Normális, hogy folyton azon parázom, hogy szófogadó lesz-e, normálisan fog-e viselkedni?
3,5 éves fiam,oviba még nem jár,ma voltunk délelőtt családi napköziben.Azt mondták jól viselkedett,mikor rászóltak szót fogadott.
Valamiért annyira tudok ezen "görcsölni",pedig alapjába véve szófogadó,persze a korra jellemző dolgok megvannak,meg nagyon be tud dühödni,ha valami nem sikerül neki,de ekkor is max a földre csap,vagy kiabál egyet.Igyekszem ezt is kezelni,ha jobb napja van türelmesebb,ha rosszabb,akkor hamarabb felmegy benne a pumpa.
Már előre tartok az ovitól,mi lesz ha egész délelőtt ott lesz minden nap...
Amúgy mikor szüleimmel van akkor is szófogadó,kezelhető.
Ez megvolt/megvan :)
Le vannak fektetve a szabályok,úgy érzem következetes vagyok és szót is fogad a fiam,csak az jár a fejemben,hogy vajon máshol is betartja majd a szabályokat...
én azt vettem észre, hogy nem az intézetből (óvoda, iskola)viszi inkább haza a modort a gyerek, hanem fordítva, otthon viszik a megtanultat az intézetbe.
az intézet csak formál rajta, de az alapvető otthon átvett gyökerén úgy sem tud.
szóval inkább múlik rajtad, mint az ovónőn.
hidd el, hogy az intézményekben be fogja tartani a szaályokat, nem lesz gond...de amúgy az, hogy a gyerek kivel hogy viselkedik, az azon a felnőttön múlik, akivel van, tehát ez legyen majd az óvónő dolga.
Ne problémázz, az én lányom egy igazi tapsifüles, totál kivannak az óvónők rajta, mert minden kérést elenged a füle mellett, de azért szeretik, mert van amúgy egy csomó jó tulajdonsága, és kedvessége is...
nem mindig az a jó gyerek, aki jól viselkedik...ne is akart, hogy idomított katona legyen, mert akkor az életben is visszahúzódó, félénk lesz. ezzel nem azt mondom, hogy a lányom egy eszeveszetten elengedett gyerek, aki azt csinál amit akar, mert azért ha kicsit is emelek a hangomon, akkor csinálja amit kell, csak hogy ő kicsit lazább mint a többi gyerek...
Arra gondolj ilyenkor, hogy te elítélnél egy gyereket azért mert épp nem fogad szót, vagy nem ül a buszon úgy mint ahogy "illik"? sztem nem...hát más is épp így van...
köszi,most megnyugtattál:)
Nem tudom miért van ez bennem,talán mert én mindig "jókislány" voltam, azt csináltam amit mondtak,suliban se volt rám soha panasz.A férjem viszont....:D És inkább az ő vére a fiam:)
Persze,nem szabad irreális elvárásokat tenni elé,meg úgyis más a közösségben,mint itthon,hát kíváncsi vagyok hosszú távon hogy fog alakulni:)
Remélem úgy lesz,ahogy korábbi válaszoló írta, hogy az itthon megtanult dolgokat bent is tartja majd.
Amúgy nálunk is most az megy,hogy akkor csinálja amit mondok,ha már felemelem a hangom...remélem csak wgy időszak :)
Hát én is remélem, hogy ez csak átmeneti...
hát sok sikert mindannyiunknak! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!