseredésben vagyok, úgy érzem már, hogy feladom az egész életem...
2022. júl. 20. 18:43
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
40%

Kerdezo, egyedulallo szulo vagyok en is, csalad nelkul.

Akarmit irtak itt elottem, csak a kifogast irod ra, nem ertem, akkor mit varsz itt tolunk ? Adjunk munkat, vagy penzt ?

Tanulj - van ingyenes OKJ ha bemesz a munkanelkuli kozpontba

Koltozz - irod van lakasod. Es ? Eladod, es veszel mashol. Nagyobb varosban tobb a lehetoseg, talalhatsz bebiszittert , ovodat a munkahelyhez kozel, stb.

A gyereknek van apja is, segitsen be ! Vigye o haza, mi az hogy dolgozik reggeltol estig, o megteheti?

Ne csak a kifogas legyen, mert itt senki nem ad neked home office munkat erettsegivel.

2022. júl. 20. 21:41
 32/44 anonim ***** válasza:

Már pedig nincs más megoldás minthogy apuka is segít vagy reggel vagy este. Hiába nem vagytok együtt, az ő gyereke is!

Vagy minden hónapban adjon amnyi pénzt ami szükséges a számlák kifizetéséhez és megélhetéshez ha segíteni nem hajlandó. Világosítsd fel hogy Te is munkából élsz.

Vagy van egy c opció. Apukához oda költözik gyerek és Te elmész dolgozni. Na akkor végképp meg kell oldania hogy hozza vigye nem? Vagy beadja nevelőotthonba?

Még mielőtt leoltasz kedves kérdező volta egyedülálló anyuka egy 1 éves kisgyerekkel kereskedelmi dolgozóként. Mindent meg lehet oldani...

2022. júl. 20. 21:57
 33/44 anonim ***** válasza:
Míg otthon vagy,vallalhatnál gyerek felügyeletét.
2022. júl. 20. 22:01
 34/44 anonim ***** válasza:
33-as: ez nem olyan egyszerü, föleg, ha talál valahol munkát, akkor meg le kell mondani ezt is, és nem igazán lesz boldog, akinek a gyereke hirtelen felügyelet nélkül marad!
2022. júl. 20. 22:18
 35/44 anonim ***** válasza:
40%
Tudom, hogy le leszek pontozva, de azért azt a gyerekvállalás előtt is tudtad, hogy csak érettségivel milyen lehetőségeid vannak, és hogy ez a gyerekneveléssel nem egyeztethető össze. Azt is tudtad, hogy apuka reggeltől estig dolgozik, tehát ha nem váltok el, akkor sem tudná hozni-vinni a gyereket. És a GYES alatt még mindig lett volna lehetőséged tanulni. Ha a munkaidőd korábban kezdődik, vagy később ér véget, akkor felveszel addigra egy bébiszittert. Tudom, tudom, a bébiszitter 2 órára elkér annyit, amit te egész nap keresnél, tehát nem éri meg. Hoppá, akkor legyél bébiszitter, hiszen ők 2 óra alatt megkeresik azt a pénzt.
2022. júl. 21. 03:51
 36/44 anonim ***** válasza:
54%

35-ös: látom elég nagy a zavar a fejedben!

Elöször is nem feltétlen úgy készül valaki a házasságra/gyerekvállalásra, hogy úgyis elválnak pár év múlva.

Másodszor egy kisgyerekes nö hogy tudna bébiszitterként dolgozni, ugyanis az "úgy megy", hogy a bébiszitter elmegy oda, ahol a gyerek lakik és ott vigyáz a gyerekre. A kérdés hogy közben a kérdezö a saját gyerekét hová tenné? Mert magával vinni nem szokás, így nem vennék igénybe öt a szülök.

2022. júl. 21. 08:30
 37/44 anonim ***** válasza:
0%
De, úgy kell készülni a gyerekvállalásra, hogy ha valami miatt egyedül marad , akkor is boldoguljon.
2022. júl. 21. 13:40
 38/44 anonim ***** válasza:

37-es: gondolom, tudod, hogy ez lehetetlen, hacsak nem sok milliót örököltél a szülöktöl!

Egyrészt nincs biztos jövedelem, mert mégha nem is veszted el a munkahelyedet, baleset mindig érhet, ami miatt nem tudsz pénzt keresni.

Másrészt hiába van magas fizetésed, az infláció eléggé le tudja csökkenteni az értékét.

Harmadszor egy vagy több gyerek esetén a nö mindig kiesik jó idöre a munkából (kivéve, ha az apa vállalja át a gyerekgondozást!), de már a terhesség alatt is lehet munkaképtelen veszélyeztetett terhesség esetén.

A másik meg, hogy érdekelne, szerinted mi az az anyagi felkészülés, amit elégnek tartasz egy gyerekhez.

De egész biztos, hogy teljesen irreális az elképzelésed, ha csak úgy szülnének a nök, akkor évente lenne MO-on 10000 gyerek maximum, ami megintcsak gazdasági (meg családi) katasztrófához vezetne.

2022. júl. 21. 14:16
 39/44 A kérdező kommentje:

A bebiszitterkedes egyebkent nem rossz otlet, az en gyerekem míg oviba van, simán tudnék vigyazni máséra. Csak nemtudom h így h nincs hivatalos papírom róla, alkalmazna-e valaki (persze nem annyit kérnék, mint egy hivatásos bebiszitter), illetve itt a varosban nem nagyon van erre kereslet szerintem, de megpróbálhatom addig is, míg nincs más.

Szerintem mar keso ilyeneken agyalni h mi lett volna, ha...

Mindenki kovet el hibakat, en is, nem gondolkodtam elore

A lakas egyebkent nem az enyem, alberlet, de jóval áron alul, ezert sem mennék mashova, egy nagyvárosban 5x ennyibe kerülne!

2022. júl. 21. 14:38
 40/44 A kérdező kommentje:
Apukaval pedig nemtudok mit kezdeni sajnos, bántalmazo kapcsolatban eltem vele, szerintem ennel tobbet nem kell mondanom, orulok h fizet gyerektartast es hogy azert szereti a gyereket, de neki a sajat elete es penz mindennel fontosabb, raadasul masik telepulesen el, ha akarna se tudna segiteni de nem is akar," en hagytam őt el, ezt vállaltam " címszóval!
2022. júl. 21. 14:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!