Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 17 évesen is lehet valaki jó...

17 évesen is lehet valaki jó anya?

Figyelt kérdés

Egy gyerek nevelését el lehet kezdeni összegyűjtött ösztöndíjból (400-500E)? Szeretném úgy megoldani a nevelését hogy a szüleimnek minél kevesebbet keljen pénzileg besegíteni. (Még nincs meg a baba) A pénzből már vettünk babakocsit hordozoval,pelenkát(370db),kiságyat,popsi törlőt,babakádat,orrszivó,cumi/cumisüveg,meg több apróság.A pénzből nem sok fogyott,ha tippelnem kellene még 300E körül van,ez még mennyi ideig elég?

Megpróbálok neki mindent megadni és igy hogy az apja nem érdeklődik iránta,így is mindent megadni neki.Nem lesz egyszerű ezt tudom,de sikerülhet?

2022. ápr. 17. 09:12
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/79 anonim ***** válasza:
83%

"Még nincs meg a végzettsegem,nincs szakmám,tudnek valamilyen munkát vállalni amit tudok csinalni egy ujszulott mellett?"

17 évesen, 0 munkatapasztalattal, terhesként kapkodnak érted a home officeban is.

2022. ápr. 17. 20:56
 62/79 anonim ***** válasza:
100%

Az oké, hogy egy újszülöttet nem akarsz bölcsibe adni, de mégis meddig akarod "te nevelni"?

Engedd el ezt a hulyeseget, hogy nem te neveled, ha bölcsis, ez egyszerűen nem így van, és nulla bevétel mellett luxus így gondolkodni.

Ha jól értem, ez az utolsó éved szakiskolaban? Ha most végzel, cukrász leszel? Az egy jó szakma, sokkal jobb, mint a lakberendező tanfolyam, amivel kb semmit nem tudsz kezdeni, pláne, hogy igazi vegzettseget már csak iskolarendszerben lehet szerezni. Inkább feküdj rá a házi/kézműves süti vonalra, elég keresettek ezek most, csak nézz utána, mik a feltételei annak, hogy szabályosan csináld (HACCP, adózás, stb), kepezd magad, mert az iskola sajnos csak az alapokat adja, de az aktuális trendeket neked kell megismerni, elsajatitani. Egyébként sok tortakészítő anyukát ismerek, tele vannak megrendelessel, csak persze ebbe időt, energiát és pénzt kell fektetni.

Bölcsire visszaterve, ha mákod van, egy nyugis baba mellett még el tudsz otthon dolgozgatni, de egy 1-2 éves örökmozgó mellett már nem, ezért sem lenne hülyeség bölcsibe adni. Amíg ott van, te elvegzed a munkád, utána meg tudsz érdemben vele foglalkozni. Máshogy nem fogsz tudni pénzt keresni.

Gyerektartas: az egyértelműen jár. Ha az apa a fejébe vette, hogy nem az övé, akkor pert kell indítani, és ha bebizonyosodik, hogy ő az apa, akkor nemcsak gyerektartast fizet, hanem a perkoltseg is őt terheli. Ilyen, hogy "nevére vesz" nem létezik. Olyan van, hogy elismeri az apasagot, vagy sem. Amíg nem, addig természetesen nem lehet gyerektartast kérni. Ha elismerte, vagy a bíróság bizonyította, akkor igen. Beszélj egy ügyvéddel, ebben ő tud szakszerű tanácsot adni.

2022. ápr. 18. 09:17
 63/79 anonim ***** válasza:
Nem fog már írni ide mivel lebukott. Majd indit egy harmadik postot. Sosem ír ehy idő után.
2022. ápr. 18. 15:05
 64/79 A kérdező kommentje:
Az értelmes kommentekre reagálok,aki meg nem a kérdéseimre válaszol azzal nem állok le vitatkozni.
2022. ápr. 18. 15:59
 65/79 anonim ***** válasza:
100%
Akkor vajon az előző postod, miért halt be? Nyilván csupa neked nem tetsző választ kaptál 🤷‍♀️
2022. ápr. 18. 16:18
 66/79 anonim ***** válasza:
100%

