Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Feleségem szerint nem nevelem...

Feleségem szerint nem nevelem a gyereket?

Figyelt kérdés

Az a baja, hogy én “soha nem vagyok ott”. Elmondása szerint. A szakmám, munkám amiben 12 éve dolgozom adott. A gyerektervezés során is elmondtam, hogy dolgoznom kell majd ugyanúgy! A soha nem vagyok ott azt jelenti, hogy nem vagyok jelen az ébredés folyamatában, a reggelinél, ebédnél, délutáni altatásnál, uzsonnánál, vacsinál és fürdetésre érek haza. A gyerek 2 éves, 7-8 között kel. Én 6:45-kor indulok dolgozni és 18:00-kor érek haza. A vacsora 17:45, a fürdetés 18:30, az altatás 19:00. Ezek fix időpontok amiket a feleségem alakított ki. Amikor hazamegyek akkor onnantól az elalvásig én vagyok vele, játszunk, én fürdetem, én adom neki az esti tejet. Az altatást is próbálom, de általában veszekedéssel zárul, mert velem nem alszik el 15 perc alatt, csak 1 óra alatt és felborítok mindent. Szégyelljem magam, hogy milyen apa vagyok, akiben nem bízik a saját gyereke, hogy elaludjon vele. Ha nem altatok, akkor az a baj persze! Hétvégente szoktam programokat kitalálni, oda megyünk el. Reggel kelek, etetek, stb. Ebédeltetek, minden. Ha programra megyünk az a baj, mert én a programmal akarom kihúzni magam a gyereknevelés alól, ha rokonokhoz megyünk az is baj, mert akkor megúszom a gyereknevelést, ha otthon vagyunk és a gyerekkel játszom, akkor az a baj, hogy otthon poshadunk a börtönben, ahogy a házunkat hívja.

Állítólag más apák kivétel nélkül bevállalják a gyest, fél állásba mennek át, meg elküldik a feleséget 1-1 hétre otthonról, hogy kipihenje magát. Ezt teljes magabiztossággal állítja, hogy igaz! Elvileg van olyan cégvezető férj, aki a gyereket magára kötve jár be dolgozni 4 órában heti több alkalommal, utána meg a gyereket viszi játszóra. Van olyan férj is, aki Mexikóba küldte 2 hétre a feleséget pihenni és egyedül volt az 1 évessel. Nem tudom ezeket elhinni! Milliárdoséknál lehet hogy igaz, de a mi köreinkben kötve hiszem!

Mit tudok tenni a családi béke érdekében? Sajnos dolgoznom kell! Örülök neki, hogy sok embernek nem kell, de én nem tudok olyan lenni sajnos, nincsenek se kapcsolataim, nagyok okos se vagyok, hogy egy cég termelje nekem a pénzt. Másoknál is probléma van ez miatt?

2022. jún. 12. 20:53
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
22%

Ez alapján, amit leírtál csodálatos apa vagy. Az én férjem is hasonlóan foglalkozik a szintén 2 éves gyermekemmel és maradéktalanul elégedett vagyok vele.

Az esetleg nem lehetséges, hogy azt az időt kevesli a párod, amit kettesben töltötök, csak nem meri mondani? Hívd el egy randira. A gyerkőcre addig vigyázzon a nagyi.

Egy próbát megér.

Ha még ezek után is hőzöng, akkor más baja van, esetleg új pasi van a képben és azért kötekszik veled.

Egy értelmes nő megérti, hogy a férje dolgozik és össze teszi a két kezét, ha munka után még a gyerekkel is foglalkozik.

2022. jún. 12. 21:24
 12/25 anonim ***** válasza:
74%

Mert ha elmenne dolgozni a kérdező neje, akkor majd a kérdező több időt fog tudni a gyerekével tölteni? Hát nem. Majd munka mellett fogja vinni a háztartást meg a gyereknevelést. Bírom azokat, akik szerint a gyereknevelés semmi, de ha azt a semmit férfiakon is számonkérjük, akkor már minden bajuk van.

Hétvégén meg nem progizgatni kéne a kérdezőnek sem, mert nemcsak programokból áll a gyereknevelés. A kérdező is felhúzhatja a gumikesztyűt és nyugodtan sikálhatja a budit, törölhet port, és foglalkozhat ÉRDEMBEN a gyerekkel, nemcsak a jó részeket kiragadva belőle.

2022. jún. 12. 21:26
 13/25 anonim ***** válasza:
78%

Egy értelmes nő nem egy heréhez megy férjhez, akit csillogó szemekkel kell nézni, hogyha foglalkozni óhajt a gyermekével. Nemcsak a nő vállalt gyereket, hanem a kérdező is.

2022. jún. 12. 21:28
 14/25 A kérdező kommentje:

Sajnos sok insta nőt néz a feleségem. Vannak kedvencei is.

Csodálatos apa nem vagyok, én is többet lennék otthon. Hétvégente tényleg foglalkozom a gyerekkel, nem csak állok mellette. Pl Állatkertben tanítom, mondom neki a dolgokat. Egyedül is eljárunk sétálni, boltba. Addig a feleségem tud ezt-azt csinálni, bár már azt is a fejemhez vágta, mert ő önmagától ilyenkor elkezd házkörüli dolgokat csinálni. Senki sem kényszeríti, aludhatna is.

Nagyszülők nincsenek, testvérek külföldön. Barátnői nincsenek.

