Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha a lányom most...

Mit tegyek, ha a lányom most készül elszúrni az életét?

Figyelt kérdés
19 éves, és terhes egy olyan fiútól, akivek csak 1 éve vannak együtt. Diákmunkán kívül sosem dolgozott egy napot sem, a fiú pedig majd érettségi után fog dolgozni.
2022. jún. 14. 19:19
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 anonim ***** válasza:
69%

Számomra meg az az elszomorító, hogy ilyen helyzetben automatikusan a szülő van lehordva, ha nem kíván, esetlegesen nem is tud plusz terhet a nyakába venni. Az hirtelen mellékes lesz ilyenkor, hogy egyébként ők már felneveltek 2 gyermeket tisztességesen, (ami nyilván nem kevés erőfeszítés és melót igényelt), mert hát ha ez a felnőtt gyerek, aki láthatóan semennyire nincsen képben az élettel, egyedül akar meghozni egy olyan döntést, ami vastagon kihat az ő életükre is, akkor nekik ehhez jó pofát kellene vágni, ha nem teszik, akkor meg megy az ujjal mutogatás. Nem mindenki tudja megengedni magának például anyagilag sem azt, hogy plusz 1 vagy 2 főt hónapokon át pénzeljen, ahogy nem is mindenkinek alkalmas a háza/lakása arra, hogy újabb két főt beköltöztessen oda. Nem utolsó sorban pedig igen, hadd ne legyenek már hibáztatva, ha a saját megszokott, kialakított életüket sem szeretnék sutba dobni, mert a gyereknek olyan kedve van. Mindkét szülő dolgozik, biztos rendkívül kipihentek lesznek, ha például az egész éjszakát végig üvölti majd az újszülött a mellettük levő szobában. Én például nem tudom otthonosan érezni magam, ha állandóan van ott egy kvázi idegen. Senkit nem lehet belekényszeríteni egy ilyen helyzetbe, tetszik, nem teszik. Vagy a drága gyermek belekényszerítheti a szüleit abba, hogy felforgassa fenekestül az életüket, fordítva a szülőnek már nincs joga azt mondani, hogy köszi, de ebből nem kérünk? Értem.

A kérdező eddigi leírásából nem éppen az jön le, hogy egy értelmes és felelősségteljes lányról lenne szó, hisz még azzal sincs tisztában, hogy terhesen nem fog tudni dolgozni, mert kvázi sehol nem alkalmaznák. Semmi tervük nincs, hogy mégis miből, hol, hogyan fognak egy gyereket eltartani, azonkívül gondolom, hogy odaszülök anyámék nyakára, aztán majd lesz valahogy. A srác éppen kiesve az iskolapadból sem fog ám nagy összeget megkeresni. Azt is leírta, hogy nem gondolja, hogy majd nem őket fogják minden miatt abajgatni, hisz nyilván ismeri a saját lányát. Valahogy a felelőtlen leányzó és párja “felelőssége” el van felejtve, a szülők hibáztatása ellenben ügyesen megy. Tipikus.

2022. jún. 15. 14:15
 42/62 anonim ***** válasza:
41%
Te így gondolod, #40, meg én is, a többség meg másképp. A gyerekem apjával már megbeszéltük (bár mivel mindketten ezt láttuk otthon nekünk magától értetődő), hogy ha a lányunk kerül olyan helyzetbe, hogy bármi gondja van az életben, akár ilyen jellegű, akkor igyekszünk támogatni, nyilván észszerű határok között, és úgy neveljük és akkor is arra törekszünk, hogy ne legyen megelégedve azzal, hogy pl egy kisbabával nálunk kell laknia, hanem akarjon minél hamarabb teljesen a saját lábára állni, de nem fogjuk kibszni az ajtón és nem célozgatunk. Pl. nálunk a gyerek apja csak úgy kapott egy lakást a szülőktől olyan 40 millió forint értékben. Most akkor ez is elítélendő, mert “pénzelik” a gyereket és nem neki kellett megküzdeni érte? Mert az, hogy egy gyerek lakást kap (amire elvileg itt a gyiken sokan törekednek meg felretesznek elvileg) vagy ahhoz önerőt, vagy abban segítik a szülők, hogy míg nem tud egy babával albérletet kivenni maradhat náluk, befizetik az egyetemi féléveket stb szerintem ugyanúgy a gyerek támogatása.
2022. jún. 15. 14:20
 43/62 anonim ***** válasza:
93%

"És én úgy gondolom az is felelősség, ha azt mondja, hogy anyukám, egyelőre nem tudok elköltözni, de minden hónapban leteszek a lakhatásunkért cserébe x összeget"

De figyelj már, egy 19 éves, nem dolgozó lány miből fog bármilyen összeget beadni, a 30 ezer forintos gyes+csp-ből? Az még a gyerek dolgaira sem lesz elég hosszútávon, ergo itt nem szimplán arról van szó, hogy az ember megengedi, hogy hazavigyen egy kisbabát a gyereke, hanem arról, hogy konkrétan vállalnia kell ennek az anyagi vonzatát is, hiszen az a 19 éves magát sem tudja eltartani, nemhogy a gyerekét. Végül úgyis a nagyszülőnek kell vennie a cuccokat a gyereknek, ő fogja fizetni a ráeső kaját és rezsit is.

