Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gáz, hogy így gondolkodom,...

Gáz, hogy így gondolkodom, vagy normális, egy gyerek és ennyi is marad?

Figyelt kérdés

Megtehetnénk, hogy több legyen anyagilag, de én úgy érzem, hogy lusta vagyok már több gyerekre, mind fizikailag, mind szellemileg, mind lelkileg. Nem akarom, hogy egy kifáradt, elégedetlen anyuka miatt sérüljön a család, a férjemmel való kapcsolat. Szeretnék a plusz pénzt (amit a többedik gyerek nem visz el) közösen elutazgatni vagy félretenni. Én semmi értelmét nem látom a kettő vagy több gyereknek. Legfőképp önző vagyok, mert ha elmegyek heti 1-2szer kondiba, vagy bármerre, egy gyereket könnyebben "leadok" apának, mamának. Több idő jut magamra, magunkra és az egy szem gyerekünkre is. Mellesleg több pénzt is félre tudok neki tenni, ha nagy lesz. Pusztán az, hogy testvére legyen nekem semmit nem mond. Sok olyan testvérpárt ismerek, akiknek semmit nem jelent a tesó, köztük férjem és én is ilyenek vagyunk sajnos.

Azért merült fel bennem a kérdés, mert mindenki a tesó kérdéssel kérdezget mostanában.

2015. ápr. 6. 20:36
1 2 3 4 5
 31/48 A kérdező kommentje:
Nem bántásképp, de azért sajnálom, hogy ilyen látókörrel 5 gyereked van! MIt adsz nekik majd tovább, azt, hogy nem csinálsz minimum 3 gyereket, már egy önző alak vagy?
2015. ápr. 7. 08:54
 32/48 anonim ***** válasza:
Utolsó, ez baromira nem az egykeségen múlik, hanem neveltetésen. Én sajnos ismerek ugyanilyen elba..ott nem egykéket is. Én magam egyke vagyok, soha életemben nem voltam ilyen idióta, viszont sokkal toleránsabb, empatikusabb és nagylelkűbb voltam, mint akár a nem egyke unokatestvéreim, vagy pl. a férjemék, akik hárman vannak, és mindegyikük igen önző.
2015. ápr. 7. 08:59
 33/48 anonim ***** válasza:

Kérdező! Én arról írtam neked, hogy minden döntésről csak idővel derül ki, hogy helyes volt-e.

Most még persze hogy minden rendben van a csemetéddel, de honnan tudod, hogy így is marad? Honnan tudod, mit fog leszűrni azokból a dolgokból, amiket nekünk leírtál?

Nem mindenki alkalmas a nagycsaládra, de nem kell mártírnak beállítani azt, aki vállalja. Ésszel kell csinálni, és akkor fut a szekér. Pl. a randi nálunk úgy működik, hogy a nagyok vigyáznak havonta egyszer a kicsikre. Kezdetben nagyszülői felügyelet alatt, most már önállóan. Teher lenne számukra? Nem hiszem, sokszor mesélte anyám, hogy a lányom kivette a kezéből a kicsit, mert ő jobban meg tudta etetni, vagy a fiammal szívesebben fürödtek este a kicsik, mint a nagyszülőkkel. Ők úgy vannak ezzel, hogy hasznosnak érzik ezeket a tapasztalatokat. Mert tudnak osztozni, lemondani, és képesek örülni a családdal töltött időnek.

Azt hiszem a lényeg számomra annyi, hogy mindenki annyi gyereket vállal, ahányat akar, csak csinálja ésszel, és hogy a heti 2 kiruccanásért, utazásért magas ár egykeként hagyni felnőni a gyereket. De ez az én véleményem.

2015. ápr. 7. 09:03
 34/48 A kérdező kommentje:

Nagycsaládos, hát az az utolsó komennted sokkal szimpibb, de az elején nem így írtad, ne haragudj!

"Honnan tudod, mit fog leszűrni azokból a dolgokból, amiket nekünk leírtál? " Miért neked mi arra a biztosíték, hogy neked normális gyereked lesz? Egyáltalán mi a normális, mindenkinek más az értékrendje..

"de nem kell mártírnak beállítani azt, aki vállalja. " ne fordítsd ki a szavaimat, én magamról mondtam azt, hogy én az lennék! senki nem mondta, hogy te az vagy!

