Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vállalnátok teljesen egyedül...

Vállalnátok teljesen egyedül gyereket?

Figyelt kérdés

Most vagyok 30, egyelőre még nem szeretnék és logikus is lenne hogy ne legyen de valamiért mégis bennem van a vagy hogy lássam hogy “ki születne meg belőlem” és nevelhessem, vigyázzak rá.

Viszont csak egyedül vállalnám, mert kapcsolatot nem akarok soha, abszolút elutasítom, hogy legyen, félek a férfiaktól, undorodom a sok bunkótól, az anyámat verte az apám, szóval soha nem akarom hogy férfi hozzám érjen, mindenkit elutasítok. Még azt is bánom hogy volt pár próbálkozásom a múltban és randiztam párszor…

Olyan 36-7 éves koromban gondoltam, nyilván csak a spermabankos megoldás jöhetne szóba…

Sajnos rengeteg megkeseredett “macskás” nőt látok, rossz belegondolni hogy velem is ez lesz.

Ráadásul testvérem sincs, így még magányosabb vagyok…

Van egy rokonom, ő még segíthetne is a nevelésben.

Sokat gondolkodom ezen, ma éjjel is ez volt a fejemben alvás helyett, nem tudom jó ötlet e vagy inkább hagyjam és maradjak teljesen egyedül…

2022. márc. 28. 08:50
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

Arra miert nem valaszolsz, hogy mi lesz ha fiad lesz? Vagy ha lanyod es ugyanugy atadod neki a paraidat?

Vagy miert nem mesz terapiara.

Lehet mutogayni, hogy mindenko gazdag meg mentalisan oke lenme nem lenne ennyi ember, de ez az egyen felelossegenel kezdodik.

2022. márc. 29. 10:30
 22/33 anonim ***** válasza:
Nem azzal kell védekezni, hogy más is hogyan rontotta el az életét meg gyerekéét, hanem hogy te a tőled telhető legjobbat akard adni a tiédnek, aki a te felelősséged lesz. Én sem értem, hogy ha már tudod magadról, hogy mi a problémád, miért nem akarsz azon javítani, amikor lenne rá lehetőséged? Hisz egy gyerek meg a spermabank is jóval többe fog kerülni, mint egy év pszichológus... (Ami után simán lehet, hogy összejönne egy párkapcsolat is, de ha ebben még nem hiszel, akkor ne ezért vágj bele, hanem csak magad miatt.) Miért is jobb ehelyett ezt konzerválni, kiskaput keresni, hogy ne kelljen vele foglalkozni?
2022. márc. 29. 10:38
 23/33 A kérdező kommentje:

Ha fiam lenne imádnám. A nagyapámat is imádtam. Nem gyűlölöm az összes férfit, csak engem pont olyanokkal hozott össze a sors, akik bántalmazók voltak, lettek volna, ha belementem volna egy kapcsolatba. Kezdődik egy kis beszólással, aztán majd jön a többi…

Azon felesleges dolgozni hogy nekem kapcsolatom legyen, mivel nem vagyok képes az intimitásra, nem akarom hogy megkapjon/hozzámérjen férfi.

Amúgy sem találtam soha olyat aki igazán tetszett volna és megfelelt volna az elképzeléseimnek.

Ettől függetlenül nekem is csak egy életem van, elég borzalmas belegondolni hogy teljesen egyedül fogok megöregedni, ráadásul ahogy mondtam testvérem sincs. Ha lenne talán rá számíthatnék, de nincs így.

2022. márc. 29. 10:48
 24/33 anonim ***** válasza:
Hát pedig akiket bántalmaztak gyerekként, vagy ezt a mintát kapták párkapcsolatra, sajnos ha nem dolgozzák fel, továbbviszik, azaz nem értik, hogy miért pont ilyen embereket "fognak ki", és ugyanúgy továbbadják a gyereküknek is a félelmeiket.
2022. márc. 29. 11:14
 25/33 A kérdező kommentje:
Most mi a kérdés? Pontosan ezért nem engedek férfit a kozelembe, hogy ne bántalmazhasson verbálisan, plane ne fizikailag ami még sokkal rosszabb lenne. Az anyám a legjobb példa sajnos. Undorító nőverő “apa”, erre hozzamegy egy másik ilyenhez. Csoda ha én nem akarok?
2022. márc. 29. 16:53
 26/33 anonim ***** válasza:
Az a kérdés, hogy miért nem akarod ezt az "átkot" megtörni? Miért nem akarsz inkább meggyógyulni abból, hogy te csak úgy járthatsz, mint anyád. Ha egy pszichomókus ezt kimagyarázná belőled, hogy de hiszen te nem az anyád vagy, akkor nem ezeket a férfiakat fogod megtalálni meg elrontani gyanakvással a normálisakra való esélyed is. És nem ezt a mintát adod tovább a gyerekednek akaratlanul is. Mert ezen az elven még az olyasmik is simán öröklődnek, mint a tériszony vagy hogy milyen ételeket nem raksz elé, amit te is utáltál, pedig ezeknél sincs még egy ember, aki okozta, csak pl. túlfélted a gyereked. Így érthető?
2022. márc. 29. 19:37
 27/33 A kérdező kommentje:

Miért kell ennyire eltérni a tárgytól?

