Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Párommal szétmentünk, nem...

Párommal szétmentünk, nem voltunk házasok, van egy közös gyerekünk. Gyerektartás?

Figyelt kérdés
Nem tettük "hivatalossá" azt, hogy már nem közösen neveljük a gyereket, ő elköltözött, mindent itt hagyott nekünk. A ház amúgy is az enyém volt, a kocsi az övé de itthagyta azt is nekünk, tulajdonképpen csak a ruháit vitte el. Megállapodtunk, hogy 100.000 Ft-ot fizet gyerektartásként havonta, ezt fizeti is rendesen. Kérdésem, hogy ha hivatalossá tennénk azt, hogy már nem egy háztartásban élünk, nem közösen neveljük a gyereket, a hivatalos gyerektartás több, vagy kevesebb lenne?
2022. febr. 10. 11:15
1 2 3 4 5 6
 31/56 A kérdező kommentje:
Nem értem, miért én vagyok az iszonyatos ember. Az én fizetésemből nem tudnánk megélni ketten a gyerekkel. De az összeget egyébként sem én kértem, ő mondta, hogy ennyit tud adni, én pedig elfogadtam, és ebből nevelem a közös gyerekünket. Az, hogy legyen étel az asztalon, és fizetve legyen a rezsi, nem hiszem, hogy pénzéhséget jelentene, de aki így gondolja, lelke rajta.
2022. febr. 10. 13:13
 32/56 A kérdező kommentje:
Az új barátnőjéhez költözött, nem fizet albérletet és az ő autóját használja. Azért nem kell sajnálni.
2022. febr. 10. 13:13
 33/56 anonim ***** válasza:
24%
Szerintem neked ahhoz a világon semmi közöd, hogy ő az új csajától a saját megélhetéséhez milyen segítségeket,pluszjuttatásokat, "mankókat" kap. Tehát ha ő kap az új csajától egy floridai tengerparti villát, hozzá egy jachttal, és ezért kapásból kb. 1 milliárd forintra ugrik a vagyona, ezért neki nem kell többet fizetnie neked. Ahhoz van közöd, hogy nektek fizeti-e a járandóságokat azután a gyerek után, ami tőle van.
2022. febr. 10. 13:25
 34/56 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm, hogy megosztottad velem a roppant értékes véleményed. Direkt azért nem írtam a kérdésben pontos részleteket, mert nem az a lényeg, hanem a gyerektartás kérdés. De arra már megkaptam a választ, köszönöm a normális válaszolóknak!
2022. febr. 10. 13:40
 35/56 anonim ***** válasza:
100%

Ha ti megegyeztek az összegben, azt a bíróság jóváhagyja.

Hivatalosan viszont érdemes egy gyermekelhelyezesi pert indítani és abban kérni a tartasdij jóváhagyásat. Ha a gyerek nincs hivatalosan elhelyezve az egyik szülőnel, akkor hivatalosan közösen nevelitek, mindenhova kelleni fog az apa jelenléte, vagy aláírása.

2022. febr. 10. 13:46
 36/56 qkker1 ***** válasza:
92%

"100.000 szerintem bőkezű ajánlat,főleg, ha nettóban adja oda, borítékban (azaz adózatlan jövedelem lesz számodra)."

A GyT nem adóköteles bevétel.

2022. febr. 10. 13:58
 37/56 anonim ***** válasza:
74%

38!

Mi közöd hozzá? Fáj, hogy van akit érdekel, hogy a gyereke anyja se éhezzen?

2022. febr. 10. 14:04
 38/56 anonim ***** válasza:
85%

Ha mindketten egyetértetek minden, a gyerekkel kapcsolatos kérdésben, akkor a bíróság csak annyit tesz, hogy ezt hivatalos formában rögzíti. Ezt mindenképpen megéri, mert késöbb - új partnerek belépésével - nem tud senki kivülálló beleszólni.

Ettöl a kettötök viszonya nem változik, nem lesz rosszabb, csak rendezettek a körülmények.

Persze ha ezt az apa bizalmatlanságnak érezné, akkor nem annyira jó ötlet, de mindenképpen így lenne a biztosabb.

2022. febr. 10. 14:13
 39/56 A kérdező kommentje:

40: Köszönöm, igen, én is úgy gondolom, hogy tulajdonképpen nem lesz abból semmi hátrányunk, ha hivatalossá tesszük. Megbeszélem vele mindenképp, köszönöm a választ!

38: Mielőtt szívrohamot kapsz itt nekem, nyugi, a gyerekre költöm a pénzt, nem magamra. 15 éves, hidd el, van mire költeni, és amúgy sem vennék el tőle soha semmit, azon vagyok én is és az apja is, hogy mindene meglegyen, a válás ellenére is jól érezze magát.

2022. febr. 10. 14:42
 40/56 anonim ***** válasza:
63%
Egyértelmű, hogy apukának is kényelmesebb így, ezért kompenzál pénzzel. Nem biztos, hogy az új nő szeretné, ha egy kamasz fiút is odaköltöztetne magukhoz az új szerelme, így kényelmesebb nekik, hogy anyuka neveli, ők meg élik világukat.
2022. febr. 10. 15:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!