2022. jún. 12. 21:32
 15/25 anonim ***** válasza:
27%
Ha anyuka elmegy dolgozni, és keres mondjuk 300 ezret, akkor felvehetnek egy takarítónőt, aki heti egyszer kitakarítja a lakást, ők meg addig együtt vannak hármasban. És akkor munka után ő is ugyanannyit foglalkozik a gyerekkel, mint az apuka. Egyébként meg ha 7-kor megy aludni a gyerek, akkor este 10-ig még van 3 órája anyukának magával foglalkozni. És aki GYES-en van, az miért érzi úgy, hogy neki jár a mexikói nyaralás, persze apuka ne dolgozzon annyit, mert az se jó.
2022. jún. 12. 21:51
 16/25 anonim ***** válasza:
80%

Kérdező, most azt várod, hogy kórusban szidjuk az asszonyt? Attól nem lesz jobb.

Egyrészt látni kell, hogy kilúgozza az embert, ha napi 10 órát egyedül van a gyerek(ek)kel. Másrészt, amiket leírsz, te valóban teszel bele. De valahol elcsúsznak a dolgok. A nejed nem tudja jól kommunikálni, mire lenne szüksége. Lehet, hogy megértő szavakra. Lehet, hogy társaságra, de ki van merülve és nem tudja magának megszervezni.

Most neked kell az okosabbnak lenni, és mindenhogy próbálkozni: megsimogatni a lelkét, valahogy kiszedni belőle, hogy mi van a problémái gyökerén. Segíteni neki észrevenni, hogy a veled szemben támasztott elvárásai ellentmondóak, lehetetlenek - de nem ilyen bezzegezés jelleggel, ami nem egyszerű. Ls közösen kitalálni, hogy mi lenne mindkettőtök számára működő megoldás. Aminek valószínűleg fontos része, hogy szóban elismered az ő nehézségeit, elmondod neki, milyen nagyra becsülöd az ő otthoni munkáját (lehet, hogy ez nekem ilyen bekattanás, azért írom le 5x, de szerintem ez tényleg sokszor egy jó ár-érték arányú lépés).

Már ha tényleg a megoldást keresed, nem csak sopánkodni akarsz.

2022. jún. 12. 22:36
 17/25 anonim ***** válasza:
87%
17es tanacsat fogadd meg igy mukodik egy anya, megerositesre van szuksege lelkileg
2022. jún. 12. 23:05
 18/25 anonim ***** válasza:
32%

"Egyrészt látni kell, hogy kilúgozza az embert, ha napi 10 órát egyedül van a gyerek(ek)kel."

De mikor leírjuk, hogy anyuka menjen el dolgozni, akkor le vagyunk pontozva. Akkor nem kéne egyész nap a gyerekkel lennie a "börtönben", és lenne pénze nyaralásra is.

2022. jún. 12. 23:51
 19/25 anonim ***** válasza:
57%

Akkor meg két börtönben rohadna, és mégúgy a nyakába szakadna minden. Amíg dolgozik a nő, addig a kérdező majd hazamegy összepakolni, összetakarítani? Ezt a kérdező nejének munka után kell majd megcsinálnia, mert a kérdező ugyanúgy későn fog hazaérni.

A kérdezőnek vagy máshol kellene keresnie munkát, vagy közelebb költözni a munkahelyéhez, de akár már egy kocsi is segíteni tudna valamelyest a helyzetén, mert nem kellene a tömegközlekedéssel bajlódni. De nem, inkább zavarjuk el a feleséget dolgozni, hogy még több munkája legyen, a férj meg legyen nyugodtan here, és pisáljunk magunk alá, mert a gyerekével munka után foglalkozni méltóztat, mint ahogy azt minden normális szülőnek tennie kell. De mivel hősünk alatt pucuka van punika helyett, így neki megjár a dicséret meg a farkincanyalogatás, a feleséget meg hordjuk le minden hárpiának meg hisztis pi-nak, mert nem boldog attól, hogy a SAJÁT HÁZÁBAN, A SAJÁT CSALÁDJÁBAN INGYEN CSELÉD ÉS BÉBISZITTER.

Ez Magyarország. És akkor merje mondani valaki, hogy a férfiak vannak elnyomva....

2022. jún. 13. 00:21
 20/25 anonim ***** válasza:
58%

Anyuka akart kiköltözni a városból, ami azt eredményezte, hogy a kérdezőnek napi 2 órát kell utaznia munkába, de persze apuka a here, mert napi 12 órát távol van otthonról, hogy pénzt keressen.

"Ez Magyarország" Igen, ha anyukának 2 éves gyerek mellől el kell mennie dolgozni, akkor ő az áldozat. Más országokban nem ülnek otthon 3 évig, hanem visszamennek jóval előbb dolgozni. Ha valaki ingyen cselédnek és bébiszitternek ézi magát, akkor menjen el dolgozni, azért pénzt kap, és akkor felvehet egy takarítónőt. Otthon lenni a gyerekkel nem jó, elmenni dolgozni nem jó, ha apuka sokat dolgozik az sem jó, de azért pénz legyen mindenre. Akinek meg teher a gyerekével foglalkozni, az minek szült? A kérdező foglalkozna a gyerekkel eteti, altatja, de anyukának semmi nem jó: ha altatja, nem jól csinálja, ha programra viszi a gyereket nem jó, ha otthon vannak, nem jó, akkor mégis mit kéne csinálnia? Meg mi az, hogy elzavarni anyukát dolgozni? Én is elmentem dolgozni, meg többezer anyuka is, akik nem akartak a 25 ezres gyes-ből tengődni.

2022. jún. 13. 00:56
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!