Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért van az hogy az anyukák...

Miért van az hogy az anyukák állandóan “szaranyázzák” a másikat?

Figyelt kérdés

Szerintetek miért van az hogy a kisgyerekes anyukák állandóan beszólnak/belekötnek másik anyukákba?

Pl. “Szaranya vagy mert nem tudsz szoptatni” vagy “szaranya vagy mert nem lógsz non stop a gyereken” de akkor is ha pl elvsized magaddal boltba vásárolni ha meg nem és mondjuk apukára/nagyszülőre hagyod otthon addig akkor is vagy ne adj isten elmész mondjuk fodrászhoz egy 2 órára.

Miért van ez szerintetek? Nem inkább esetleg hasznos tanácsokkal kéne egymást ellátni vagy megértőbbnek lenni nem minden anyukának könnyű főleg első gyerekeseknek nem. Vagy úgy véleményt nyilvánítani hogy az ne legyen sértő ne bántsa meg a másikat és ne hordja el mindennek?

jún. 10. 09:39
 1/9 anonim ***** válasza:
97%

Ezt a mentalitást én csak itt, a gyakorin látom. A környezetemben mindenki viszonylag normálisan áll a másik anyukához, a másik család szokásaihoz, nevelési elveihez.

S a jászótéren sem hallottam még "szaranyázást" pedig hallottam elég sok mindent, hogy miket osztanak meg egymással.

Inkább az a jellemzőbb, hogy ha valakinek nem működik az x dolog, akkor javasolnak neki y és z dolgokat amik talán bevállhatnak.

jún. 10. 09:43
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez azokra jellemző, akiknek beszűkült az élete és semmi másról nem szól, csak arról, hogy ő most anya. Nincs normális felnőtt társaságuk.

Ebben élik ki a frusztrációjukat. Ha már így alakult, akkor ők a legjobbak és mindeni más szaranya.

jún. 10. 09:46
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Én ilyeneket csak a gyakorin olvasok, ill. kismamás FB-csoportokról hallok ilyet. Szóval kizárólag az online térben van ez, ahol ismeretlenül lehet alázni a másikat = kiengedni magukból a feszültséget.

Férfiak a politikai rovatban esnek egymásnak, nők a gyereknevelésben.

Alapvetően a mai magyar társadalom a végletekig frusztrált, és mindenhol az ellenségkeresés, majd annak megtalálása után az ellenség megsemmisítése, megalázása, totális földbe döngölése a cél.

Örüljünk, ha csak az online térben, nem élőben.

Szóval ez nemcsak az anyukákról szól, hanem az egész társadalom betegsége.

jún. 10. 10:21
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
3-assal értek egyet. Illetve én viszonylag kevés beszólást kaptam, de azt nem más fiatal anyukáktól, hanem a családom idősebb tagjaitól.
jún. 10. 10:34
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Élőben csak úgy hallottam ezt a kifejezèst, hogy magára mondta valaki.

Online ,,mindenki" bunkó, élőben visszafogják magukat.

jún. 10. 10:48
 6/9 anonim ***** válasza:
85%

A többiekkel egyetértek. Annyit tennék hozzá, hogy szerintem ezek a fajta emberek minden másba is belekötnek, nem csak ebbe. Pl nekem egy rokonom ilyen, 1 gyerek után mindenttudó anyukává avanzsált, és csak az volt jó, amit ő csinál, sőt, olyan nem létezik szerinte, hogy a másik gyerek nem olyan, mint az övé, ha másabb, akkor valamit rosszul csinál a másik anyja. De őt még csak elítélni se tudom, mert szerencsétlen nő olyan anyával nőtt fel, aki abba beleköt, hogy milyen tányérra szedi az ételt, mert miért abba, hát ebbe kell! Sajnos pont azt csinálja, mint az ő anyja. (Pedig állandóan panaszkodik ő is rá.) Tehát szerintem az ilyen gyönyörű neveltetés is közreműködik ebben az egészben.

Aztán vannak az idősebbek, akik mai napig az elnyomó nevelést alkalmazzák, és amint fiatalabb szülővel kerül kapcsolatba, rögtön megy felé is az elnyomás, a hibáztatás, a "te rosszul csinálod, mert én már felnevettem X gyereket, te még fiatal vagy, ezért nem tudhatod" lemez... Tipikus példaja annak, hogy annyira mély bennük a bántalmazó nevelés, hogy ha fiatalabb a másik, akkor rögtön kijön belőle.

Meg hát az a sok frusztrált ember.

Azért örülök, hogy ma már lehetőség van minél több eszközzel felszerelni magunkat verbális kommunikáció terén is. Az internetes beszólogatókat meg semmibe kell nézni. Fotelból tudnak csak károgni. Azért szerencsére sok anyukával találkoztam, akik viszont elfogadóak, támogatóak, neadjisten empatikusak.

jún. 10. 10:53
 7/9 anonim ***** válasza:
68%
Én azt nem értem, hogy az ilyen kérdésre miért nem válaszolnak azok akik mindig osztják itt is az észt a gyereknevelésben? Más kérdések alatt oldalakon keresztül osztják az észt, hogy milyen hülye aki elmegy a gyerek mellől barátnőzni, fodrászhoz vagy épp el akarja vinni a gyereket nyaralni, esetleg nem szoptat stb. A miért kérdésre nem tudnak válaszolni? Megmondom miért. Mert ennyire beszűkültek és meg vannak róla győződve, hogy csak az a jó nevelés ahogy ők csinálják, de a miértekre már nem tudnak válaszolni
jún. 10. 11:00
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
7es, na igen, jó kérdés. Meg mert észre se veszik, hogy tökéletességükről van szó. Meg hát "ők csak jót akarnak". 🤔 Meg "csak azoknak esik rosszul az ő isteni jó tanácsa, akik szaranyák, szóval igaza van ám".
jún. 10. 11:16
 9/9 anonim ***** válasza:
48%

Én pont nem ezt a jelenséget szoktam itt látni, hanem azt, hogy valami témában leírja anyuka, hogy neki X dolog a véleménye, a másik leírja, hogy neki Y, és akkor az első anyuka, aki személyes sértésnek veszi, ha másnak más a véleménye, elkezd mártírkodni, hogy jaj, hát bocsmár, hogy ő nem ilyen ősanya, blablabla, ezzel leszólva a másikat.

Itt mindig úgy meg tudnak sértődni anyukák, ha valaki nem úgy gondolja, mint ő. Ez negy tipikusan a szoptatásnál is, amit példának hoztál fel, itt sem az anyukát szokták konkrétan lesz*ranyázni, hanem a t@pszeres anyukák szoktak megsértődni, ha valaki szoptatáspárti,.

jún. 10. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!