Elvált szülők! A hatalmas drágulásra, inflációra való tekintettel ti kéritek a másik szülőt a gyerektartás emelésére?
Tavaly váltam, ha nekem hülyeséget mondott az ügyvéd, akkor most én is hülyeséget mondok. 11-nek nincs igaza. Ép azért nincs már a százalékos összeg a gyerektartást illetően, mert az egyéni élethelyzet nézik, tehát azt, hogy milyen életszínvonalon élnek a szülők. Megnézik, hogy a te gyereked milyen anyagi körülmények között él, és azok a gyerekek milyen anyagi körülmények között élnek, akikkel együtt lakik. Az a cél, hogy mindegyik gyerek kb egyforma színvonalon éljen. Sőt tavaly november óta, akkor is kellhet gyerektartást fizetni, ha osztott felügyelet van. Az a fél fizet, aki jobban él. A cél itt is ugyanaz, a kb azonos életkörülmények biztosítása.
Miért ne lenne reális egy magas tartásdíj? Nem azt nézik, hogy te mennyit tudnál fizetni, és akkor apa is annyit fizet, ez hülyeség. Én háromszor ennyit kapok mint te, ezt a volt férjem ajánlotta fel. Amikor a bíró meglátta, annyit mondott hogy ennyi fizetésnél ez reális, és nagyon helyes. Keress egy ügyvédet. Én bíróságra mennék.
"Az a cél, hogy mindegyik gyerek kb egyforma színvonalon éljen"
Valóban. De ehhez az kell, hogy a másik szülő jovedelmet is nézzek. Ugyanis ha apukanak van 870e nettoja, feleségének meg 650e, az ex feleségnek meg 300e, akkor nem apuka dolga mellé pótolni azt a 350e-t, amit az ő felesége keres.
Én nem keresek 870-et, de azért többet mint 300..
Igazából nem is emelés lenne a legjobb, azóta már átgondoltam, hanem az, hogy igenis néha vágjon hozzá egy értékesebb dolgot, egy biciklit, egy telefont, egy új tv-t. Mert bizony ezek a túloldalon röpködnek, és persze, ők ketten veszik a gyerekeknek, így legyen akkor ritkább az ajándékozás ezen az oldalon, de legyen.
De így én egyedül veszem a bringát (100e), tv-t (80), telefont (60), és még sorolhatnám, egyedül teremtem meg a lakhatását, egyedül bútorozom be a szobáját, blabla.
Nagy elvárás lenne részemről, ha néha egy 5ezres fülhallgatónál többet kapjon ? A 40-es tartásdíj az mind tudjuk, hogy nem sok dologra elég, és attól még hogy jól kijövünk, ha jobban támogatná, én is gyorsabban tudnék előrehaladni az életemben.
Nyilván ha apuka napszámos lenne a mezőgazdaságban, nem érdekelne a dolog.
Nem. Ugyan nekem ketten fizetnek tartásdíjat, de az elsőnél kb örülök ha fizeti azt a 30 ezret (ami 10 éve lett megítélve mellesleg), a másik 40-et fizet de mindig segít ha valami extra kiadás van.
Én meg párom sem keresünk rosszul, szóval bőven jól megvagyunk így is :)
#28, de szigorú vagy. Micsoda rossz ember vagyok, mert jót akarok a gyereknek, és nem akarom hogy úgy érezze, hogy őt az apja kevésbé szereti.
De ok, felfogtam, nehogy már a végén még egy fillért is kapjon ami nem a létminimumra elég.
Megveszek neki mindent, ahogy eddig is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!