Apukák mennyire segítenek be a gyerekek ellátásába, nevelésébe? Bővebben lent.
A szitu nálunk, van egy 3 éves és egy 9 hónapos lányunk. A férjem szakácsként dolgozik, tehát nem "normál" munkarendben. Nem hajlandó a gyerekeinkre vigyázni, viszont főz, ha kell vásárol, illetve anyagilag próbál mindent előteremteni. Mindig azt mondja, hogy tegyem össze a két kezem, hogy ilyen ezeken a területeken, és fogadjam el, hogy ő nem tud mit kezdeni leginkább a kicsivel ( a nagyot időnként elviszi valamerre). Nekem viszont szükségem lenne rá, mert nincsenek nagyszülők. A húgomra tudom rábízni őket, de ő is állandóan dolgozik, meg nincs mindig kedvük vigyázni rájuk ( a párjával). Van még két barátnőm, ebből az egyik, akire tényleg szinte mindig számíthatok, ha ráér és nem dolgozik, a másik mindig mondja, hogy szóljak, de igazából, érzem, hogy nem szívesen vigyáz rájuk. Mindig megkapom, amikor valakit megkérek, hogy vigyázzon rá, hogy a féjrem, ha otthon van, vigyázzon ő rájuk. Jogos, de ha nem teszi akkor mit csináljak? A férjem állandóan mondja, hogy keressek bébiszittert majd ő fizeti. Én nem szívesen bíznám őket vadidegenre, meg azt a pénzt másra is tudnánk költeni és bánt, hogy nem számíthatok rá. Most a mamám már majdnem 2 hete kórházban van, és csak 2X voltam nála. A férjem nem vigyázott rájuk, be sem ment, a húgom megy szinte mindennap. Persze meg is kaptam tőle, hogy én már be sem megyek a mamához vagy mi van.
Másoknál ez, hogy működik?
azért az durva, hogy vigyázna rá, hogy be tudj menni a mamádhoz, de összevesztek, ezért a barátnőd vigyáz rájuk míg VÁSÁROLSZ!
bocs, de szerintem zsák a foltját! te sem tudsz 2 gyerekkel sztk-ba menni, vásárolni, stb. a férjed meg nem tud mit kezdeni egy 9 hónapossal....
nekem sincs segítségem, de nem is passzoltam el ilyenekét a gyerekemet
Kérdező,másik írásodban jól leírtad én mit érzek. Nekem sosincs jogom fáradtnak lenni,sz.rul lenni,idegesnek lenni,elegem se lehet.Egy gyerek van, 2,5 éves ,de 100 másikkal felér,olyan rossz jelleme van. Párom vigyáz rá végülis,most is a héten 3 napot ő volt vele itthon és ellátta,mert beteg.De hogy ha én is itt vagyok,meg se mozdul,hozzá se szól a gyerekhez,max csak hogy ne hisztizz.
Igaz párom meg nagyon kemény fizikai munkát végez,de ne m tudom miért nem tudja pl megfürdetni néha.Én is itt voltam lázasan,most meg mandulagyulladással,de letojja.
Csak félve kérdezem meg, a gyerekvállalás előtt nem beszéltétek meg, hogy ő így áll a kérdéshez? Ha tudtad, akkor miért kellett két gyerek, vagy miért vele?
Én borzalmasan ki lennék akadva, ha a férjem ennyire nem lenne hajlandó vigyázni a saját gyerekére, amíg én meglátogatom a beteg nagymamámat. Meg közölné, hogy majd elsirdogál a gyerek az ágyban. Addig ő mit csinál? Nyugodtan tévézik?
Nálunk ez úgy működik, hogy a férjem ugyanúgy kiveszi a részét mindenből. Volt már otthon a gyerekkel egész nap, el tudja látni, és nem csak muszájból, hanem mert ő is akarta a gyereket. Játszanak, fürdeti, pelenkázza, megeteti, lefekteti. És azt az elejétől, nem csak mióta nagyobb lett. Ezenkívül tud főzni, mosni és teregetni (bár azt csak olyan férfias "feldobálom a ruhákat a szárítóra" stílusban). Egyedül takarítani és vasalni nem szeret, az az én dolgom.
Számomra ez a normális, így vállaltunk gyereket. Nem értem azokat a férfiakat, akik semmit sem hajlandók segíteni.
Vegyél egy testvérbabakocsit, tedd bele a nagyobbat is, aztán nem fog rohangálni a boltban. Ha már ennyire nem segít a férjed, legalább találd fel magad. Nagyobbat beleülteted a kosárba, a kisebbet meg a hordozóba, aztán mentek. Ne hagyd szaladgálni.
Ilyen hozzáállással meg inkább hagynám egy bébiszitterre a gyereket, mint a saját apjukra.
Mindig is szeretett volna gyereket, és én mindig úgy gondoltam, hogy jó apa lesz, mert más gyerekekkel olyan jól eljátszott, meg ért a gyerekek nyelvén. Csecsemővel előtte nem nagyon volt dolga. Mindenképpen két gyereket szerettünk volna. A nagynál még jobban "bírta" a sírást, meg mindent. A naggyal nagyon jól elvannak, csak foglalkozhatna vele is többet.
Amúgy szerintem manipulálni akar, azért mond ilyeneket, mert akkor nem megyek el és megúszta a dolgot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!