Elvált szülők! A hatalmas drágulásra, inflációra való tekintettel ti kéritek a másik szülőt a gyerektartás emelésére?
2 évente, akkor lehet a gyermekelhelyzesen is változtatni. De pár dolgot nem árt tudni: 1, a 40e tartasdij teljesen átlagos. 2, a luxust nem feltétlenül kell a másik szülőnek támogatnia.
A zeneoktatas, mindenféle sport és külföldi utazás pedig bizony luxusnak számít.
Illetve manapság már nézik a gyereket nevelő szülő jövedelmét is, úgy hiába keres apuka 870nettot, ha te csak 180-at, megint nem reális egy magas tartasdij.
Esetleg megemlitheted apukanak, hogy emelhetne rajta valamennyit, de ne egy földtől elrugaszkodott árat mondj.
Ő volt az egyetlen az osztályban, aki eddig nem zenélt vagy sportolt, nagyon letört volt miatta, de egyetértek.
Nem keresek rosszul, de egyedül vásároltam ingatlant, van hitelem, felújítottam, melós volt, nem örököltem egy gumikacsát se. Ahogy mondtam, ha nem fizetne egy vasat sem, akkor sem rendeznék jelenetet, de kicsit sérül azért az én önérzetem is. Nyilván mindenki próbálja a lehető legtöbbet a gyerekének adni, én pl. havonta teszek neki félre egy betétbe majdnem annyit, amennyi a komplett gyt, így nem tudok hetente ilyen menő holmikat vásárolni már neki.
Szerencsésnek mondhatom magam hogy megoldottam ennyire jól a dolgokat, de azért általában elvárható lenne, hogy apuka is kicsit megerőltesse magát, pláne, ha tényleg nem megy neki rosszul a szekér. Ha nem konkrétan kp-ban, akkor néha 1-1 új ruha, cipő, közös vásárlás biztosan jót tenne nekik is, meg nekem is (mármint ne nekem vegye meg, hanem a gyereknek. :))
Általában az új feleség kommunikál velem, ő veszi fel a telefont, ő válaszol a levelekre. Amikor jön a gyerekért apuka, akkor sem egyedül van. Szóval kicsit röhejes a szitu, mintha attól tartana, hogy ráhajtok, pedig nekem is van párom, nem vagyok egyedülálló. Igaz, mi nem házasodtunk meg, óvatos vagyok, főleg gyerkőccel, de azért panaszra nincs okom.
Kicsit komikus az egész helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!