Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Van itt köztünk gyógypedagógus...

Van itt köztünk gyógypedagógus/logopédus/problémás gyerekeket nevelő óvónő/ fejlesztő pedagógus? Segítséget kérnék neveléséhez is.

Figyelt kérdés
Fiam most lesz 4 éves, de nem hajlandó beszélni. Már kipróbáltunk szinte mindent. A szakértői határozaton az áll, hogy megkésett fejlődésű.
2011. szept. 14. 18:50
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Igaz én egyik végzettséggel sem rendelkezem, viszont a nagy fiam úgyszintén megkésett beszédfejlődés + hiperaktivitással jártunk orvostól-orvosig. A korai fejlesztés volt számára a legcélszerűbb. Csodálkozom azon, hogy nálatok csak most derült ki. Mert a megkésett beszédfejlődés mellett, motoros lemaradás is van.

Pedagógia szakszolgálathoz vittük a gyereket az iskola kezdéséig. Amúgy volt MRI vizsgálata a gyereknek?

2011. szept. 14. 19:08
 2/10 A kérdező kommentje:
3 éves koráig nem is foglalkoztak velünk, hiába mondtuk, hogy baj van vele. MRI nem volt. Neurológus, gyógyped-es, logopédus látta. Mindenki azt mondta eleinte, hogy autista enyhe fokon. Aztán csak arról kaptunk papírt, hogy megkésett fejlődésű gyerek. Fejlesztő van, de itthon is szeretnék segíteni neki. Ezáltal a nevelése is szörnyen nehéz.
2011. szept. 14. 19:16
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Autista kutató csoport Bp-en a delej utcában található. Na ők ténylegesen meg fogják mondani, hogy autista-e a gyerek.

Én a gyerekkel úgy foglalkoztam otthon, hogy volt egy olyan képeskönyv ami csak rajzokból állt. Abból meséltem neki, szavakat gyakoroltunk. Többször egymás után elismételgettem, hogy mi van a képen. Olyannal is próbálkoztunk, hogy kemény papírra rá ragasztottam különféle képeket ( pl ami az evésre utal, vagy a wc-re azzal próbáltam rávezetni, hogy rámutogatással jelezze a szükségleteit.) Egy-egy szót többször el kell ismételni.

Akkor kiderült hogy nagyon le van tapadva az izomzata a gyereknek, így a Dévény gyógytornát is kipróbáltuk. A fejlesztőbe volt egy nagy háló abba beleültették a gyereket és meghintáztatták. Szerintem ha van hely a lakásba akkor ilyen eszközöket is simán be lehet szerezni.

Nagyon fontos ezeknél a gyereknél a mozgás terápia, vagy a zene terápia is sokat segít.

2011. szept. 14. 19:29
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat. Folyamatosan beszéltetnénk, de inkább megsértődik, bevágja a durcát, és nem szól semmit. A wc-re kimegy, elintézi a dolgát szerencsére. A fejlesztőben van hinta, de egyszerűen nem lehet belerakni. Annyira szerencsétlen vagyok.
2011. szept. 14. 20:31
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom is 2 év 2 hónapos, és nem akar beszélni. Mindenki azzal nyugtat, hogy még ráér. A bölcsiben a nála fiatalabbak is jó beszélnek már. Szóval bennem van a gyanú rendesen, hogy vajon miért nem szólal meg. Sokkal nehezebb így vele, mert mindent ki kell találni mit akarhat, és ez energiába és időbe telik. Pesze sehol nem fogalkoznak vele, mert még kicsi,de én időbe szeretnék valamit tenni, nem majd 3 éves korában, mikor végre valaki foglalkozik vele. Neki megkésett mozgásfejlődése is volt, amivel jártunk Dévényeshez, és csodát tett vele. Ezért én elmentem megint hozzájuk, hogy próbáljuk meg ezzel kapcsolatban kezelni. Talán jövő hétre kapunk majd időpontot, de még nem biztos mert nagyon tele vannak. Ez csak 1/2 órás kezelés, ahol a nyakát, száját, fejét fogják nyomkodni. Lehet pár hónap mulva már beszélni, de lehet nem. ha valamit lehet tenni érte, én igenis meg akarom tenni az ő érdekében. Kérj te is időpontot Dévényeshez, sajnos soká lehet náluk sorra kerülni, így minél hamarabb jelentkezzetek. Nálunk a mozgásba is minden alkalom után volt fejlődés, de állítólag ő nagyon jól reagál rá, nem mindenkinél ilyen látványos. Én minden fórumon ajánlom őket már most is, de ha beszédfejlődésben is segíteni tudnak neki, akkor az egekbe lesznek emelve az tuti részemről. Ha lesz mégegy gyerekem akkor már néhány hónaposan el fogom vinni hizzájuk.
2011. szept. 15. 10:22
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én egyik se vagyok,de azt hiszem 3.5évesen kezdtem el beszélni. Egy ismerősöm azt mondta h próbáld meg azt hogy "nem érted meg"mit akar és akkor hátha fog beszélni. Egy logopédus barátnőm meg csinált egy oldalt vedd fel vele a kapcsolatot hátha tud segiteni.: logopedus.com. Ezt az az ismerősöm tanitványa csinálta aki velem is foglalkozott. 26L
2011. szept. 16. 16:36
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Én ugyan csak egy szülő vagyok, de ugyan ebben a cipőben jártunk min Ti. Belinkelem a kérdésem.

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__proble..

Ez volt régen, ma már elmúlt 4 éves beszél, tisztán, érthetően. Semmi baja.

Sok mindent kipróbáltunk, TSMT, logopédus stb. de a Cranio-sacralis terápia segített a legtöbbet. 2 kezelés után már beszélt a lányom.

Nagyon ajánlom mindenkinek!

2011. szept. 16. 19:07
 8/10 anonim ***** válasza:
Szia! Pont ugyanez van nálunk is a gyerekkel, nekünk a BHRG Alapítvány TSMT tornája segített. Otthonra írnak gyakorlatokat. Azóta szobatiszta a gyerek, beszél, barátkozik. Előtte nekem is mindenki csak a sötétben lövöldözött, hogy értelmi fogyatékos-e, vagy autista (egyik sem, csak megkésett).
2011. szept. 16. 21:36
 9/10 anonim ***** válasza:
Nincs-e véletlenül lenőve a fiad nyelvfékje? (Az ín a nyelv alatt.) Ha az túl erős, fáj neki a beszéd. A műtét csak egy csippentés a gégészeten. Utána jön a logopédia hónapokig, vagy még tovább. De legalább megszokja a fiad a tankönyvet, a házi feladatot még óvodás korában!
2011. szept. 19. 14:15
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia.Nalunk hasonlo a helyzet a lanyom 3 eves elmult es nem akar beszelni.Szandekosan nem akar beszelni,mert latszik rajta,hogy idegesiti,ha beszeltetni akarjuk.Azt szeretnem kerdezni,hogy a te fiad sem mondott soha egyetlen szot sem?Mert az en lanyom nem igazan betukon kivul,de azt is ismetelgetve,pl.az "i"a "b" es allandoan enekel vagy ahhoz hasonlo.Kerlek ird le nalatok mi volt a helyzet?Elore is koszi.
2011. szept. 22. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!