Szeretnék tanácsot kérni, hogy mit tudok tenni ha lejárt a bérleti szerződés, volt megállapodás de a tulaj ennek ellenére verőemberekkel fenyeget gyerekeim előtt?
"Mi december 31-ig lelaktuk a kauciót." - Ennek van nyoma.
"Természetesen azt is megbeszéltük, hogy január végéig mi maradunk a lakásban, amíg be nem kerülünk az otthonba." - Ennek meg nincs nyoma. Mi itt a kérdés? Akármennyire is pontosan fizettetek eddig, azt nem várhatjátok el, hogy ingyen lakjatok a lakásában.
tanúk előtt hangzott el, nem is akartunk fizetés nélkül itt lakni. De kiskorú előtt az apját fenyegetni lehet? Azóta is a lányom arról kérdez, hogy ugye nem vágják le apa fejét. Ráadásul az ingatlanosnak adta át az ügyek intézését, decemberig ez működött is, de azóta ő sem jelentkezik.
Ha meg nem él a szóbeli megegyezés, akkor a kauciónk előbb lelakása sem érvényes? mert akkor még jogosan tartózkodunk január végéig.
nincs itt semmi probléma, ki kell költözni és kész, vagy ki kell fizetni a kauciót és tovább maradni
ez valaki más embernek a tulajdona
pontosan az ilyenek miatt nincsen vagyonbiztonság itthon, mert nem tartjátok a szavatokat és a a tulaj se tudja érvényesíteni az akaratát a szószegők ellen
no ezért nincs nekem kiadó lakásom, mert nem vagyok olyan erős, hogy ki tudnám költöztetni az ilyeneket mint ti
fizetni kell és nem dumálni, nem kell a gyerekek mögé bújni
Jobb ötletem nincs, mint hogy írsz a tulajnak egy ajánlott levelet, amiben leírod, hogy a történtek után a tanúk előtt történt megállapodásotoknak azt a részét, hogy a lakásba új lakók jönnek, semmisnek veszed. Viszont az említett szóbeli megállapodásnak azt a részét, hogy te január 31-ig a lakásban maradhatsz, azt nem veszed semmisnek, és az eddigi fizetési feltételek szerint ki is fizeted. (Esetleg ha szükséges a fenyegetőzés, akkor megemlítheted, hogy pozitív hozzáállás esetén eltekintesz a feljelentéstől - 31-én éjfélig még jogosan tartózkodtál ott, neki az orrát bedugni sem volt szabad a hozzájárulásod nélkül.)
Hivatalosan kitenni nem lehet titeket, ha tényleg tanúk tudják bizonyítani a szóbeli szerződést.
A jelenlegi jogszabályok még a rosszhiszemű, nem fizető, lakást tönkretevő lakókat is védik, és csak több éves pereskedés után lehet őket kirakni, tehát a ti esetetekben garantált, hogy nem fogtok utcára kerülni.
Az elképzelhető, hogy újra jönnek a verőemberek, de akkor majd jönnek a rendőrök is.
Esetleg ha meg tudjátok oldani, kereshettek egy hónapra egy átmeneti albérletet, fő a nyugalom címszóval.
7.
Elolvastad te egyáltalán a kérdést?
December 31-ig ki volt fizetve az albérlet, és meg volt beszélve, hogy január 1-től meg a családtagok bérlik, de a kérdező családja lakik ott hó végéig.
Mi nem értesz még?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!