Ki gondolkodik normálisan? Vagy én vagyok tényleg maradi?
Ti mit gondolnátok erről?
Első osztályos a kislányom 8 éves. Van egy barátnője az iskolában. Hogy is mondjam.. Nem úgy nevelik a gyerekeket, mint mi. Az asszony csalja a férjét és fordítva, sokat veszekednek és a nyolc éves kislány és a testvére erről mind tud.
Sajnos ebből sokat behoz az iskolába. Mióta barátkoznak az én gyerekem is kifordult magából. Messengert akar Facebookot és Vibert mert a kislánynak megengedik ezt. De én nem engedem semmiképp. Könyörgöm 8 éves. Hétvégén ment egy dokumentumfilm a kisbabákról az egyik csatornán. A lányom megjegyezte,hogy " nem kellett volna annyit sze*elni és nem lenne ennyi gyerekük". Szó szerint köpni nyelni nem tudtam. Mire elmondta, hogy a kislány elmesélte neki, hogy mi az a sz*x és a csókolózás. Azt hittem megőrülök. Szerintem ennek még nem lenne itt az ideje, hogy tudja. Szerintetek is rossz hatással van a gyerekemre? Mit csináljam hogy magyarázzam el neki, hogy nem hozzá való a kislány? Mért nem lehet Facebookja, Messengere stb.. Segítsetek. 🤔
Egyáltalán nem félti túl. Sok helyütt ennek a korosztálynak még pl zéró képernyőideje van, az túlzás, de a Facebook nem való ekkora gyereknek. Maga ez a lájkolás, menősködés ez borzasztó személyiségtorzító, ekkora gyerek életében teljesen felesleges.
Ezzel a lánnyal komoly gondok vannak, amellett, amit az 1-es írt, én szólnèk a tanárnak is, bár nem tudom, mit tud tenni.
12 éves koráig nem lehet facebook accountja, a többit nem tudom. Nehéz lehet, de neked van igazad. A másik kislányét is jelenteni kell.
Viszont. Hogy tudja, mi a szex, nem baj, az a baj, hogy nem tőled tudja. Megelőzhetted volna ezt, ha beszélsz róla ezekről, nyíltabb vagy. Már miért ne lenne itt az ideje? Nyolcéves. Mit hazudtatok neki, hogy a gólya hozza a gyereket, vagy mi? Miért lenne attól baja, ha tudja, mi az a szeretkezés. Nem értem az embereket, a szex nagyszerű dolog, nem gusztustalan perverzió, amiről még a nyolcévesek se tudjanak. Meg kell neki mondani, hogy felnőtt dolog, de azért az alapvető igazsággal hadd legyen már tisztában. Tessék, itt az eredménye a prűdségnek, védtelen a befolyásolással szemben, mert te nem tanítottad meg neki időben, hogy működnek a dolgok. Beszélgess vele többet ezekről, mert így a másik kislány lesz rá hatással, ő neveli és nem te.
Évek óta foglalkozom animátorként gyerekekkel nyári táborban. Először el se hittem mennyi mindent tudnak, amiről nekem 8 évesen még fogalmam se volt. Tényleg az van, hogy közösségben egymástól tudják meg azokat az információkat amiket anyu/apu igyekszik "eltitkolni" és pont amiatt, mert otthon ezekről a dolgokról nem beszélnek vele még jobban kíváncsi lesz. Szerintem ez a maga módján nagyon káros tud lenni. A barátoktól hallott kiszínezett a történetekek alapján alakítanak ki magukban képet például a szexről is, amit később már nehéz visszafordítani és magyarázni, hogy amit hallott annak a fele se igaz.
Sajnos (vagy nem sajnos) nem fogod tudni érdemben eltiltani a barátnőjétől. Ha meg is teszed jönni fog egy másik. Meg kell próbálni szépen beszélni vele a dologról úgy, hogy tőled hallja először, mert te így igenis a saját gyermeki szintjén tudod neki elmagyarázni a dolgokat.
Közösségi oldalakkal egyet értek.Ekkora gyereknek nem való.
A szexuális és egyéb tájékoztatás viszont fontos.
A 90-es évek elején voltam 7-8 éves.Mindent tudtam a szexről.. fogantatásról, volt amit a szüleimtől, volt amit nagymamától, volt amit könyvtárból.. a többit a kamasz unokatesóktól..
Kíváncsi voltam.
Az osztálytársaim fele 9-10 évesen menstruált /3.-4. Osztályban/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!