Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gáz, hogy így gondolkodom,...

Gáz, hogy így gondolkodom, vagy normális, egy gyerek és ennyi is marad?

Figyelt kérdés

Megtehetnénk, hogy több legyen anyagilag, de én úgy érzem, hogy lusta vagyok már több gyerekre, mind fizikailag, mind szellemileg, mind lelkileg. Nem akarom, hogy egy kifáradt, elégedetlen anyuka miatt sérüljön a család, a férjemmel való kapcsolat. Szeretnék a plusz pénzt (amit a többedik gyerek nem visz el) közösen elutazgatni vagy félretenni. Én semmi értelmét nem látom a kettő vagy több gyereknek. Legfőképp önző vagyok, mert ha elmegyek heti 1-2szer kondiba, vagy bármerre, egy gyereket könnyebben "leadok" apának, mamának. Több idő jut magamra, magunkra és az egy szem gyerekünkre is. Mellesleg több pénzt is félre tudok neki tenni, ha nagy lesz. Pusztán az, hogy testvére legyen nekem semmit nem mond. Sok olyan testvérpárt ismerek, akiknek semmit nem jelent a tesó, köztük férjem és én is ilyenek vagyunk sajnos.

Azért merült fel bennem a kérdés, mert mindenki a tesó kérdéssel kérdezget mostanában.

2015. ápr. 6. 20:36
1 2 3 4 5
 1/48 anonim ***** válasza:
33%
Ne legyen több, túl önző vagy.
2015. ápr. 6. 20:41
 2/48 anonim ***** válasza:
97%
Ha nem akartok többet, akkor nem akartok. Senkinek semmi köze hozzá. Az emberek imádnak mások magánéletében kutakodni.
2015. ápr. 6. 20:44
 3/48 anonim ***** válasza:
53%
Kövezzetek meg nyugodtan, de teljes mértékben egyetértek, azzal amit írtál! Nekem ugyan még nincs egy se, de a konkrét terv az egy gyerek, pont azok a dolgok miatt, amiket te is írtál. Ezek szerint van még aki így gondolkodik és nem csak szülni akar sorba...
2015. ápr. 6. 20:46
 4/48 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem senkinek nem tartozol beszámolóval arról, hogy miért nem szeretnétek több gyereket. Csak egyszerűen közlöd, hogy nem lesz és kész. Ne érezd kényszernek magyarázkodni.
2015. ápr. 6. 20:48
 5/48 anonim ***** válasza:
61%
Én teljes mértékben megértelek. Én abszolut nem is terveztem gyereket, de aztán lett 3 . Senkire nemtudom bízni, még az apjukra sem.
2015. ápr. 6. 20:48
 6/48 anonim ***** válasza:
36%
Így gondolkodott ismerős házaspár is. Aztán meghalt az egy szem gyerekük 23 évesen...65 évesek, soha nem heverik ki. Soha nem lesz unokájuk...
2015. ápr. 6. 20:49
 7/48 A kérdező kommentje:
Nekem a környezetemből látott tapasztalatok is segítettek ebben a döntésben. Azt vettem észre, hogy dupla gyerek vagy x-szer annyi gyerek, nem dupla, vagy x-szer annyi boldogság. Sőt, több munka, idő, energia, pénz. Én alig tudok olyan családot, ahol többen vannak sés mindenki boldog és elégedett, ellenben az egy gyerekes családoknál azt látom, hogy a szülők jobban tudnak egymásra és a gyerekre is figyelni. Kiegyensúlyozotabbnak látom őket. Ráadásul ahol sokan vann, mást sem hallok, hogy folyton valaki beteg, csak a gyógyszertárba rohangálnak. Persze a 3fős családnál is beüthet a krach, nekem ezek a tapasztalatok, ezekből tudok tovább gondolkodni.
2015. ápr. 6. 20:50
 8/48 anonim ***** válasza:
96%
Nem bántásból de ha egyet szeretnétek, akkor egy lesz. Ha kettőt akkor kettőt. Itt semmi sem gáz. Csak mindenkinek más a véleménye ezzel kapcsolatban.
2015. ápr. 6. 20:52
 9/48 anonim válasza:
86%
Ne foglalkozz másokkal, csak azzal, hogy te/ti mit látsz/láttok helyesnek. :)
2015. ápr. 6. 20:58
 10/48 anonim ***** válasza:
29%

Én is megértelek, jelenleg úgy érezem, hogy én is csak egyet akarok. Ha kislány lesz, akkor nagyon nem valószínű, hogy próbálkozunk majd másikkal, ha fiú, akkor talán, mert nagyon szeretnék legalább 1 kislányt. Az okaim kb ugyanazok, mint neked. Anyagilag megtehetnénk, bár külön szobájuk nem lenne, csak ha mi kiköltöznénk a nappaliba, azt meg nem akarom. Én is túl önző vagyok. Úgy érzem 1 mellett jutna időm mindenre, a férjemre, a háztartásra, a gyerekkel minőségileg foglalkozni, programokra, sportra, vinni, tanulni vele, beszélgetni vele. Sok családban atz látom, hogy egyáltalán nincs is idő beszélgetni a gyerekkel, mert ide-oda kell rohángálni, szalad a ház. A plussz pénzből nyarlni fogunk, engem pl siznte sehova nem vittek a süzleim míg gyerek voltam, a tenger először 20 évesen láttam, külföldön se voltam felnőtt koromig, ami gáz. Ráadásul, ez is, amit mondtál, nekem van tesóm, de nem jó a kapcsolatunk, gyerekkorunkban se volt jó. Egy szobában voltunk, mindig veszekedtünk, ő sokkal több mindent kapott mint én, mindig irigykedtem rá, neki volt bicikli, karate, különóra, nekem nem volt semmi, mert csendes voltam és nem harcoltam ki magamnak, neki meg nagypofája volt és van ma is(Többre is vitte, mint én). Felnőttként sose beszélgetünk, néha jönnek ők is ebédelni a szüleimhez, szinet csak köszönünk meg esetleg egy hogy vagy... Szóval egyáltalán nem érzem úgy, hogy nélküle olyan szörnyű lett volna. A férjem egyke, neki meg teljesen jó volt egyedül, az övé volt minden figyelem. Sokkal több törődést és szeretetet kapott, mint én, sokkal jobb is a kapcsolata az anyjval.

Szóval, mindent összevetve, én is egyet szeretnék, csak legyen lány... Mert ha nem, akkor megrizikózom, hogy 2 fiam lesz:))

2015. ápr. 6. 21:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!