Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg elítélendő, hogy azt...

Tényleg elítélendő, hogy azt mondtam a párom gyerekének, hogy "én nem vagyok az anyád"?

Figyelt kérdés

Két napja lett egy kisebb vita itthon, mert tavasszal érkezik az új autóm, a mostanit eladom. Beszéltem ismerőssel, aki ért az autóhoz, foglalkozik is velük. Mondta, hogy ezeket a modelleket használtam 6-7 millióért simán el lehet adni. Főleg hogy első tulajdonos vagyok, végig vigyázva volt rá, rendszeresen volt ellenőrizve, szervizelve.

A párom lánya pénteken mondta, hogyha úgyis eladnám, meg nekem nem kell, nem-e kaphatná meg ő? Mondtam neki, hogy nem, mert azért nem egy 5-600 ezres autóról van szó, a fenntartása sem olcsó, 17 éves gyereknek felesleges. Utána még kétszer felhozta, de akkor is nemet mondtam, mondtam, hogy el lesz adva. Ezután a párom is elkezdte a gyerek előtt mondani, hogy "hát ezt vele is megbeszélhettem volna", meg a gyereknek is, hogy erre visszatérünk máskor. Mondtam, hogy nem kell rá visszatérni, mert senkinek nem adok ajándékba ekkora értékű dolgot csak úgy. Gondoltam ezzel le is zártuk.

Tegnap megint elkezdte mondani a lánya, hogy mesélte a barátnőinek ezt és hogy akinek már van kocsija a társaságukban, mindannyian úgy kapták, hogy a szülők valamelyik régi kocsija lett az övéké, meg hogy ezt az autót anno én is a szüleimtől kaptam. Erre mondtam, hogy hát akkor még szerencse, hogy én nem vagyok az anyád, így nekem nincs ilyen kötelezettségem. Utána ő hazament, aztán a párom este felháborodva rám rontott a fürdőszobában, hogy én tényleg azt mondtam a gyerekének, hogy milyen jó, hogy nem én vagyok az anyja?! Elmeséltem a kontextust, erre hogy akkor se mondhatok neki ilyet, ezért ment haza és most meg van sértődve. Meg hogy amíg nem kérek tőle bocsánatot, addig nem akar idejönni...

Most szerintetek ebben a helyzetben kinek van igaza?

Nem érzem jogosnak, hogy tőlem követeli az autót úgy, hogy igazából még jogsija sincs, most jár vezetni. Ahogy azt sem, hogy nekem kéne bocsánatot kérnem, amikor többször jeleztem, hogy a témát én lezártnak tekintem.

2022. febr. 20. 11:53
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
77%
És az a durva, hogy ez után sem vette észre magát a kiscsaj. Nem tudom milyen xanaxos kávét iszik reggelente az, aki szerint még mindig szépen kellett volna mondani, hogy "jaaaj, hát pofátlan Julis, akkor édesanyáddal beszéld már meg ezt, mert nem tudok mit kezdeni az értetlenséggel".
2022. febr. 20. 19:11
 42/49 anonim ***** válasza:
24%
Ugyanmar 42, simán kamasz. A többség igen hosszan próbálkozik, ha valamit szeretne.
2022. febr. 20. 19:25
 43/49 anonim ***** válasza:
70%

Nem hinném, hogy a többség olyan fogyatékos, hogy nem érti meg a többszöri nemet a 6-7 milliós autóra egy olyantól, akihez semmi köze. Vagy csak én mozgok túl jó körökben itt borsodban.

Vehetnek neki a szülei olyat, amilyet akar vagy amilyet megengedhetnek maguknak. De kezdő, első autónak általában fél millió körül mozog az ára. Régi swift, corsa, wolkswagen polo vagy valami astra. Ilyen kis tanulós nyavalyák. Már akik jobban élnek, talán vesznek egy yarist, micrát vagy fabiát.

Ezekkel kellene képbe állítani a hercegnőt szerintem. Aztán majd választ és anyu-apu kifizeti. Véletlenül sem egy olyan adja ajándékba, akivel havi egy hétvégét tölt.

2022. febr. 20. 19:51
 44/49 anonim ***** válasza:
30%
Ha a f@sz kell akkor kelljen a lánya is. "SZERENCSÉRE" bem vagyok az anyád igenis megalázó. Mi az , hogy szerencsére? Minek álltál le egy gyerekes pasassal , ha a lányt ennyire ki nem állhatod?Igen nem kéne követelnie az autót , de te egy olyan megalázó dolgot mondtál neki hogy az valami hihetetlen. A kommentelők többségét meg hagyjuk is. A kiscsaj biztos hogy kedvelt téged , de szerintem innentől ezt b@szhatod.
2022. febr. 22. 09:03
 45/49 anonim ***** válasza:
33%
Lehet, hogy a csaj nem is tudta, hogy az az autó megér 6 vagy 7 millió forintot...
2022. febr. 22. 09:24
 46/49 anonim ***** válasza:
77%
Juj, hát pedig én is úgy lennék vele, hogy szerencsére nem az én lányom ez az értetlen, követelőző kis liba. Azért, mert 17 éves és még gyereknek számít, ezt a mértékű pofátlanságot hadd ne kelljen már elnézni neki. Az nem megalázó, hogy milyen kellemetlen helyzetbe hoz másokat és magát? Csak az, ha meg van neki mondva, hogy vegyen vissza az arcából? Érdekes emberek vannak itt. Valóban m
2022. febr. 22. 09:36
 47/49 anonim ***** válasza:
24%
46# Nem. A 17 éves gyerek sem engedhetné meg magának azt a stílust, amit megenged. De egyrészt, nem a kérdező feladata nevelni, másrészt a kérdező felnőtt és neki nem muszáj lesüllyedni egy 17 éves szintjére. Szóval az életkor nem magyarázat, de szerintem elvárható, hogy egy felnőtt legyen az "okosabb" és ne üljön fel ilyen dacos hisztis tini vitáknak.
2022. febr. 22. 10:36
 48/49 anonim ***** válasza:
55%
Pedig a lófsznak is van vége. Lehetett volna a kérdező az okosabb, de nem lett. Nem tragédia.
2022. febr. 22. 14:28
 49/49 anonim ***** válasza:

A legtobb családban nem ajándékoznak az emberek ilyen drága dolgokat, meg a sajat verszerinti gyereknek sem. Pl ha aposomék eladnák az autojukat akkor mi esetleg megvehetnénk de ingyen biztos nem kapnánk meg.

Apám se adná oda az o autoját csak ugy, ha eladosorba kerulne pedig az egy oreg auto.

Sot, ha az en gyerekem lesz 17 eves akkor max segitek neki kocsit venni de nem ajandékozok oda ekkora ertéku autot csak ugy.

2022. jún. 6. 04:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!