Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek mennyire normális...

Szerintetek mennyire normális hogy egyesek így gondolkodnak?

Figyelt kérdés

Néhány abortusz kérésben szoktam találkozni ezzel a mondattal: ha meg is erőszakolják akkor is szülje meg, sok család vár babára.

Valahogy nem tudom megérteni, hogy egyesekben ennyire nincs empátia, szinte semmi érzelemmutatás az erőszak áldozathoz.

Bennem felmerül, hogy amikor ezt mondják tudják e hogy hogyan milyen körülmények között történt az erőszak, hányan erőszakolták meg, mekkora fizikai meg lelki tramumát ért? pl.elég durva erőszaknál ahol ütötték, rúgták, felgyújtották meg minden és épphogy túlélte ilyenkor is ezt gondolhatják hogy de akkor is meg kell szülnie?

Eleve az áldozat képes lenne felnevelni egy nemkívánt gyermeket pl.ha nincs pénz, nincs hova és sorolhatnám feltétel...Ilyenekbe belegondolnak akik ezt írják vagy mi a gondolkodás menetük?

Meg az hogy sok család babára vár, nem kéne hogy összefüggésben legyen az áldozattal...mivel nincs feléjük felelősséggel szerintem, meg ez olyan mintha bűntudatot akarna kelteni benne hogy hiába erőszakolták meg attól még ki tudja szülni és akik várnak babára, nekik lehet boldogság de az áldozattal ilyenkor senki nem törődik..? ő egy traumán ment keresztül nyilván nem így tervezte...

Szeretném jobban megérteni, mert ez a mondat kiveri nálam a biztosítékot.

Nem provokatív kérdésnek szánom hanem tényleg érdekelne ki mit gondol erről.

2022. jún. 29. 08:01
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
82%
Ezeket az "embereket" én nem is minősítem. Alapjában senkinek sincs joga előírni, hogy a másik mit csináljon a testével, akkor sem, ha nem történt erőszak. Tudomásul kellene venni, hogy sem tenyészkancák, sem két lábon járó inkubátorok nem vagyunk. Nem fogjuk tönkretenni magunkat azért, hogy másnak jó legyen. Le kéne már akadni erről a témáról, már túlságosan elharapózott. Törődjön mindenki a saját dolgával, és ne ártsa bele magát mások életéb
2022. jún. 29. 08:14
 2/30 anonim ***** válasza:
87%
*életébe
2022. jún. 29. 08:15
 3/30 anonim ***** válasza:
79%

Nem normális.,

. Aki így gondolkodik, az nem adott örökbe egyetlen gyereket se, csak okoskodik. Elvárni egy nőtől, hogy végig szenvedje a terhességet, a szülést, és eldobni a gyereket, mint valami értéktelen kacatot. Elvárni tőle, hogy soha ne jusson eszébe, hogy van valahol egy gyerek, akiről nem tud semmit.

2022. jún. 29. 08:19
 4/30 anonim ***** válasza:
66%
Már megint... Mikor egyik kérdésnél kezd kifulladni a téma, rögtön kiírjátok még egyszer, és ugyanúgy semmire nem juttok. 🤦🏻‍♀️
2022. jún. 29. 08:22
 5/30 A kérdező kommentje:
4.Elnézést, nem vettem észre hogy más is kérdezett hasonlót korábban. De attól még jöhetnek új válaszok a témához. Minden választ értékelek!
2022. jún. 29. 08:23
 6/30 anonim ***** válasza:
71%
5, az a baj, hogy semmi újat nem nyújt, mert mindig ugyanazok válaszolnak kb. Ugyanazokkal a szófordulatokkal, ugyanazokkal a lózungokkal, ugyanazzal az írásképpel.
2022. jún. 29. 08:25
 7/30 anonim ***** válasza:
88%

Nekem volt missed ab, spontán vetélés is, ettől függetlenül nem érzem feljogosítva magam, hogy más felett, más ezzel kapcsolatos döntése miatt ítélkezzek. Persze lehet mondani, hogy miért nem védekezett, miért nem vett be nemi erőszak után 72-órást, de itt igazából ez mind mindegy, ugyanis a döntési helyzet a már megfogant terhességgel kapcsolatos, és ott már az ilyen dolgok nem segítenek.

Ha a saját esetem lenne (szerencsére nem érint), akkor nekem ez a "legelfogadhatóbb" indok, ahol én is ezt a megoldást választám. Ezen kívül magam szempontjából az élettel összeegyeztethetetlen betegség is olyan érv, hogy ott vállalnám az abortuszt, kivéve ha ilyen esetben (szerencsére nincs ilyen infóm, hogy mi lehetséges), de ha pl szervdonorként más kisbabáknak tudnánk segíteni, abban az esetben vàllalnám a kihordást. Már a genetikai betegsegnél nem tudnék most állást foglalni, ha a helyzetben lennék, biztos nagyon megviselne, hogy mit döntsek. Még úgy is, hogy van 3 gyerekem.

De attól, hogy én a saját életemmel így érzek, nem hiszem, hogy jogom lenne dönteni más helyzetében, más érzelmei szempontjából. Valaki nem így érzi, és ez az ő dolga.

2022. jún. 29. 08:27
 8/30 A kérdező kommentje:
6..nekem új válaszok, mert a másik kérést nem láttam. Ha zavar nem muszáj nézni továbbra is ezt a kérdést :)
2022. jún. 29. 08:29
 9/30 A kérdező kommentje:

Persze lehet mondani, hogy miért nem védekezett, miért nem vett be nemi erőszak után 72-órást.

Itt kifejezetten az erőszak helyzetet kérdezem hogy amikor az áldozat tehetetlen. Pl.fogva tartják meg minden. akkor hogy gondolják ezt az emberek...

2022. jún. 29. 08:32
 10/30 anonim ***** válasza:
94%

Ezt a 72 órást azért írtam, mert a múltkor pont olvastam egy ilyen helyzetben lévő kérdését, és 10-ből 5 a fejéhez vágta, hogy tán be kellett volna venni a 72 órást. Ráadásul az érintett férjnél volt, és babaprojektben.

Szóval szerintem ez eleve egy irreleváns kérdés, hogy miért nem vett be. Jóhogy nem már ő kérjen elnézésty hogy ilyen helyzetbe került. A terhesség már kialakult, ezzel a problémával kell akkor foglalkozni, és ha valaki az abortuszt választja, akkor másnak ehhez pont semmi köze.

2022. jún. 29. 08:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!