Feleségem szerint nem nevelem a gyereket?
Az a baja, hogy én “soha nem vagyok ott”. Elmondása szerint. A szakmám, munkám amiben 12 éve dolgozom adott. A gyerektervezés során is elmondtam, hogy dolgoznom kell majd ugyanúgy! A soha nem vagyok ott azt jelenti, hogy nem vagyok jelen az ébredés folyamatában, a reggelinél, ebédnél, délutáni altatásnál, uzsonnánál, vacsinál és fürdetésre érek haza. A gyerek 2 éves, 7-8 között kel. Én 6:45-kor indulok dolgozni és 18:00-kor érek haza. A vacsora 17:45, a fürdetés 18:30, az altatás 19:00. Ezek fix időpontok amiket a feleségem alakított ki. Amikor hazamegyek akkor onnantól az elalvásig én vagyok vele, játszunk, én fürdetem, én adom neki az esti tejet. Az altatást is próbálom, de általában veszekedéssel zárul, mert velem nem alszik el 15 perc alatt, csak 1 óra alatt és felborítok mindent. Szégyelljem magam, hogy milyen apa vagyok, akiben nem bízik a saját gyereke, hogy elaludjon vele. Ha nem altatok, akkor az a baj persze! Hétvégente szoktam programokat kitalálni, oda megyünk el. Reggel kelek, etetek, stb. Ebédeltetek, minden. Ha programra megyünk az a baj, mert én a programmal akarom kihúzni magam a gyereknevelés alól, ha rokonokhoz megyünk az is baj, mert akkor megúszom a gyereknevelést, ha otthon vagyunk és a gyerekkel játszom, akkor az a baj, hogy otthon poshadunk a börtönben, ahogy a házunkat hívja.
Állítólag más apák kivétel nélkül bevállalják a gyest, fél állásba mennek át, meg elküldik a feleséget 1-1 hétre otthonról, hogy kipihenje magát. Ezt teljes magabiztossággal állítja, hogy igaz! Elvileg van olyan cégvezető férj, aki a gyereket magára kötve jár be dolgozni 4 órában heti több alkalommal, utána meg a gyereket viszi játszóra. Van olyan férj is, aki Mexikóba küldte 2 hétre a feleséget pihenni és egyedül volt az 1 évessel. Nem tudom ezeket elhinni! Milliárdoséknál lehet hogy igaz, de a mi köreinkben kötve hiszem!
Mit tudok tenni a családi béke érdekében? Sajnos dolgoznom kell! Örülök neki, hogy sok embernek nem kell, de én nem tudok olyan lenni sajnos, nincsenek se kapcsolataim, nagyok okos se vagyok, hogy egy cég termelje nekem a pénzt. Másoknál is probléma van ez miatt?
Menjen dolgozni a feleséged is, gyerek bölcsibe.
Az a baj, hogy baromi sok időt szán baromsàgokon való agyalásra.
Nem bántani akarom, mert tudom, hogy egy idő után belefásulnaz ember..
Valószínűleg nem érzi jól magát, emiatt nem jó éppen semmi, ami épp van.
Szóval, ha már nem ezen kell gondolkodnia, mert más leköti, akkor értékelni fogja azt, amennyit te töltesz a gyerekkel.
Viszont én nem vállalltam bolna úgy veled gyerekeet, hogy minden nap este érsz haza, érdemi idő nincs együtt, csak a hétvégén.
Összetenném a 2 kezem, ha a férjem legalább annyit csinálna mint te.
Nalunk 2 gyerek van. 8 hónapos a kicsi, 3 éves a nagy.
Most pl én a kicsit altatom, férjem 1 órája ért haza a pecázásból most a telefonját nyomkodja... a nagx meg ott játszik mellette, annyi nincs, hogy ránézzen, vagy legalább elvigye fürdeni.
Ha a kicsi elalszik (ami még kb fél óra) vihetem a nagyot és altathatom őt is.
Aztán csodálkozik miért duzzogok.
Én pl olyan családot nem is ismerek, mint amit a feleséged beállít. Ismerősi körben kb a te eseted is ritka.
Ez még mindig csak az egyik ember verziója..
Nálunk agglomerációban semmit nem foglalkoznak az apák a gyerekkel. Bent a városligeti játszón majdnem annyi apa van egyedül a gyerekkel, mint anya. Menő, felvilágosult területeken ez így van. És anyát nem egy hétre küldik el, hanem csajos programokra, egy két napokra, és csökkentenek a munkaidejükön. Kell nektek olyan sok pénz? Nem inkább gyerekezés kellene?
Mit csinálsz a programokon? Szerintem inkább az a baja, hogy mikor ott vagy sem teremtesz kapcsolatot a gyerekkel. Készülj fel belőle, ismerd meg. Tudd mit szeret, gondolj rá napközben, vigyél neki meglepetést, telefonálj haza videócseten, majd hétvégén ne csak elvidd és nézd, ahogy futkos az állatkertben, hanem guggolj le mellé, beszélgess sokat vele, meg ilyesmi..
Szerintem a személyes kapcsolatot hiányolja a feleséged, csak nem tudja megfogalmazni. Mellesleg ő minden nap otthon van, neki valóban "börtön" az a ház, bár inkább a gyerek..Gonoszkodik is rendesen, mert irigyel a feleség, dehát megzakkan.. amúgy ki ragaszkodik negyedórákra a napirendhez? Kicsit kényszeres, de lehet, hogy korábban is ilyen volt, nem?
Szerintem 8 órát dolgozik, 1-1 órát utazik, 1 óra az ebédszünet, amit le kell dolgozni. Nem túl családbarát helyzet, ez tény.
Egyrészt érthető, hogy ez a helyzet a párodnak megterhelő.
Másrészt az a probléma, hogy kellő önismeret hiányában nem látja át a saját érzéseit, és így semmi se jó neki. Ha a te sem vagy egy pszihológiai guru, akkor ebből könnyen játszmák alakulhatnak ki. Ez is érthető, de ezen lehet változtatni. Leghatékonyabb lenne közösen elmenni pszichológushoz. Ha ez nem megy, akkor felvértezed magad a legstabilabb nyugalmaddal, és úgy előadod neki a helyzetet. Nem mész bele semmilyen játszmába, nyugodt maradsz minden körülmény között, és a sérelmek felemelgetése helyett a megoldásra koncentrálsz. Akár írásban is rögzíthetitek, 2 hét múlva pedig újabb megbeszélés, szükség szerint módosítások. A folyamatot segíti, ha neked jó az önismereted.
Menjen el a feleséged is dolgozni, akkor majd együtt keltek reggel, ők hazaérnek fél 6 körül, te is hamarosan jössz, együtt vacsorázhattok, fürdethettek, azán hamarosan már úgysem fog 7-kor elaludni a gyerek.
Egyébként meg ő miért ül otthon a gyerekkel? Egy 2 évessel már egész nap lehet jönni-menni hét közben is, játszótérre, programokra menni. Menjen el dolgozni, aztán majd vágyik vissza a kényelmes "börtönbe". Szerintem unalmában insta anyukákat nézeget, azért gondolja úgy, hogy neki Mexikóban kéne nyaralgatnia, míg te vigyázol a gyerekre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!