Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Családi vita a gyerek nevét...

Családi vita a gyerek nevét illetően?

Figyelt kérdés

Mit csináljak ha mindenki ellenem van?

Kitaláltam mi lenne a tökéletes név a születendő lányunk számára de a családból mindenki leszavazta és a férjem ötletét istenítik. A férjem az Adelgunda nevet mondta míg én az egyszerű Vanda nevet. A Vanda szerintem jobban illik a vezetéknevünkhöz, míg a férjem nevével kb.kimondhatatlan lenne de ezt a szempontot mindenki elhesegeti, hogy nem fontos. De maga a név számomra borzalom és fogalmam sincs honnan jött ez neki. Egyedül talán a mamám az aki örülne az én nevemnek. Nyilván együk név se lesz a végleges hisz nem jutunk közösre de úgy érzem hátba vágtak, hogy mindenki ellenem van. Pedig szerintem szép név lenne a Vanda, egy Adelgundát azt se tudnám, hogy becézzük...Mit tehetnék ez ügyben?

tegnap 15:44
1 2 3
 1/24 anonim válasza:
100%
Keress esetleg egy masik nevet, ami hátha tetszik a férjednek, próbáljatok valahogy megegyezni. Mondjuk csinálhatnátok egy névlistát azokból a nevekből ami mindkettőtöknek tetszene :)
tegnap 15:52
 2/24 anonim ***** válasza:
86%

Mit tehetnél?

Már ha nem lenne kamu, akkor azt, mint minden normális FELNŐTT ember: nem avatsz be senkit a névadási ötleteidbe.

Csak két emberre tartozik, nem a pereputtyra.

Ráérnek akkor megtudni, ha megszületett.

A férjeddel meg: mi azt csináltuk, hogy kinyomtattuk az adható nevek listáját, és csak a közös metszeten töprengtünk tovább. Ha nem volt közös, akkor addig ízlelgettük a másik listáját, amíg nem találtunk vállalhatót.

Egyébként meg a nőt kérdezik szülés után, nem az apát.

tegnap 15:54
 3/24 A kérdező kommentje:

Már ha nem lenne kamu, akkor azt, mint minden normális FELNŐTT ember: nem avatsz be senkit a névadási ötleteidbe.

Bocs, ha az én hatásköröm nélkül tudódott ki, a férjem mondta el az ötletemet és az övét és bárcak kamu lenne...

tegnap 15:55
 4/24 anonim ***** válasza:
66%

"Bocs, ha az én hatásköröm nélkül tudódott ki, a férjem mondta el az ötletemet és az övét és bárcak kamu lenne..."

Ezek szerint minimum az egyikőtök még nem nőtt fel.

De te is kérdéses vagy, hisz te választottál egy ilyen embert, aki kibeszél.

tegnap 15:57
 5/24 A kérdező kommentje:
4,Kioktatás helyett megoldásokat szeretnék köszi...többet ne kommentálj ha lehet és ne másold ki az én kommenjteimet, mert baromira irritáló...sziaaa
tegnap 16:13
 6/24 A kérdező kommentje:
4Ja és le is pontoztalak...
tegnap 16:14
 7/24 anonim ***** válasza:
94%

Nálunk az alap volt, hogy ha egyikünknek nem tetszik a név, akkor kiesik a lehetőségek közül, nem győzködjük egymást. Még indokolni sem kell, hogy miért nem jó.

A férjeddel rendzed el, hogy ne zsűriztesse a névlistát, hanem ketten, egyenlő felekként döntsétek el. Amíg ő bevon másokat is, nem lesz békés lezárás.

tegnap 16:15
 8/24 anonim ***** válasza:
76%
Garantáltan el fogtok válni. Halálraítélt egy kapcsolat.
tegnap 16:17
 9/24 anonim ***** válasza:
84%
Ugyanez vonatkozik majd a "szoptasson-e a feleségem", "hányszor és mibe öltöztesse a babát a friss anyuka", "ki és mikor látogat meg titeket", "mikor hova megy az anyuka a babával" kérdésekre és minden egyéb témára, amibe hajlamosak lesznek beleugatni kéretlenül.
tegnap 16:18
 10/24 A kérdező kommentje:

8.Na ezt valahogy megjósoltad...

Most közölte, hogy ha nem az ő neve érvénesülhet akkor itt a vége.

Én meg mondtam, én ki vagyok ebben a döntésben? Senki? Ő mondta, Igen egy senki mivel te szülted meg minden de legalább had én adjak neki valamit ha már minden jóból nekem volt részem...Ez volt az utolsó és eljöttem tőle...

tegnap 16:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!