Mennyire gyakori hogy egy szülőnek semmi segitsege nincsen?
A semmi alatt tényleg a semmit értem. Nem azt,hogy dolgoznak a nagyszülők és/vagy messze élnek,így maximum ritkán tudnak segíteni,vagy "csak" lelkileg elérhetőek. Hanem azt,hogy tényleg semmi. Vagy meghaltak,vagy egyáltalán nem kíváncsiak se a gyerekekre se az unokákra,vagy mérgezőek,akikkel nincs kapcsolat. Stb stb. Mindegy is mi miatt,nem ezen van a hangsúly,hanem a nincsen.
Kíváncsi vagyok mennyien vagyunk?
Annyi helyen olvasom hogy nincs segítség,de azért kiderül,néha néha van,ha tudnak jönnek,még ha ritkán is,parszor azért ott a gyerek,telefonon van kapcsolat,számíthat az ember a figyelmukre,tanácsukra,vagy ha beutne a krach van védőháló. Hányan vagyunk,akiknek egyáltalán nincs ilyen?
Csak a nagyszülőkre gondolsz? Akkor jelen. 4-ből 2 nem él, 1 beteg, mi segítünk, 1 nincs kapcsolat.
De: a férjemmel ketten mindent megoldunk. 2 gyerekünk van, egyik tartós beteg.
Apukám 3 éves koromban meghalt.
Anya 4éves koromban összejött nevelőapámmal, aki a gyerekkorom végigverte. 23 voltam, megerőszakolt.
Azóta nem láttam őket (hozzáteszem nem borsodi történet. Székesfehérváron éltünk, nevelőapám menő vállalkozó volt...)
Férjemet az anyja 16évesen kitette, mert az új pasi fontosabb volt. Azóta azóta voltak anyósnak kisebb fellángolásai, mikor megtudta terhes vagyok, de ennyi.
Más rokonnal sem tartjuk a kapcsolatot.
Fiam korababa korigaltan 1 honapos egyebkent 4 :).
Felolem semmi segitseg. Akivel tartom a kapcsolatot a csaladbol az is neha neha csak 1-1 mondatra messengeren. Felolem baratok szinten nincsenek.
Igy nottem fel hogy habar van csaladom de nem szamithatok senkire se. Felneveltek de ennyi. Ez kihatott arra is hogy nem kotok baratsagokat , akivel jobb a viszonyom mint volt munkatarsak az is csak internet.
Ferjem felol vannak csaladtagok.
De segitseget nem kerunk senkitol. Akik ugy jonnenek azok vagy alkalmatlanok vagy csak babazni akarnak.
Nekem az nem segitseg ha 2 alvas kozott valaki fogja 1 orat mert azt en szeretnem :) Nyilvan azon kivul 1 poharat se tesznek odebb es csak plusz melo ha jonnek, takaritas pakolas elottuk majd utanuk is plusz fozes.
Szoval mi elejetol fogva segitseg nelkul vagyunk, ha bizonytalanok voltunk a vedonenit hivtuk fel.
2, én meg úgy értem, hogy a férjet nem számítod segítségnek?
Mert akkor nincs segítségünk, de ott egymásnak ott vagyunk.
1-es voltam.
Ha a ferj a csalad resze akkor se egyenjogu feladat esik ra mert valakinek dolgoznia is kell.
Ferjem minden este elmondja szoljak ejszaka ha a fia ebred. Mondom jojo majd. Elso nyekkenesre ebredek es spurizok hozza. A ferjem aludjon , nemk dolgoznia kell , el kell tartania a csaladot. Kb 2 hetente ha 1 ejszaka szolok neki. De inkabb mondom azt ha itthon van hogy ejszaka felkelek de a korareggelt vihetne en meg akkor tudok pihenni 10-11 ig.
5 os voltam
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!