Szeretnék tanácsot kérni, hogy mit tudok tenni ha lejárt a bérleti szerződés, volt megállapodás de a tulaj ennek ellenére verőemberekkel fenyeget gyerekeim előtt?
Nincs meg a tulaj címe vagy telefonszáma? Jobb lenne mielőbb letárgyalni a dolgokat.
Esetleg elhívnád anyukádat, hogy lakjon ott, ameddig nem rendeződik a dolog, ne maradjon egész napra üresen a lakás.
"""""""""Mondtam azt is a tulajnak, hogy 1 havi bérleti díjat most oadadok neki hétfőn, de akkor még nem tudtam mi folyik kint a folyosón"""""""""""
nem kell a pénze az olyan bérlőnek, aki nem tartja be a szabályokat, hanem költözzön ki. a bérlemény fizetése alap dolog, azért nem kell elmenni, hanem a határidő előtt, meg kell érkeznia a tulajdonoshoz.
nem odaadod, hanem kifizeted, amit elhasználtál
akinek elmaradása van, az húzzon el, nem kell a pénz, hanem húzzon a picába, a caros egy havi díjadat tedd ahová akarod, nem kell, hanem húzz el. nem akar senki tulaj minden hónapban izgulni, hogy a nincstelen bérlője fizet-e vagy se.
minden hónapban kifizeted és megköszönöd, hogy ott lakhatsz és vigyázol a berendezésre, mintha a sajátod lenne, ez a dolgod - ANYUKA és nem rendőrt hívni
be kéne zárni a börtönbe néhány 10.000 adóst, és ki kéne engedni a gyilkosokat, hogy legyen hely,
jobb hely lenne ez a hazug ország, mert mindenki tartaná a szavát
azért mert a gyilkos, csak egy embert ölt meg, te meg az egész országot a bizalmatlanság mocsarába döntöd
megmondom neked, mennyit kéne fizetni:
-ki kell fizetni 2 havi kauciót
-ki kell fizetni 1 havi bérleményt előre
- ki kell fizetni a verőlegények munkadíját
ezek után be kell pucsítanod a tulajnak, hogy bocsásson meg és meg kell igérned, hogy soha nem fog ilyen történni, ráadásnak fel kell ajánlanod, hogy szétteszed a lábadat nekio
17.
Te se tudod értelmezni ott fent a zöld alapon lévő leírást, mint fölötted az az értelmi fogyatékos? (Aki esetleg a szóban forgó tulaj, a szövege alapján.)
Nem akart soha ingyen ott lakni a kérdező, december 31-ig megfizette a bérleti díjat (megbeszélés alapján a kaucióból levonva), január 1-től meg az anyja bérelte volna tovább a lakást, amiről 5-én írták volna meg a szerződést, és fizették volna ki a kauciót. Ő az anyja helyett lakott volna ott még egy darabig, szintén megállapodás alapján.
Igaz, hogy ez szóbeli megállapodás volt, amit nem könnyű bizonyítani, de a leírás alapján vannak tanúk, és a magyar polgári jog a szóbeli megállapodást az írásbelivel egyenértékűnek ismeri el.
Tehát nem jogtalanul tartózkodik ott, hanem megállapodás alapján.
Azt meg nem javasoltam neki, hogy lakjon ott évekig (ezt sem sikerült értelmezned), hanem hogy ha máshogy nem tudja megoldani, maradjon hó végéig, mert a törvény őt védi mint jóhiszemű felet.
Lehet, hogy voltak olyan dolgok is, amit a kérdező kifelejtett, mert rá voltak terhelőek, de ha a tulajdonosnak ezzel problémái voltak, akkor korábban kellett volna ezt jeleznie. Azonnali hatállyal nem lehet senkit kirakni a lakásból.
Ja, és amiről elfelejtkeztem:
Fel lett mondva írásban az eredeti szerződés? Le lett írva, hogy kiköltöztök 31-én?
Mert ha nem, akkor a szerződés tovább él, tehát papír alapon is le van fixálva az ottlakás.
Hogy most nincs még kifizetve erre a pár napra a lakbér, az meg nem jelent semmit a lakáshasználat szempontjából. A tulajnak először is írásban fel kell szólítani téged a fizetésre, és csak ha nem fizetsz, utána mondhat fel neked, de mindenre vannak meghatározott időtávok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!