Apukák mennyire segítenek be a gyerekek ellátásába, nevelésébe? Bővebben lent.
A szitu nálunk, van egy 3 éves és egy 9 hónapos lányunk. A férjem szakácsként dolgozik, tehát nem "normál" munkarendben. Nem hajlandó a gyerekeinkre vigyázni, viszont főz, ha kell vásárol, illetve anyagilag próbál mindent előteremteni. Mindig azt mondja, hogy tegyem össze a két kezem, hogy ilyen ezeken a területeken, és fogadjam el, hogy ő nem tud mit kezdeni leginkább a kicsivel ( a nagyot időnként elviszi valamerre). Nekem viszont szükségem lenne rá, mert nincsenek nagyszülők. A húgomra tudom rábízni őket, de ő is állandóan dolgozik, meg nincs mindig kedvük vigyázni rájuk ( a párjával). Van még két barátnőm, ebből az egyik, akire tényleg szinte mindig számíthatok, ha ráér és nem dolgozik, a másik mindig mondja, hogy szóljak, de igazából, érzem, hogy nem szívesen vigyáz rájuk. Mindig megkapom, amikor valakit megkérek, hogy vigyázzon rá, hogy a féjrem, ha otthon van, vigyázzon ő rájuk. Jogos, de ha nem teszi akkor mit csináljak? A férjem állandóan mondja, hogy keressek bébiszittert majd ő fizeti. Én nem szívesen bíznám őket vadidegenre, meg azt a pénzt másra is tudnánk költeni és bánt, hogy nem számíthatok rá. Most a mamám már majdnem 2 hete kórházban van, és csak 2X voltam nála. A férjem nem vigyázott rájuk, be sem ment, a húgom megy szinte mindennap. Persze meg is kaptam tőle, hogy én már be sem megyek a mamához vagy mi van.
Másoknál ez, hogy működik?
természetesen vigyáz a gyerekre.
enyém is sokat dolgozik, keveset van itthon, de ha itthon van akkor takarít, főz, játszik a gyerekkel. mondjuk annyira türelme nincs hozzá, hamar összevesznek meg játszani is keveset tud, egy 20 perc múlva már kérdezgeti a gyereket, hogy nem néznek inkább tv-t?
én ma este dolgoztam, mikor végeztem, rend volt, konyha csilivili, gyerek megmosakodva, megvacsizva...
egyébként miket csinálsz, hogy mindig segítséget kell kérned? vagy csak ezt most van, hogy a mamád kórházban van? ha csak most, akkor nyomd a kezébe a kicsit és menj mamádhoz! teher alatt nő a pálma ;)
de ha más dolgaid is vannak gyerekek nélkül akkor tényleg fogadj fel valakit mert az sem jó ha mindig a barátnőidet kéred meg, szerintem csak 1x-1x nagyon fontos tennivalónál jó ezt kihasználni
jobbulást mamádnak!
ismerősék megbeszélték ahol apuka rengeteget dolgozik, hog y ha baba lesz is rengeteget fog dolgozni, úgy gondolja át a női tag, hog akar e babát, megbeszélték, működik.
meg nekem még lánykoromban már mondták az asszonyok ám, hogy úgy szülj, hogy magadnak szülsz. sőt ez nagy szállóige felénk..
Ez érdekes hogy nem hajlandó.Ketten vállaltátok őket,nem?
Nem azt kéred tőle,hogy vegye át a szerepedet,csak néha kimozdulnál.Ez neked is jár!Én biztos nem bíznám őket idegenre vagy olyanra aki nem szívesen vigyáz rájuk.
Sajnálom....
Az én férjem is dolgozik,segít otthon és ha kell vigyáz is a gyerekekre.
Én az ilyet annyira nem értem. Fél a saját gyerekeitől vagy mi? Vagy derogál a férfi voltának a SAJÁT gyerekeire vigyázni?
Az ilyen apukáknak esik később sz..rul, ha a gyerek felnőttkorában tojik a fejükre, mert nem alakult ki igazi-apa gyerek kapcsolat köztük. Vagy ha majd a bébiszitterhez jobban kötődnek mit szól hozzá?
Szerintem a férjed egyszer nagyon fogja sajnálni ezt, csak lehet már késő lesz.
Köszi a válaszokat!
