Mit tegyek, ha a lányom most készül elszúrni az életét?
Eddig csak diákmunkán dolgoztak. Az érettségi után akarnak majd dolgozni. Hiába mondom nekik, hogy egy olyan országban, ahol a legnyomorékabb cégeknél is elvárás, hogy a dolgozóknak csak úgy a semmiből 3-5 éves munkatapasztalata legyen, ott nem fognak megélni. Mutogattam a lányomnak pelenka árakat, babakocsi árakat, amikor én vettem utoljára, még 7 500 forint volt, most meg használtan 30 000 forint alatt elfogadhatót nem kapsz. De nem hatják meg.
A lányod sem a legélesebb kés a fiókban, ne haragudj. Tényleg azt képzeli, hogy terhesen bárhova is felfogják venni? Mert akkor óriásit fog koppanni. Tehát máris az a felállás, hogy max a barátja tud elmenni majd dolgozni, de egy fizetésből ők nem fognak gyereket nevelni, lakást bérelni. Szóval mégis mit válaszol, ha megkérdezed hogyan kívánják eltartani a gyereket és magukat? Miből vesznek babakocsit, babaágyat, ruhákat, gyógyszert, ételt stb stb?
Nem hatja meg, hát akkor ne hassa meg, de ő se várja el, hogy titeket meghasson majd az, amikor rájön mekkora ökörséget csinált. A gyerekvállalás óriási felelősség, ha ennyire köti az ebet a karóhoz, akkor csak tessék, de mindenképpen felvilágosítanám, hogy ne legyenek illúziói arról, hogy majd mi oldjuk meg helyette az elbszott (már bocsánat) döntéseit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!