30 év feletti nők, ti is unjátok,hogy állandóan azt kérdezik,hogy mikor lesz gyereketek? (Miközben nem akarsz mindenáron)

Nekem van egy 7 éves lányom, állandóan azt kérdezik mikor lesz második. Idegenek is. Van hogy ki is jelentik, hogy ideje lenne már a másodiknak. Szóval ha lenne se lenne jobb.
31N

Anyukámon kívül tőlem senki nem szokta ezt megkérdezni. Anyámnak pedig már egyszer ezt elmagyaráztam.
35/N

"Egy volt kollégám azzal jött,hogy idős koromban ki fog gondozni?"
Erre csak annyit mondok, hogy az öregotthonokba berakott idősek 90%-ának van gyereke. Csak külföldön, meg Isten tudja merrefelé.
Utcánkban lakik egy 80 éves néni. Vagy 10 éve hitegeti a gyereke, hogy hazajön meglátogatni. Szerencsétlen azóta várja...
Ne aggódj, 30 feletti férfiaktól is ugyanezt kérdezgetik. Az érdekteleneket lerázom, de aki nagyon beleáll azzal kicsit toxic szoktam lenni, hogy érezze a törődést ő is. Simán bemondom, hogy 'azért, mert nem lehet b+' (mondjuk esetemben ennek valóságalapja is van).
Tokszikusság nélkül egy "nem szeretnék (erről beszélni), kérlek hagyjuk a témát" is megteszi a legtöbb esetben valószínűleg, minden esetre azt vettem észre, hogy indokok felsorakoztatása nem segít a téma továbbmozdításában.
"Azt nem értem hogy másokat miért zavar ha az ember nem akar gyereket?" Mindig, ha valakit valami zavar (legalábbis így lelkileg), az csak azért van, mert önmagában van valami zavar (pl ő sem akart, vagy más kognitív disszonancia). Azt kell megtanulnunk, hogy ez minket egyáltalán ne zavarjon, nem a mi problémánk, nem nekünk kell megoldani (és ennek egyébként hangot is lehet(bizonyos esetekben kell) adni).

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!