Mi történik, ha a két szülő nem tud megállapodni a gyerek keresztnevét illetően?
Na erről eszembe jutott egy vicc.
Amikor megkérdezik, hogy a Gültem az meg milyen név, erre:
Születésemkor anyám mondta apámnak, legyengültem.
Apám mondta, legyen! xDDD
Nálunk mamám leblokkolt, mert úgy érezte, hogy fia lesz, erre kislány született, nem készült lány névvel, az orvos/ápoló adott neki neki nevet, ami épp eszébe jutott arról a hétről a naptárból... Így most pár nap különbséggel van a névnapja és a szülinapja. :)
Szerintem ebből nem lehet jogi vita, az anya mond egy nevet, az lesz a neve, nekem se volt ott a férjem, mikor kérdezték illetve amikor a papírokat írtam alá szülés után. Mire hivatkozva lenne per vagy bármi ilyen után. Senki se közjegyző előtt rendelkezik, hogy mi lesz a gyerek neve mikor megszületik. A névmódosítást utána kezdeményezhetik gondolom, de biztos nem olyan egyszerű, indokolni kell stb.
A kérdés maga felesleges, mivel annyi név van, hogy abból biztosan van 1 ami tetszik a feleknek. Vagy 2 neve lesz.
Miért, mit gondoltál, akkor majd valaki kívülálló ad neki egy nevet???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!