Hogy döntik el, hogy ki lesz a gyerek gyámja? Ki élvez előnyt a gyerekek nevelését illetően?
Van három gyerek, akik árván maradtak.
Ezek a családtagok vállalnák:
- 70 éves nagymama és 75 éves nagypapa, akik nyugdíjasok.
- 45 éves nagynéni, aki 50 nm-es két szobás ingatlanban él a 20, 18 és 15 éves gyerekeivel.
- 43 éves gyerektelen nagynéni
- 31 éves gyerektelen unokatestvér
Nem tudjuk, hogy ki mennyit keres, de ha jelentkeztek mindannyian a gyerekek felnevelésére, akkor bízom benne, hogy keresnek annyit, hogy el tudjanak tartani három gyereket.
Első szerintem a 31 éves unokatesó.
Másodiknak mondanám holtversenyben a 45 és a 43 éves nagynéniket, de szerény véleményem szerint a 45 éves nagynéni hátrányban maradna ebben a versenyben. Mert 6 gyerek 50nm-en iszonyú rossz helyzet lenne.
Harmadiknak írnám az egyéb rokont illetve az árvaházat.
És negyediknek mondanám a 70+-os nagyszülőket. Hozzájuk szerintem nem fog kerülni, max ideiglenesen, mert egy 70+-os pár nem megfelelő egy 4 éves gyerek ellátására.
A választ nem tudom, de az tényleg nagyon jó, hogy többen is vállalnák együtt a három gyereket, még rosszabb körülmények közé is... ilyen egy jó rokonság.
Akárkihez is kerülnek, a többiek is változatlanul melléjük állhatnak időben-erőben-anyagiakban-szeretetben. És álljanak is.
És őszinte részvétem, kitartást, sok erőt.
Egy nagyon hasonló kérdés, más paraméterekkel:
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!