Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 17 évesen is lehet valaki jó...

17 évesen is lehet valaki jó anya?

Figyelt kérdés

Egy gyerek nevelését el lehet kezdeni összegyűjtött ösztöndíjból (400-500E)? Szeretném úgy megoldani a nevelését hogy a szüleimnek minél kevesebbet keljen pénzileg besegíteni. (Még nincs meg a baba) A pénzből már vettünk babakocsit hordozoval,pelenkát(370db),kiságyat,popsi törlőt,babakádat,orrszivó,cumi/cumisüveg,meg több apróság.A pénzből nem sok fogyott,ha tippelnem kellene még 300E körül van,ez még mennyi ideig elég?

Megpróbálok neki mindent megadni és igy hogy az apja nem érdeklődik iránta,így is mindent megadni neki.Nem lesz egyszerű ezt tudom,de sikerülhet?

2022. ápr. 17. 09:12
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/79 anonim ***** válasza:
40%
Kérdező, mindig a bulival jönnek, mintha mindenkinek az lenne az élete. 20 évesen szültem, és nem érzem, hogy bármi kimaradt volna az életemből.
2022. ápr. 17. 11:46
 22/79 anonim ***** válasza:
48%

19, te idióta vagy?

Téged ki a fszom tartott el, nem a szüleid, mielőtt önálló lettél?

Szerinted aki otthon van gyerekkel, az ássa el magát, mert a férje tartja el?

Százezrek élnek önkormányzati lakásban, ássák el magukat?

2022. ápr. 17. 11:49
 23/79 anonim ***** válasza:
73%
Hagyjatok már ezt a barmot, majd megunja. Valakinek mindig jönni kell kötekedni... 🤷‍♀️
2022. ápr. 17. 11:53
 24/79 anonim ***** válasza:
58%

Állandóan az anyagiakkal jönnek egyesek, ha mindenki arra várna, hogy saját, hitel mentes ingatlanja legyen meg ne legyen szüksége arra a havi pár ezres állami juttatásokra, hanem azt tudja mondani, hogy neki nem kell, tartsa meg az állam (:D), akkor kb a kipusztulás szélén állna az emberiség.

Amúgy sincs senkinek ahhoz köze, hogy a szülei kinek mennyit segítenek, nem biztos, hogy mindenkinek a szülei száj húzogatva teszik! Sokan nagyon boldogok, ha segíteni tudnak a gyereküknek, ne magatokból induljatok már ki...

2022. ápr. 17. 12:01
 25/79 anonim ***** válasza:
48%
24, szép is lett volna, ha nem szülünk pl 97-ben, amikor fél év tgyás után csak gyes járt a Bokros-csomag miatt... Megoldottuk. Milliós megtakarítás nélkül is.
2022. ápr. 17. 12:05
 26/79 anonim ***** válasza:
93%

"így gondoltam vizsga után otthon leszek vele,aztán megpróbálok online egy lakberendezés szakmát elkezdeni tanulni,amit késöbb otthonról is tudok dolgozni (ha jól tudom). + szeretném a jogsit is megcsinalni vagy legalább elkezdeni."

És ezeket miből tervezed megcsinálni, a családi pótlékból? Mert egy jogsi már most is 350-400 ezer körül van, ha elsőre átmész 30 óra után, neked a jelek szerint ennyi pénzed sincs. Meg lakberendezési online tanfolyam????? Ne nevettess már, egyetemi szakot végzett építészek sem tudnak lakberendezőként érvényesülni, annyira nincs rá igény, nemhogy 20 évesek online tanfolyammal...

Nagyon gyerek vagy, nagyon. Azt mondod, nem akarod a szüleidet terhelni, de azért tartsák már el a gyereked, meg fizessenek neked ilyen humbuk tanfolyamokat, mi? :D

Amikor arról beszélünk, miről maradsz ki, nemcsak a bulizásról van szó. Bár, most 17 évesen azt mondani, hogy nem vágysz szórakozni, megint egy hülyeség, lehet, hogy 2 év múlva nem így fogod gondolni.

2022. ápr. 17. 12:22
 27/79 anonim ***** válasza:
77%

"ha mindenki arra várna, hogy saját, hitel mentes ingatlanja legyen meg ne legyen szüksége arra a havi pár ezres állami juttatásokra, hanem azt tudja mondani, hogy neki nem kell, tartsa meg az állam (:D), akkor kb a kipusztulás szélén állna az emberiség."

Az általad leírt feltételek meg a kérdező helyzete két véglet. Van közötte nagyon sok reális élethelyzet.

2022. ápr. 17. 12:23
 28/79 anonim ***** válasza:
0%
Nem a kérdezőnek szólt, hanem az előtte okoskodónak.
2022. ápr. 17. 12:27
 29/79 anonim ***** válasza:
69%

Na és amúgy mi a jó büdös franc közöd van ahhoz, hogy "valakit eltart a férje"?

Engem sem tart el, mégse zavar ha mást igen, és nekik így jó.

Ez tipikusan, hogy full irigy vagy azokra, és magadnak, meg a külvilágnak, még egy ilyen névtelen oldalon is nem győzöd bizonygatni, hogy micccsodda egy független ember vagy.

Aki tényleg az, az nem bizonygatja, és nem pofázik másokra.

Szóval ciki vagy nagyon :)

2022. ápr. 17. 12:53
 30/79 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem már teljesen fölösleges kioktatni a kérdezőt. Azt a gyereket már nem tudja visszacsinálni és ha már így alakult akkor szerintem ez a jobbik hozzáállás egy 17 évestől.. Igen, naiv és ő sem felnőtt még, de legalább a gyereke egy szerető anya és nagyszülői támogatás mellett érkezik és nem egy wcben titokban szülik meg és hasonló borzalmak.

Most kiosztani hogy hogy kellett volna már teljesen fölösleges.

2022. ápr. 17. 13:07
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!