Feleségem szerint nem nevelem a gyereket?
Az a baja, hogy én “soha nem vagyok ott”. Elmondása szerint. A szakmám, munkám amiben 12 éve dolgozom adott. A gyerektervezés során is elmondtam, hogy dolgoznom kell majd ugyanúgy! A soha nem vagyok ott azt jelenti, hogy nem vagyok jelen az ébredés folyamatában, a reggelinél, ebédnél, délutáni altatásnál, uzsonnánál, vacsinál és fürdetésre érek haza. A gyerek 2 éves, 7-8 között kel. Én 6:45-kor indulok dolgozni és 18:00-kor érek haza. A vacsora 17:45, a fürdetés 18:30, az altatás 19:00. Ezek fix időpontok amiket a feleségem alakított ki. Amikor hazamegyek akkor onnantól az elalvásig én vagyok vele, játszunk, én fürdetem, én adom neki az esti tejet. Az altatást is próbálom, de általában veszekedéssel zárul, mert velem nem alszik el 15 perc alatt, csak 1 óra alatt és felborítok mindent. Szégyelljem magam, hogy milyen apa vagyok, akiben nem bízik a saját gyereke, hogy elaludjon vele. Ha nem altatok, akkor az a baj persze! Hétvégente szoktam programokat kitalálni, oda megyünk el. Reggel kelek, etetek, stb. Ebédeltetek, minden. Ha programra megyünk az a baj, mert én a programmal akarom kihúzni magam a gyereknevelés alól, ha rokonokhoz megyünk az is baj, mert akkor megúszom a gyereknevelést, ha otthon vagyunk és a gyerekkel játszom, akkor az a baj, hogy otthon poshadunk a börtönben, ahogy a házunkat hívja.
Állítólag más apák kivétel nélkül bevállalják a gyest, fél állásba mennek át, meg elküldik a feleséget 1-1 hétre otthonról, hogy kipihenje magát. Ezt teljes magabiztossággal állítja, hogy igaz! Elvileg van olyan cégvezető férj, aki a gyereket magára kötve jár be dolgozni 4 órában heti több alkalommal, utána meg a gyereket viszi játszóra. Van olyan férj is, aki Mexikóba küldte 2 hétre a feleséget pihenni és egyedül volt az 1 évessel. Nem tudom ezeket elhinni! Milliárdoséknál lehet hogy igaz, de a mi köreinkben kötve hiszem!
Mit tudok tenni a családi béke érdekében? Sajnos dolgoznom kell! Örülök neki, hogy sok embernek nem kell, de én nem tudok olyan lenni sajnos, nincsenek se kapcsolataim, nagyok okos se vagyok, hogy egy cég termelje nekem a pénzt. Másoknál is probléma van ez miatt?
Az utolsó nagyon jókat ír, rám biztos hatott volna, sajnos én is voltam ilyen helyzetben anyaként. Még saját magamat sem viseltem el, nemhogy a férjemet. Amikor minden rossz. Hidd el, szenved a nejed, mert önmaga sem érti mi a baja, a gyerekre nem haragudhat, ezért teszi veled. Ez sajnos depresszióhoz vezethet hosszú távon (mint nálam is). Engem a munkahely húzott ki a csávából, amivel valóban csak a mentális egészség billen helyre, a tennivalók mennyisége nem csökken.
De aki lelkileg rendben van, az megoldja ezt is. (kajarendelés, takarító, többet költeni lazulásra, stb...)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!