Arról nem beszélve, hogy bölcsobe csak akkor veszik be a gyereket, ha anyuka visz munkáltatóit, na szerinted hova vesznek fel dolgozni egy kisgyerekes, végzettség nélküli 21-22 évest? Gyárba neg eladónak esetleg, ja, de ott meg 8-4-ig van munka, míg a bölcsőde és óvoda tart, akkor ki fog a gyerekekre vigyázni, míg négy anyuka este 10-ig, meg éjjel dolgozni, majd azt is a nagymama csinálja?

2022. jún. 15. 14:26
 44/62 anonim ***** válasza:
62%
Ne keverjük már a szezont a fazonnal. A lakásvásárlásnak meg ennek aztán a legkevésbé sincsen egymáshoz köze. A lakásvásárlás egy szabad akaratból meghozott döntés! Értsd: Az, hogy egy szülő megteheti, hogy “csak úgy”, szabad akaratából (!!) vesz a gyerekének egy házat, az egy szuper dolog, de itt szó nincs szabad akaratról, itt arról van szó, hogy a felelőtlen kisasszony érezhetően a szüleit akarja egy olyan helyzetbe belekényszeríteni (!) hogy a nyakukra visz egy újszülöttet, ami azontúl, hogy a megszokott életükre is kihatással lesz, nyilvánvalóan anyagi vonzata is lesz, amire koránt sem biztos, hogy fel vannak készülve a kérdezőék. Nagyon nem ugyanaz a kettő. Maga az egész helyzethez való hozzáállás is ultra gáz, meg az elv, miszerint a lányt a legkevésbé sem érdekli, amit a kérdező mond neki pl az árakkal kapcsolatban, ő akar is szülni fog és kész, mert ő szülni akar. Hogy miből, hogyan fogják eltartani, arra nem tudnak mit mondani, hát majd elmennek dolgozni. Ez eleve úgy kezdődik, hogy terhesen őt sehova sem fogják felvenni. A pasija, már ha nem lép le ugye, éppen leérettségizve nem fog több százezreket hazavinni, de még az sem biztos, hogy záros időn belül talál munkát és lesz elegendő pénzük legalább a gyerek alapvető cuccaira, gondolok itt kiságy, babakocsi, baba ruha stb stb. És addig ki fog mindent is fizetni? Nyilvánvalóan a kérdezőék, végül úgyis az ő nyakukba fognak ezek szakadni. Arról nem beszélve, hogy ha a kérdező lánya elmenne végre dolgozni gyerek után, mégis ki fog egy huszonéves, kisgyerekes, végzettség nélküli anyukára jó szívvel alkalmazni? Ahogy írja a 43, esetleg gyár és társai, ami meg nem feltétlen lesz majd összeegyeztethető a bölcsivel, műszakozni kell és társai. Na és azt ki fogja majd megoldani, ha anyuka késő estig nyomja az ipart, esetleg az apuka is? Ja tudom, hát majd a nagyszülők megoldják ezt is.
2022. jún. 15. 14:40
 45/62 A kérdező kommentje:

50 nm-es panelban lakunk, egy nagyobb szobával (ami félig nappali, félig konyha is). Alapból a mikró- és hűtőcsapkodásra kelünk, de olyan jó, hogy tudjátok, hogy mi, ki, és mennyi fér el a mi házunkban.

Én lassan felnevelem a gyerekeimet, nekem nem hiányzik egy újabb gyerek, főleg nem hosszú távon.

Mi arra a garancia, hogy a lányom nem marad a gyerekkel egyedül? Mi arra a garancia, hogy aludni fog a baba minden éjszaka? Mi arra a garancia, hogy a fiam majd tud tanulni a papírvékony falaknál a gyereksírás mellett? Mi arra a garancia, hogy vissza tudunk szokni normálisan a kisgyerekes létbe? Semmi.