Nem úgy van dolgom, hogy dolgozom vagy ilyesmi, itthon vagyok velük. DE 3 havonta 1X elmegyek musical délutánra, ilyenkor mindig a barátnőmet kell hívnom, ha a férjem itthon van akkor is. Vagy pl. tök aranyos a férjem vett nekem a kedvenc musicalemre jegyet, de oldjam meg, hogy ki vigyáz rájuk.
A múltkor a kicsivel szemészetre, a naggyal ortopédiára, bőrgyógyászhoz, hasi uh-ra kellett menni. Na, most ugye ez két kicsivel elég idegölő. A szemészetre eljött az a barátnőm, aki érzésem szerint nem annyira szívesen vigyáz rájuk, hogy ne menjek egyedül velük (úgy volt, hogy a naggyal otthon marad, de aztán inkább jöttek ők is). Hát elég kiakasztó volt így is, mert a nagy nagyon szófogadatlan, meg nem tud megülni a seggén 5 percig. A hasi uh-nál választhatott a férjem itthon marad a kicsivel, vagy viszi a nagyot, inkább elvitte a nagyot. Mondtam, hogy intézzék el a bőrgyógyászt is, hát az már nem ment, mert kb 2 órát voltak az sztk-ban és már elege volt a férjemnek (meg nyilván a gyereknek is). Másnap már nem volt hajlandó egyiket sem bevállalni, úgyhogy mentem a két gyerekkel egyedül az ortopédiára és bőrgyógyászhoz. Nem volt egyszerű. Vagy, ha heti 1X 2-3 órára levinné őket, akkor én nyugodtan ki tudnék takarítani és nem szenvednék ezzel. A múltkor inkább ő porszívozott és felmosott, én meg lementem velük. Ha együtt itthon vagyunk, akkor is az én feladatom rájuk figyelni, magától eszébe nem jutna, mindig szólni kell, hogy melegítesz esetleg kaját a nagynak, vagy menj mossál vele fogat. Este 99%-ban, ha itthon van is én fürdetem, fektetem mindkettőt. Igazából rohadtul elegem van, hogy csak nekem lettek gyerekeim. Amúgy szereti őket nagyon, a nagyot sokat "nyúzza", imádják egymást, a nagy neki sokkal jobban szót is fogad. Közben meg mindig hallgatom, hogy nem tud aludni eleget tőlük, meg, hogy mikor tudunk már kettesben lenni (a húgomék szokták néha elvinni a nagyot hétvégére, de a kicsit, ugy még nem viszik, és nem is nagyon fogják szerintem, mert a kicsi sokkal kevésbé van el velük, mert ritkábban találkoznak, mint anno a naggyal), meg én menjek már el velük itthonról, hogy legyen egy kis nyugija. Amit megértek, mert ezekre én is vágynék, csak én még sz@rni is alig tudok tőlük elmenni.
A mamához elvileg mentem volna egyik nap és vigyázott volna rájuk egy haverunkkal, csak összevesztünk, mert mondtam előző nap, hogy hazafelé veszek tápszert, tejpépet, ilyesmit, meg megveszem a húsvéti ajándékot. Amikor indultam, közölte, hogy igyekezzek haza, majd ő lemegy vásárolni. Ezen kiakadtam, mert ÉN szerettem volna megvenni az ajádékot, még nem is tudtam pontosan mit, illetve a tápszert is meg akartam nézni, hogy akciós meg ilyenek. Úgy gondolom nekem is jár egy ráérős, idegbaj nélküli vásárlás. Na, ezen úgy összevesztünk, hogy én nem mentem a mamához, ő meg elment itthonról. Végül a kelletlen barátnőm vigyázott rájuk, amíg én lementem legalább vásárolni. Azt mondja, hogy az összes ismerőse nem vigyáz a gyerekekre és még annyit se tesz otthon, mint ő. Meg, hogy ő is elfogadja a hibáimat (nyilván nekem is vannak) én meg fogadjam el, hogy ő nem bír mit kezdeni egy babával, meg ellátni nem szereti őket. Majd, ha a kicsi is nagyobb lesz mennek kirándulni, csavarogni. Addig meg "börötnben" vagyok és a két kis árnyékom nélkül nem tudok semmit csinálni, csak hosszas könyörgések árán, vagy tényleg fizetünk valakinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!