Párommal szétmentünk, nem voltunk házasok, van egy közös gyerekünk. Gyerektartás?
1 gyerekre 100.000? Ennyit nem állapít meg semmilyen bíróság, hacsak nem 500.000 a havi nettója.
Vagy te vagy pénzéhes, vagy ő a nagylelkű.
Jövedelem %-ában állapítja meg a bíróság a tartásdíjat. Ha te vagy az apa akkor inkább rosszabbul járnál, a nőknek kevesebb a fizetés (ugyanazért a munkáért), illetve lehet, hogy később szül még és akkor is nagyon kevés lesz a jövedelme. Ha te vagy a nő, akkor ugyanúgy a fizetést nézd, illetve ha lesz új gyerek akkor azokat is tartania kell a gyereked apjának, megoszlik a %.
Mindkét esetben ha kisebb lesz az összeg de az legalább behajtható, ha úgy van állam megelőlegezi, nem kerültök létbizonytalanságba.
Mennyi idős a gyerek? Ha nagy, kamasz akkor biztosan hagynám így, 18 után már továbbtanuló nagykorú gyermek lesz, némileg másabb szabályokkal.
6# Vannak a svábhegyi gyerekek és van a magadfajtának a gyereke. Az egyik nem érti minek a gyerekre ennyit költeni, a másik meg ámul, hogy a nincstelen hogy tudja a gyerekét nevelni annyiból.
Mondjuk nem is nevelés, hanem növesztés, de az alja nép nem látja a kettő közötti különbséget. Amerikai iskola tandíj vs. csepeli iskola ingyen füzetcsomag.
100 ezer Ft és bőkezű apa/pénzéhes anya. Hát van baj!
Én vagyok az anya. Az apa nem keres kifejezetten jól, 350 körül van a nettója, csak úgy gondolta, hogy ha már itthagy minket, akkor megpróbál mindent biztosítani nekünk továbbra is. Én is dolgozom egyébként, de az kevés, a 200-at sem éri el.
Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!