2022. jún. 15. 15:52
 46/62 anonim ***** válasza:
93%
Kozlod vele,hogy elhetnek a leendő apuka csaladjanal,mert nálad erre nincs hely. És mutass meg neki egy gyes/gyed kalkulátort ahol megnezheti mennyit fog így kapni...
2022. jún. 15. 16:19
 47/62 anonim ***** válasza:
91%
Na az el is kerülte a figyelmem, hogy van még egy gyereked, aki ráadásul sulis és aki talán nem a folytonos gyerekbömbölés mellett szeretne tanulni. Meg hát egy 50 nm-es panel, ahol eleve laknak már 3-4-en (férjedről/párodról nem írtál) és csak egy nagyobb szoba van, az végképp nem alkalmas egy újabb gyereknek meg még esetleg apukának is, ahogy itt valaki írta.. Nonszensz az egész elképzelés. A lányod sem gondolhatja komolyan és nem is várhatja el, hogy az egész család életét fenekestül felforgassa, csak mert volt annyira felelőtlen, hogy nem védekezett és még most sem jött meg az esze, hogy akkor legalább nem szül a büdös semmire, hanem még köti is az ebet a akaróhoz. Aztán, ha az alig egy éves kapcsolata zátonyra fut és a srác lelép? Mert hát valljuk be, nem sok 19 éves fiúnak vágyálma ennyi idősen gyereket nevelni, ahelyett hogy haverozna, bulizna, csajozna stb. Akkor aztán végképp meg van lőve. Rettentően buta és felelőtlen a lányod, ne haragudj, hogy ezt kell mondanom, de ez elég egyértelmű.
2022. jún. 15. 17:01
 48/62 A kérdező kommentje:

Na itt vagyok, csak közben dolgom volt.

Derjaderja:

Többször összeakadt már a bajszunk, mert minden kérdésben teljesen ellentétesen gondolkodunk, és sokszor úgy érzek veled kapcsolatban, mintha egy teljesen más (szinte már álom) világban élnél.

Jössz itt a génekkel meg a tekintettel, de racionális érvet (még most sem) nem tudsz felhozni, hogy miért egy egy éves tini románcot és egy sejtcsomót helyezzek a fiam, a párom és a saját nyugalmam elé. Persze, most jön az, hogy milyen anya vagyok, meg nem is szeretem a lányomat. Szeretem, csak ha ő nem gondol ránk, akkor én miért gondoljak rá?

Egyébként úgy tervezi a lányom és a fiú, hogy a fiú elmegy dolgozni, a lányom meg még befejezi az okj-s tanfolyamot (érettségi után ott lehet maradni okj-ra), utána bölcsi, majd elmegy dolgozni. Aztán amikor saját lábra állnak, a lányom elkezdi az egyetemet.

Csak már ott kibukik a dolog, hogy a lányom síri csöndben tud tanulni csak. Ha megy a tv a másik szobába, akkor már átkiabál, hogy vegyük lejjebb. Akkor egy üvöltő gyerek mellett majd fog tudni tanulni? A fiam még csak-csak elvisel egy kis zajt, de a sírást már ő sem viselné el.

Nekem és az élettársamnak azért nincs közös gyerekünk, mert már kiszoktunk a gyerekezésből. Amíg kicsik voltak a gyerekek, addig még elment, hogy a szekrényben bújkálnak, meg a kanapén ugrálnak, de kiszoktunk belőle, nehéz lenne visszaszokni, sőt egyenesen lehetetlen. Unokatestvéreimnek, testvéreimnek is már nagyobb (kiskamasz-tinédzser) gyerekei vannak, a legkisebb gyerek a környezetünkben is 12 éves.

Úgy kész katasztrófa lenne, ha rögtön a nyakunkra kerülne egy, amit valószínűleg én nevelhetnék munka mellett.

Semmi élettapasztalat, semmi munkatapasztalat, egy kisgyerekkel nem fogják felvenni őket, csak kuli munkalehetőségeik lesznek. Mi meg nem keresünk olyan jól, hogy akár rövidebb távon is 2 fizetésből el tudjunk tartani 7 embert úgy, hogy bármi lehet a kicsivel (gondolok itt adhd-ra, más betegségekre). Plusz azért egy egyszerű megfázást sem úszik meg az ember több ezer forint nélkül. És akkor még nem beszéltünk az inflációról sem. Tudok olyan boltot, ahol 650 forintért kapható 1 kg kenyér. És azért ott van még az a furcsa kis tény is, hogy vannak hobbijaink, vannak vágyaink, kívánságaink.

2022. jún. 15. 17:25
 49/62 anonim ***** válasza:
24%

Én azt nem értem, kérdező, hogy veled ezt így közli a lányod, te meg csak itt hápogsz?

Elő kellett volna hozni a bőröndöt, hogy oké, akkor lehet költözni a pasijához vagy anyaottjonba.

2022. jún. 15. 17:38
 50/62 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, a fiú szülei mit mondanak? Velük beszéltetek, ismeritek az álláspontjukat, véleményüket a helyzetről?
2022. jún. 15. 17:57
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!