Van itt köztünk gyógypedagógus/logopédus/problémás gyerekeket nevelő óvónő/ fejlesztő pedagógus? Segítséget kérnék neveléséhez is.
Igaz én egyik végzettséggel sem rendelkezem, viszont a nagy fiam úgyszintén megkésett beszédfejlődés + hiperaktivitással jártunk orvostól-orvosig. A korai fejlesztés volt számára a legcélszerűbb. Csodálkozom azon, hogy nálatok csak most derült ki. Mert a megkésett beszédfejlődés mellett, motoros lemaradás is van.
Pedagógia szakszolgálathoz vittük a gyereket az iskola kezdéséig. Amúgy volt MRI vizsgálata a gyereknek?
Autista kutató csoport Bp-en a delej utcában található. Na ők ténylegesen meg fogják mondani, hogy autista-e a gyerek.
Én a gyerekkel úgy foglalkoztam otthon, hogy volt egy olyan képeskönyv ami csak rajzokból állt. Abból meséltem neki, szavakat gyakoroltunk. Többször egymás után elismételgettem, hogy mi van a képen. Olyannal is próbálkoztunk, hogy kemény papírra rá ragasztottam különféle képeket ( pl ami az evésre utal, vagy a wc-re azzal próbáltam rávezetni, hogy rámutogatással jelezze a szükségleteit.) Egy-egy szót többször el kell ismételni.
Akkor kiderült hogy nagyon le van tapadva az izomzata a gyereknek, így a Dévény gyógytornát is kipróbáltuk. A fejlesztőbe volt egy nagy háló abba beleültették a gyereket és meghintáztatták. Szerintem ha van hely a lakásba akkor ilyen eszközöket is simán be lehet szerezni.
Nagyon fontos ezeknél a gyereknél a mozgás terápia, vagy a zene terápia is sokat segít.
Szia. Én ugyan csak egy szülő vagyok, de ugyan ebben a cipőben jártunk min Ti. Belinkelem a kérdésem.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__proble..
Ez volt régen, ma már elmúlt 4 éves beszél, tisztán, érthetően. Semmi baja.
Sok mindent kipróbáltunk, TSMT, logopédus stb. de a Cranio-sacralis terápia segített a legtöbbet. 2 kezelés után már beszélt a lányom.
Nagyon ajánlom mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!