Ez az összeg nagyjából pont arra elég, hogy hazaérkezzen a baba, de arra is csak minimalizálva az igényeket. Nekem már meg volt a babaágy, a babakocsi, a nosiboo, elektromos mellszívó, 3 méret garnitúra ruha, 5 pontos biztonsági ülés - ergo a “nagyobb dolgok” amikor a maradék apróságra - ágyneműk, lepedők, pelenkázólap huzatok, drogériából a sokminden, gyógyszertár stb és ne gondoljunk semmi flancolásra- még 3 nap alatt elköltöttem 400ezret és szoptatós hálóingem meg melltartóm pl még mindig nincs, játékot meg annyit vettem neki, hogy ingyen legyen egy postaköltség, tehát 700 ft-ért egy rágókát csak rádobtam még. ( én is júni elejére várom). Barátnőtől kaptunk mérleget, pihenőszéket meg hordozókendőt kölcsön, persze ezek már a nem létfontosságú kategóriába sorolható dolgok, de azért nem baj ha vannak. Mást nem tudott adni, neki úton a harmadik, ezekből volt neki kettő és még szeretnék venni babaöbölt, babafészket, egy kis dekorációt a babaszobába.

Ha rokonok, barátok, akár szomszédok tudnak adni ruhákat az nagy segítség, mert 2 havonta teljes ruhatárat vált a bébi, ami nem egyszerű ha csak belegondolsz, hogy te talán 3 éve hordod ugyan azt az 5 pár cipőt meg az elmúlt fél évben csak 2 új pólót vettél őt meg kompletten újra kell ruházni 2 havonta.

A pelenka ilyenkor mèg kérdőjeles, nem biztos, hogy pont az fog beválni amiből betáraztál 370db-ot, más lesz a baba alkata, de szám szerint egyébként az sem sok, csak talán most tűnik annak, olyan 1.5 hónapnyi max tehát együtt veheted majd újra az új ruhákkal.

Mit fog a baba enni? Ha fogsz tudni szoptatni azzal még sokat lehet spórolni, de azt többnyire a természet dönti el. Lehet, hogy úgy készülsz, hogy persze, anyatejes lesz, aztán jön az első arconcsapás, hogy 2 csepp tejed sincs és már hagyod is ott a 10ezreket tápszerre és akkor még a bébi véletlen se allergizáljon, ne kelljen neki spéci tápszer vagy éppen neked spéci étrend a szoptatás mellé és persze ne legyen szükség a világon semmi egyéb fejlesztésre sem ami nincs tb alapon.

Nagyon nem lesz könnyű!!!

Ha a szüleid nem dúskálnak akkor a saját igények itt már nem élveznek nemhogy előnyt, de gondolkodás tárgyát se nagyon.

Plusz mivel még nagyon fiatal vagy gondolom dolgozik mindkét szülő, iszonyat nehéz lesz egyedül otthon maradni eleinte a picivel segítség nélkül.

Én szurkolok, hogy meg tudj neki adni mindent amit szeretnél és alakuljon sokkal jobban mint amik a kilátások.

2022. ápr. 19. 11:15
 67/79 anonim ***** válasza:
100%
Igen simán lehet valaki 17 évesen jó anya is akár,ez nem kortol és iskolai végzettségtől függ.
2022. ápr. 19. 11:15
 68/79 anonim ***** válasza:

Mi a helyzet azóta kérdező?

Hogy vagytok?

Megjegyeztem a kérdést mert nagyjából egyszerre szülhettünk, tehát már ti is elmúlhattatok 3 hónaposak.

Sikerül megoldani a mindennapokat?

2022. szept. 19. 16:51
 69/79 A kérdező kommentje:
A baba jol van,en viszont kevésbé,sürgősségi császárok volt altatva.A neten olvasottak alapjan szülés utáni depresszióm lehet. Sokszor kedvetlen vagyok,nincs kedvem a lányomhoz :(
2022. szept. 19. 20:26
 70/79 anonim ***** válasza:
100%

ó nagyon sajnálom :(

Kitartást kívánok, sajnos egy rossz szülésélmény nagyon megnehezítheti a kezdést, az amúgy sem egyszerű helyzet mellett meg pláne.

Remélem azért van kivel beszélgetned a szüleiden kívül is, idővel pedig jobb lesz!

2022. szept. 20. 13:08
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!