Nem ez volt a téma. Én legszivesebben létrehoznék egy olyan világot, ahol csak nők élnek és osztódással szaporodnak. Ennyi a véleményem a “férfiakról”

Amúgy meg nem csak az anyám volt verve, hanem a húga, az unokatesoja és a nagymamám is…. Tessék, egy ilyen átkot és láncolatot majd biztos egy pszichomokus megtör nekem.

Amúgy meg soha nem lennék képes lefekudni férfivel egy hagyni hogy elvezkedjen rajtam. Undorító és megalázó. És igen akkor most jönnek a kommentek hogy ennek nehogy legyen kölyke. Én viszont szeretnék, anyagilag bele fog férni és egyedül szeretném vállalni. A több száz millió nő sem dobta ki a gyereket a kukába, mikor a kedves ferfi lelépett mellőle…

2022. márc. 30. 00:59
 28/33 anonim ***** válasza:
59%

Eddig azt hiszem, mindenki kedves volt, korábban én is, de most álljon meg a menet. Nem lehet 1-2, de 4 vagy 5 ember alapján sem azt mondani, hogy több milliárd ember ugyanolyan. Ahogy nem igaz, hogy minden cigány lop, vagy hogy minden fekete agresszív, vagy minden arab terrorista, ugyanúgy nem igaz az, hogy minden férfi agresszív és erőszakos. A férjem, az öcséim és a barátaim nevében is - nőként - kikérem magamnak azt, amit művelsz. Nagyon sajnálom, hogy neked több rossz tapasztalatod is volt, ahogy magamat is, amiért én nőkben csalódok gyakran. Mert igen, ilyen is van, hogy az anya hagyja ott a gyermekét, hogy a nő egy agresszív állat, aki szerencsétlen papucs férjét is terrorban tartja, vagy éppen le se szarja a szüleit vagy a gyerekeit. Ettől függetlenül nem minden férfi és nem is minden nő ilyen, sőt… ők a kisebbség!

A férfiak csodálatosak. Sokkal mélyebben éreznek, mint mi, ha kell erősek, ha kell gyengédek. Minden (!) édesapa ismerősöm fantasztikusan bánik a feleségével és a gyermekeivel, az anyához képest egészen más szerepet betöltve a családban.

Te, ezzel a mentalitással nem hogy egy kisfiút, de egy kislányt sem fogsz tudni szeretni, mert az első játszótéri homokszórásnál ki fogsz borulni, amiért agresszív a gyereked, ahelyett, hogy megnevelnéd. Mert nem fogod tudni megnevelni. A fejedre fog nőni és éppen ezért lesz erőszakos - mert otthon minden rá lesz hagyva. Ne haragudj, de egy egeret nem bíznék rád, nem hogy egy embert…

Menj el terápiára! Kezdj el bízni! És kérlek, ne tedd tönkre még valaki életét, te vagy az élő példa arra, milyen szorongó ember válna belőle.

2022. márc. 30. 02:08
 29/33 Gombos Zsolt(Jeti) ***** válasza:

#28.Nálad a pont...;)

Kedves kérdező!

Tényleg a pszichológus,sőt,szexuálpszichológus a megoldás,mert ha valaki ennyire undorodik a másik nemtől,ott komoly problémák vannak.Volt egyáltalán már bármilyen szexuális élményed?! Vagy akár csak egy érintés,csók??!!!Kétlem...sajnálom...

Az szép dolog,hogy vágysz egy gyermekre,de ezt meg csak azért nem értem,mert pont Te írtad,hogy: "azért azt valljuk be hogy eleve a gyerekvállalás is egy önző ösztöncselekedet, így van összerakva az ember, hogy akarjon gyereket...",s már is paradox helyzet van...Te is önzőségből vállalnál,hogy ne legyél egyedül...

Tisztelettel: egy 2 gyermekes,46 éves férfi...

2022. ápr. 11. 10:38
 30/33 A kérdező kommentje:

29, ha az előtted lévő valaszolonal “van a pont”(akinek szándékosan nem válaszoltam) akkor ne írd oda a végére hogy tisztelettel…

Nem tudom a szexuális élményeimnek mi köze ahhoz hogy gyereket vállalok, de igen, csók és ölelés volt. Ez a maximum. De most már ezt is bánom.

Ezen kívül sajnos működik a családi átok hogy szinte csak bántalmazó “férfiakkal” kell talalkoznom és akarom ellenére már sajnos fogdostak meg, ölelgettek meg, erőszakkal meg akartak csókolni, egyszer kábítószert is rakott a vízbe amit ittam egy ismerősöm…

Szóval gyanítom így mar érthető ha nem szeretném kitenni magam a bántalmazásnak, nem szeretnék vérben úszni mint az anyám vagy a nagymamám…

Ettől függetlenül ha ma már lehetősége van nőnek hogy egyedül is anya lehessen, plane ha az anyagiak megengedik, nem gondolnám hogy túl nagy bűn hogy nőként elgondolkodom hogy fel akarok nevelni valakit, mivel en is meg fogok öregedni es nekem is csak egy életem van

2022. ápr. 11. 16:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!