Párommal szétmentünk, nem voltunk házasok, van egy
közös gyerekünk. Gyerektartás?
Figyelt kérdés
Nem tettük "hivatalossá" azt, hogy már nem közösen neveljük a gyereket, ő elköltözött, mindent itt hagyott nekünk. A ház amúgy is az enyém volt, a kocsi az övé de itthagyta azt is nekünk, tulajdonképpen csak a ruháit vitte el. Megállapodtunk, hogy 100.000 Ft-ot fizet gyerektartásként havonta, ezt fizeti is rendesen. Kérdésem, hogy ha hivatalossá tennénk azt, hogy már nem egy háztartásban élünk, nem közösen neveljük a gyereket, a hivatalos gyerektartás több, vagy kevesebb lenne?
Mennyi megkeseredett ember van itt, akiknek fáj, ha egy apa korrekt az exével szemben, és nem sz.rja le magasról, hogy mi lesz velük ezután...
Kérdező, a biztonság kedvéért azért érdemes lenne hivatalossá tenni ezt az összeget. Sajnos nem lehet tudni, mit hoz a jövő (az én exférjem pl pont ellenkezője a tiednek, ő minden forintot sajnál a gyerekeitől, mióta lelépett a nőjével. Pedig többet keres sokkal, mint a te exed)
2022. febr. 11. 16:23
42/56 anonim válasza:
Lehet hogy népszerűtlen leszek- de azt miért nem tartja senki gáznak, hogy anyuka (vagy adott esetben bármelyik szülő) nem tudja szükség esetén eltartani egyedül is a saját gyerekét?? Nyilván jelen helyzetben van apja a gyereknek, tehát vegye ki ő is a részét a gyerek költségeiből, de nonszensz hogy teljesen normálisnak tekintik sokan, hogy “ketten nem jövünk ki az én fizetésemből”.... és ha a gyerek apjával történik valami? Megy a lecsóba?
2022. febr. 13. 22:43
43/56 anonim válasza:
42!
Ha a gyerek apjával történik valami, akkor ott van az árva ellátás. Igen ritkán vállalnak úgy gyereket, hogy csak az egyik szülő jövedelme elegendő lenne az eltartasara. Tudom, nyilvánvaló, hogy te igen, meg az összes többi hozzászolo is.....
2022. febr. 14. 06:41
44/56 anonim válasza:
Hinnye, valóban, én olyan balga vagyok, hogy csak annyi gyereket szültem, amennyit adott esetben egyedül is képes vagyok eltartani. Micsoda felelőtlenség!
2022. febr. 14. 17:15
45/56 anonim válasza:
44!
Ügyesen kiforgatod, amit írtam. Vegyél egy átlag embert. Egy pedagógust, egy bolti eladót, egy postást, műszerészt, banki ügyintézőt, stb. Melyikük keres annyit, hogy egyedül eltartson egy gyereket? A többség úgy vállal gyereket, hogy kettejük jövedelmére alapoznak. Nem mindenki keres havi fél millát. Persze az itt lévők mind tudatosan, munkanélküliség esetén is több évre elegendő kp megtakarítás és minimum 2 felsőkategoriás auto mellé, saját, tehermentes ingatlanba vállaltak gyereket 10 éves stabil kapcsolatba, ahol soha nem volt még egy tv program miatt se egyet nem értés. De a való világban bizony nem ez a helyzet
2022. febr. 14. 17:26
46/56 anonim válasza:
#45 en ertem mit mondasz. egy normalis orszagban a tanar, a szakember keres annyit hogy egyedul el tudja tartani a gyereket. Mo viszont sajnos nem egy normalis orszag
2022. febr. 14. 17:31
47/56 anonim válasza:
Nos 46, akkor mi a kerdes? Ne vállaljon a tanár gyereket, mert egyedul nem tudja eltartani?
2022. febr. 14. 17:33
48/56 anonim válasza:
#47 en nem fogom senkinek megmondani hogy vallaljon-e vagy nem, mert nekem se fogja senki megmondani. csak arra akartam ravilagitani, hogy nem normalis az hogy tanult emberek nem keresnek annyit a szakmajukban amibol meg tudnak elni, akar diplomas tanar, akar profi szakember
2022. febr. 14. 17:36
49/56 anonim válasza:
Valóban, nem fogalmaztam elég konkrétan. Számos esetben látom azt, hogy nők meglévő minimális saját egzisztencia nélkül szülik nyakra-főre a gyerekeket, mert a férjük/párjuk jól keres, és képes és hajlandó a családi költségek 80 százalékát egymaga letenni az asztalra. Ezek a nők szoktak a leghangosabban sírni, amikor apu lelécel, hogy most aztán mi lesz a megszokott életszínvonallal. Rosszabbik esetben ezek a nők egyáltalán nem is dolgoznak, mielőtt borul a bili, így tényleg a nulláról kellene kezdeni. Ezekre az esetekre gondolok. Mikor a másik fél egzisztenciájára alapozva vállalnak x számú gyereket, akit aztán ők nem tudnak az addigi elképzelésüknek megfelelő színvonalon eltartatni a másik féllel. A mai világban bármikor, bárkivel, bármilyen stabil házasságban bármi történhet. Szimpla felelőtlenségnek tartom a másik fél egzisztenciájára alapozni a gyerekek számát.
2022. febr. 14. 21:05
50/56 anonim válasza:
Csak nehogy úgy járj, mint az egyik ismerősöm, aki 8 évvel ezelőtt havi 85ezerrel akarta megvámolni apukát (nem volt milliomos akkor sem), apuka naívan és a friss válási élményektől megrészegülten bele is egyezett, a bírónő viszont körberöhögte anyukát, és megmondta, hogy a fele, ami reális. Így annyi is lett ;)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!