Egy gyerek nevelését el lehet kezdeni összegyűjtött ösztöndíjból (400-500E)? Szeretném úgy megoldani a nevelését hogy a szüleimnek minél kevesebbet keljen pénzileg besegíteni. (Még nincs meg a baba) A pénzből már vettünk babakocsit hordozoval,pelenkát(370db),kiságyat,popsi törlőt,babakádat,orrszivó,cumi/cumisüveg,meg több apróság.A pénzből nem sok fogyott,ha tippelnem kellene még 300E körül van,ez még mennyi ideig elég?
Megpróbálok neki mindent megadni és igy hogy az apja nem érdeklődik iránta,így is mindent megadni neki.Nem lesz egyszerű ezt tudom,de sikerülhet?
Annak, hogy mennyire vagy jó anya, semmi köze ahhoz, mennyit költesz rá.
Nekem az unokanővérem szülte az első gyereket 17 éves kora előtt, aztán húsz és 27 évesen is szült. Szerintem példát lehet venni arról, ahogy nevelte őket, pláne, mert a seggfej férje otthagyta, mikor a másodikat várta (aztán megint teherbe ejtett egy 26 évest).
Pénze nem sok volt, a szülei sem voltak gazdagok. Abból hozta ki a maximumot, ami volt.
2022. ápr. 17. 11:20
12/79 anonim válasza:
11es úgy könnyű ha a szülőket pumpoljuk hogy adjanak már pénzt hogy Dezsőkének enni tudjunk adni...
Az én szememben az ilyen minden csak nem jó anya hiszen az ő hibájából nélkülözik a gyereke
2022. ápr. 17. 11:25
13/79 anonim válasza:
12, mint írtam, a szülők sem voltak gazdagok. Apu egy kertészetben sofőr, anyuka varrónő egy varrodában. Amivel segítettek, az max zöldség, gyümölcs volt a kertből.
2022. ápr. 17. 11:28
14/79 anonim válasza:
13as, érrtem..tehát akkor az unokanővéred 3 gyerekkel a saját maga által vásárol ingatlanban élt, aminek az árát egyedül teremtette elő igaz?
2022. ápr. 17. 11:34
15/79 anonim válasza:
Ha szeretnéd, leírom az egész életét. Az első férje, a két gyerek apja 23 volt, már 5 éve dolgozott, albérletben laktak (kisváros). Vallás után két gyerekkel önkormányzati lakásba költözött, majd 5 év munka lett új párja, összeházasodtak, lett közös gyerek, és épültek egy könnyűszerkezetes házat. Két kicsi mellett estin leérettségizett, levelezőn pedig a közeli megyeszékhelyen tanító diplomát szerzett. Ki vagy elégítve?
2022. ápr. 17. 11:39
16/79 anonim válasza:
Válás után, nem vallás. Nincs
2022. ápr. 17. 11:39
17/79 anonim válasza:
Ne okoskodjatok már neki, ezen már nem tud változtatni, mivel már úton van. A mit hogy KELLETT VOLNA szöveggel nincs előrébb, csak még sz*rabbul fogja magát érezni. Már most ebből a helyzetből kell kihoznia a maximumot.
Nem is értem, mit gondol, aki beírja miről marad le meg ilyenek, gondolom ettől jobb lett a napotok, szánalmas.
Kérdezőnek meg remélem a szülei melletted állnak, mert 17 évesen ezt nem fogod tudni egyedül végig csinálni.
2022. ápr. 17. 11:41
18/79 A kérdező kommentje:
Május végén-Június elején fog születni,év végén le leszek zárva minden tantárgyból,és októberben levizsgázom. Mivel bölcsibe nem szeretném adni (én neveljem ne a bölgyisek) így gondoltam vizsga után otthon leszek vele,aztán megpróbálok online egy lakberendezés szakmát elkezdeni tanulni,amit késöbb otthonról is tudok dolgozni (ha jól tudom). + szeretném a jogsit is megcsinalni vagy legalább elkezdeni. Barátok miatt nem aggódom mivel 1 barátnőm van össz-vissz. Bulizós fajta amúgy sem vagyok,kikapcsolódás kepp vagy kutyátsétáltatok,vagy otthon ünnepekkor egy kis ivászat (nem részegedek le).
2022. ápr. 17. 11:42
19/79 anonim válasza:
Aha, tehát a szülei tartották el, majd a gyerekei apja, utána picit dolgozott, állam által adott olcsó albérletben élt majd ismét egy pasi támogatta..hm valóban, hihetetlen hogy minden segítség nélkül meg tudta oldani:-D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!