"Azt hiszem a lényeg számomra annyi, hogy mindenki annyi gyereket vállal, ahányat akar, csak csinálja ésszel" ezzel egyet értek!

"és hogy a heti 2 kiruccanásért, utazásért magas ár egykeként hagyni felnőni a gyereket. De ez az én véleményem." ez megint kisarkítás

2015. ápr. 7. 09:10
 35/48 anonim ***** válasza:

Kérdező, 31-es kommented enyhén bántó volt.

Mert szerintem nem a gyerekek száma számít, hanem az, hogy miért annyit vállalunk. Ha valaki nem engedheti meg magának anyagilag az 1-nél többet, hiba lenne mégis vállalnia. Ha idegbeteg a gyerektől, akkor szintén. De ha neki fontosabb az utazgatás, rendszeres kondiba járás, akkor igenis önzőnek látom.

Nem feltétlenül lesznek nagycsaládosok a saját gyerekeim, de azt sem hiszem, hogy az általad említett okok miatt állnának meg egynél. Ebben a közegben nőttek fel, majd kiderül mit visznek tovább belőle.

Nálunk úgy működik, hogy mindenkinek joga van a saját látásmódjához, jövőképéhez, mi csak az alapokat raktuk le, és a támogatásunkat nyújtjuk.

2015. ápr. 7. 09:10
 36/48 A kérdező kommentje:

Nagycsaládos én úgy érzem a veled való kommunikációnak nincs túl sok értelme. Nem szeretnék sárdobálni, de olvasd már vissza, általánosítottál az egykékre és kisarkítod a mondataimat (mártíranya, utazgatás). Próbáld meg egészben látni amiről itt beszélgettünk, azt, hogy mindenki a saját képességeihez mérten vállaljon bármit (legfőképp gyereket).

Nem gondolom, hogy bántó lett volna az írásom, csak visszafordítottam a saját gyerekeidre, azt amit írtál!

2015. ápr. 7. 09:17
 37/48 anonim ***** válasza:

Nyilván nem tudhatom, mennyire lesznek normálisak a gyerekeim.

Amit most látok:

A legnagyobb 21 éves, nemrég repült ki, a munkája miatt elköltözött. Szívesen jár haza a családhoz, fél éjszakára beül a kamasz tesóihoz, napközben meg bezsebeli a két ovis imádatát. Hiányzik neki a család, naponta telefonál haza, és sokszor mondja, hogy jó lenne itthon lenni.

A két középső 10-es gimis. Tudnak kérni, ha szükségük van valamire, tudnak várni, ha nincs meg azonnal. Érvényesítik az akaratukat, ha magányra van szükségük, de szívesen lemondanak róla, ha segítség kell itthon. Nyíltak, őszinték, alkalmazkodóak.

A két kisi még szinte tiszta lap. Amit már most látni, hogy fürdenek a figyelemben, szinte midig van kihez fordulniuk, de megtanulták, hogy ha a nagyoknak dolga van, vagy egyedül akarnak lenni, akkor tűnés van.

Én már nagyjából azért látom, milyenek/milyenek lesznek a srácaim.

2015. ápr. 7. 09:18
 38/48 anonim ***** válasza:
Nagycsaládos, nagyon szimpatikus a hozzáállásod! Minden elismerésem.
2015. ápr. 7. 09:23
 39/48 A kérdező kommentje:
Hidd el, az én gyerekemre sincs ráírva, hogy car ember lesz belőle, még ugyan pici, de igyekszünk, hogy életrevaló embert nevelni belőle.
2015. ápr. 7. 09:23
 40/48 anonim ***** válasza:

Utolsó hozzászólásom jön:

Még egyszer leírom, hogy nem minden egyke gáz, csak sok közöttük az önző, alkalmazkodni képtelen.

Te még csak kicsinek ismered a gyerekedet, de majd látni fogod, hogy kamaszkorban mennyire sarkítva jelennek meg a családban tanultak. Persze a kamaszkor is véget ér egyszer a lázadásokkal együtt, az meg nyitott kérdés, hogy mennyit visz tovább felnőttkorára az akkor kialakult jellemvonásokból.

Csináld úgy, hogy jó legyen, és kívánom, hogy sikerüljön elkerülnöd a buktatókat!

2015. ápr. 7. 09:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!