Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 30 év feletti nők, ti is...

30 év feletti nők, ti is unjátok,hogy állandóan azt kérdezik,hogy mikor lesz gyereketek? (Miközben nem akarsz mindenáron)

Figyelt kérdés
jan. 25. 15:30
1 2
 11/13 Szacsibácsi válasza:
71%
Ez egy sokkal bonyolultabb kérdés. Régen (40-60 éve) nyilván nem volt kérdés, hogy aki képes rá, az gyereket csinál, mert egyrészt ez a természet rendje, másrészt valóban támaszt jelentett (jó esetben) a gyermek öregkorban. Ma azonban dúl az individualizmus. Az "Én" az első. Önzőek vagyunk. Apánkra, anyánkra sem gondolunk annyit és úgy, mint régen, az meg végképpen nem érdekel senkit, hogy mi lesz utánunk. Elkezdődött az emberiség vége.... Nyilván századokig is eltarthat, de egyre rosszabb lesz...
febr. 1. 13:50
 12/13 anonim ***** válasza:

Én már nagyon unom, ezt hallgatom 15 éve, mióta a férjemmel együtt vagyunk, de főleg az esküvő óta, lassan 13,5 éve.

Azt hittem a korom miatt már évekkel ezelőtt leszoknak róla de nem...egyre rosszabb. Most már sokszor nem az van, hogy "mikor lesz már gyereketek", hanem a " térj észhez, kifutsz az időből" 😂😂😂

Még mindig nem fogják fel páran, hogy (14-15 éves korom óta biztosan tudom) nem akarok gyereket, azt is elmondtam, hogy miért, annak aki megkérdezte. ( Mi soha nem hozzuk ezt szóba, állandóan mások kérdezik)

Szóval egyszerűen azért nem akarok, mert Nem vágyom rá, nem nekem való a gyerekes élet, nem szeretem a gyerekeket, se kedvem, se energiám, se időm nincs vele foglalkozni, és amúgy túl sokba is kerülne. Plusz a férjem sem akar, szóval ebben teljesen egyetértünk.

Egyszerűen vannak olyan emberek, ( 2-3 rokon, pár munkatárs) akik valamiért képtelenek elfogadni azt, hogy mi szabadon, kötetlenül (egymásért, önmagunkért, a kiskutyáinkért, a hobbijainkért) szeretnénk élni.

Szerencsére legalább a rokonokat többnyire sikerül elkerülni, bár 1-1 családi karácsonyon ott vannak. az utóbbi pár évben már le sem nagyon állunk velük beszélgetni, amint kezdik a zaklatást, otthagyjuk őket, vagy ha az ebéd közben dobják be, nem válaszolunk/témát váltunk azzal, hogy ezt már sokszor megbeszéltük, lerágott csont. ( Persze ilyenkor mi vagyunk a bunkók, illetlenek)🤣 Nem bánjuk😁

Akik barátok voltak, de nem tudták elfogadni ezt, azokkal szimplán megszakítottuk a kapcsolatot.

39/N

márc. 2. 18:28
 13/13 anonim ***** válasza:
71%
Megnyugtatlak, a gyerekesek is folyton megkapják. Első után mikor jön a második, aztán mikor jön a harmadik, majd ugye nem lesz negyedik. Ezen mindannyian átmegyünk. Barátnőm egyszer egy rendezvényen (a legnagyobb gyerekének volt valami sport versenye) megkapta valami öregasszonytól, miután felvette a másfél éves síró gyerekét, hogy jaj anyuka, így el fogja kapatni és beleszokik a karjába. Közölte vele, hogy a másik kettő sem szokott bele, mert valóban az a 3. volt már neki. Egyszerűen, aki bele akar ugatni, az bele fog, ha van gyereked, ha nincs.
márc. 2. 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!