Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elvált szülők! A hatalmas...

Elvált szülők! A hatalmas drágulásra, inflációra való tekintettel ti kéritek a másik szülőt a gyerektartás emelésére?

Figyelt kérdés
Lassan a gyerektartás csak a sportot meg az utazási költségét fedezi a gyereknek.. Ti próbáltok erről kommunikálni a másik szülő felé, vagy magától kapcsol?
2022. márc. 21. 12:07
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/86 A kérdező kommentje:

Ebbe annyira nem mennék bele mert lerágott csont, de sajnos még mindig sokan nem értik meg, hogy a gyt jó nagy részét anyuka természetben fizeti meg.

- főz, mos, takarít a gyerekre, apuka ezt max 2 hetente 1x teszi

- fedelet biztosít a feje felé, saját szobát, ezért nagyobb lakást fizet, legyen ez jelzáloghitel/albérlet, jelentős többletkiadás - apukának ez nem kötelező, és lássuk be kevés apa van aki 2 hetente 1 hétvége miatt nagyobb kéglit vesz

- ha beteg a gyerek, ő rohan vele orvoshoz, megy táppénzre, neki esik ki a keresete - nyilván ideális esetben ezt is megosztják, de hagyjuk a tündérmeséket

- egyedülálló anyuka messze rosszabb esélyekkel állja meg a helyét a munkaerőpiacon, mint egy hétvégi apuka, így annyira azért nem könnyű meglovagolni a karrier legnagyobb szeleit.

Csak egy példa, nekem évente 4-5 alkalommal kellENE nemetközi konferencián részt vennem, legutóbb Kanadába kellett volna repülnöm 1 hétre. 0 segítséget nem kaptam, és jött a papírlobogtatás, hogy 2 hetente 1 hétvége. Meg sem tudom, hogy mennyi lehetőségtől estem el, amit a nem egyedülálló szülők meg tudak oldani.

Ennyit akartam. Ha meg neadjisten marad pénz a "horror" gyerektartásból azt meg el lehet tenni a gyereknek. Én amondó vagyok, hogy a több sosem árt, a kevés viszont nagyon gáz, főleg ha megteheti.

jan. 22. 10:05
 82/86 anonim ***** válasza:
Ezekben a dolgokban igazad van, viszont azt a részt is meg kell tudni látni, hogy az egyedülálló apukáknak meg túl sok joguk nincs... Mindig a nő kapja a felügyeleti jogot és akkor 2 hetente 1x láthatja (Max ha a nő korrekt kicsit többet enged) de sok esetben nem így van.. Ezt hozzátenné a másik fél is, ha épp olyan a beállítottsága... Mert oké, hogy főzöl mosol takarítasz de közben sok boldogságot kapsz ami a neveléssel gyerekkel jön, ez az apukának nincs meg csak az, hogy fizessen mint a köles... Nem beszélve arról, hogy ismerős körömbe volt olyan, hogy be sikerült a baba, az anyuka elvetette... az apa ezt nem szerette volna még is elvetette a nő... Fordítva akarja már az apa elvetetni, a nő dönt ott is... Magyarul az apának válási helyzetben döntési joga nincs, vagy ha besikerül a gyerek.. és szétmennek, csak fizetni... Azért ebbe is gondoljunk bele, főzni mosni takarítani meg nyilván amúgy is kell, és valahol lakni is.. Ami + boldogságot ad és örömöt, annyival nem több a munka... Csak ezt a részt senki nem vizsgálja, hogy kinek van folyton döntési joga
jan. 22. 11:59
 83/86 A kérdező kommentje:

Ha besikerül a gyerek, az más téma, hiszen a nőnek kell megszülnie, és kitennie magát annak, hogy akár komplikáció is lehet, ezer oka lehet annak hogy miért dönt amellett a nő, hogy nem vállalja. Azt gondolom, hogy amíg a nők teste képes erre, addig igenis kell hogy joguk legyen döntések meghozatalára, bármennyire is nem "fair". Egy szülés éveken át tartó PTSD-t is idézhet, és sorolhatnám, de ne menjünk ilyen messzire.

Jogilag én annyi időt adnék az apának amennyi a fele az időnek, de nagyítóval kell keresni olyan apát, aki igényli.

Jelen esetben a bíróság megszabta a kedd, csütörtök délutánt, és vagy minden hétvégén 1 napot, vagy minden 2. héten teljes hétvégét.

Ettől függetlenül közöltem hogy ettől eltérhetünk, térjünk is el, láthatha, viheti amikor akarja.

Eleinte még kihasználta a heti 3 alkalmat, ez nagyjából 2 hónapi tartott, utána feladta.

Jött az új feleség, új gyerekek. Volt, hogy eltelt 8 hónap, hogy felé sem nézett, és mindig volt magyarázat arra, hogy miért hanyagolja a gyerekét - császározták a feleségét, nem tud elszakadni, fogzik a kicsi, és sorolhatnám, valahogy mindig a legvégére került az első gyereke. Erről talán ennyit. Én lettem volna a legboldogabb, ha teljesértékű apja marad, én biztosan nem gátoltam ebben, sőt. Azóta is azon vagyok, hogy kimagyarázom a gyereknek, hogy az apja már megint miért felejtette el 2 hónapja.

jan. 22. 13:20
 84/86 anonim ***** válasza:
Mi lenne, ha odavinnéd te a gyereket, ott leraknád, megmondva az apjának, hogy most veled szeretne pár napot, egy hetet eltölteni, majd mész érte.
jan. 24. 22:29
 85/86 anonim ***** válasza:
Vagy módosíthatnátok a gyerekfelügyeletet úgy, hogy fél évig nála van a gyerek, te látogatod, majd csere.
jan. 24. 22:32
 86/86 A kérdező kommentje:

Meszet nem ettem, nyilván mivel szarik rá, a gyerek sem menne oda örömmel fél évre. :D Azért ő nem egy kis zacskó lom, amit rakosgatunk.

Én azt is felajánlottam amikor eltávolodtak egymástól, hogy megyek velük legalább az elején, 1 óra közösen aztán maradjanak kettesben, mert látszólag már nem nagyon tudnak beszélgetni se egymással, de amikor ott vagyok akkor egymáshoz mernek szólni.

Hagyjuk is. :D

jan. 25. 12:12
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!