Hová forduljak, ha tanácsot, segítéget szeretnék kérni a gyerekem neveléséhez?
Picikkel korai fejlesztő központok is foglalkoznak
Esetleg itt, de bocs, ha rosszul gondolom. Csak látom, hogy itt van klinikai szakpszichológustól kezdve majd' mindenki.
Nevelési tanácsadóban nem irányítottak tovább sehova?
Lehet, hogy rosszul tudom, de szerintem kötelességük lett volna valakit/valamit javasolni.
Kíváncsivá tettél amúgy, persze nem az én dolgom.. :)
Sok sikert!
Igazából még nem voltam vele sehol,a neten olvastam,hogy 3 éves kortól foglalkoznak gyerekekkel.Ismervén a gyerekorvosunkat és a védőnőt,inkább magam szeretném kézbe venni a dolgokat,ráadásul mindenki ismer mindenkit,jobb,ha nem tudnak róla,hová készülünk.A problémám különben az (összefoglalva),hogy túl okos a gyerek,szerintem legalábbis állandóan pörög a kis agya,mindent megért,megjegyez,DE nem tudok neki gátat szabni,nem fogadja el a nem-et,nincs tekintélyem......De ez ennél komplexebb.
Köszönöm! Jó éjt!
Gyermekpszichiátriára kérhetsz beutalót-bár a szógogadatlanságra nem tudnak mit mondani.
Én annó megesküdtem volna, hogy a gyerekem hiperakív ésatöbbi, állandóan okoskodott valamin, nem fogadott szót - nem volt még 2 éves. Várakozás közben akkora felfordulást csinált, hogy több helyről is kijöttek - köztük az őt vizsgáló pszihiáter is - a vizsgálat alatt pedig be nem állt a szája, magyarázott rendezkedett. Diagnózis: Semmi baja, kicsit eleven és akaratos, majd kinövi.
Nem nőtte ki, de reménykedek. Már 7 éves...
Hát nem tudom.A határokat eddig is feszegette,de amit mostanában művel...még javában takarítom el az előző rosszasága utáni nyomokat (pl.rendetrak a hűtőben),már kezdi a következőt(pl:belemászik a mosogatóvízbe,vagy felmászik a konyhaasztalra,vagy kapcsolgatja a magnót,vagy rángatja a redőnyt)....Akárhogy reagálok,nem érdekli,folytatja,kiröhög,kacarászva kezdi előlről. Reggeltől-estig velem van,nem nagyon bízhatom senkire,lehet megunt?
ááá tanácstalan vagyok.
Utólsó válaszoló: Neked is kitartás!Reménykedjünk.
Köszönöm a válaszokat.
Gyermekpszichiáter? Uramatyám... foglalkozni kéne vele, NEVELNI... és KIVÍVNI a tiszteletét, tekintélyét... mert igen, ezeket ki kell érdemelni, nem jár alanyi jogon azért, mert megszülted, ha nem úgy viselkedsz, ahogyan az anyjaként kéne.... ennyi... attól, hogy hűtőt pakol, polcra mászik, stb, nem SNIs, csak simán gyerek... minden gyerek ezt csinálja, aki (elnézést a kifejezésért) sz*rik a szülei fejére.... nevelni kell, és Neked most még nem késő... de nem nevelési tanácsadóval meg pszichiáterrel... először magad képezd (rengeteg nagyon jó könyv van a témában), hogy tudd nevelni, és ha ez megy, minden rendben lesz. Aki meg gyerekpszichiáterhez meg nevelési tanácsadóba küldene..... na nekik is inkább könyvek...
persze tudom, hogy egyszerűbb SNIsnek nyilváníttatni szegénykét, mint belátni, hogy a szülő is hibázhat... és nagyon sokszor hibázik is.
Az utóbbi nem neked szólt, kedves Kérdező, inkább pár hozzászólónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!