Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg elítélendő, hogy azt...

Tényleg elítélendő, hogy azt mondtam a párom gyerekének, hogy "én nem vagyok az anyád"?

Figyelt kérdés

Két napja lett egy kisebb vita itthon, mert tavasszal érkezik az új autóm, a mostanit eladom. Beszéltem ismerőssel, aki ért az autóhoz, foglalkozik is velük. Mondta, hogy ezeket a modelleket használtam 6-7 millióért simán el lehet adni. Főleg hogy első tulajdonos vagyok, végig vigyázva volt rá, rendszeresen volt ellenőrizve, szervizelve.

A párom lánya pénteken mondta, hogyha úgyis eladnám, meg nekem nem kell, nem-e kaphatná meg ő? Mondtam neki, hogy nem, mert azért nem egy 5-600 ezres autóról van szó, a fenntartása sem olcsó, 17 éves gyereknek felesleges. Utána még kétszer felhozta, de akkor is nemet mondtam, mondtam, hogy el lesz adva. Ezután a párom is elkezdte a gyerek előtt mondani, hogy "hát ezt vele is megbeszélhettem volna", meg a gyereknek is, hogy erre visszatérünk máskor. Mondtam, hogy nem kell rá visszatérni, mert senkinek nem adok ajándékba ekkora értékű dolgot csak úgy. Gondoltam ezzel le is zártuk.

Tegnap megint elkezdte mondani a lánya, hogy mesélte a barátnőinek ezt és hogy akinek már van kocsija a társaságukban, mindannyian úgy kapták, hogy a szülők valamelyik régi kocsija lett az övéké, meg hogy ezt az autót anno én is a szüleimtől kaptam. Erre mondtam, hogy hát akkor még szerencse, hogy én nem vagyok az anyád, így nekem nincs ilyen kötelezettségem. Utána ő hazament, aztán a párom este felháborodva rám rontott a fürdőszobában, hogy én tényleg azt mondtam a gyerekének, hogy milyen jó, hogy nem én vagyok az anyja?! Elmeséltem a kontextust, erre hogy akkor se mondhatok neki ilyet, ezért ment haza és most meg van sértődve. Meg hogy amíg nem kérek tőle bocsánatot, addig nem akar idejönni...

Most szerintetek ebben a helyzetben kinek van igaza?

Nem érzem jogosnak, hogy tőlem követeli az autót úgy, hogy igazából még jogsija sincs, most jár vezetni. Ahogy azt sem, hogy nekem kéne bocsánatot kérnem, amikor többször jeleztem, hogy a témát én lezártnak tekintem.

2022. febr. 20. 11:53
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
30%
Nem azt írtam, hogy adja oda az autót meg hogy nem volt elrugaszkodott és pofátlan a lány kérése. De fordított helyzetben ti mit szólnátok, ha azt kapnátok meg, hogy de jó, vagy hogy örülök, hogy nem vagyok az anyád? Ez így sértő ebben a formában, mert minősít. Akkor is, ha másiknak több oka van megsértődni. Még akkor is az lenne, ha a szomszéd néni mondta volna. Elég lett volna annyit mondani, hogy "de én nem vagyok az anyád" (bár ezt inkább pont a kamaszok szokták a nevelőszülők fejéhez vágni, hogy bántsák őket azzal, hogy ne szóljanak bele az életükbe, mert nem fogadják el őket). De mindenképp a "szerencsére" nélkül. Az ember persze mond túl erős jelzőket, ha ideges és rá akar tromfolni. Ezzel nem adok igazat a lánynak, nem gondolom, hogy autót kellene kapnia Kérdezőtől, de ha jó kapcsolatot akar Kérdező az apjával, akkor egy kicsit lehetne empatikusabb. Mert aminek örülünk, hogy nem a miénk, azt általában nem szeretjük, "nem kéne otthonra", ezzel meg lenézte a párja gyerekét.
2022. febr. 20. 17:23
 32/49 anonim ***** válasza:
29%

Teljesen úgy gondolom, mint a 32es.

Hány éve van veled is hétvégente?

2022. febr. 20. 17:30
 33/49 anonim ***** válasza:
59%

Számomra ez a "szerencsére" jelző abszolút nem sértő

Mindössze annyit tesz h még jó h nem nekem kell milliós autót adnom neked, hiszen azt az édesanyák teszik.

Ezen nem értem hogy mi a sértő

2022. febr. 20. 17:41
 34/49 anonim ***** válasza:
28%

34!

Az, hogy ezt minden helyzetre levetítheti. Szerencsére nem vagyok az anyad, nem kell szeretni/megerteni/meghallgatni/akármi téged. Burkoltan azt jelenti, utalja a gyereket. A sima nem vagyok az anyad elég lett volna, ha már mindenképpen ki kell mondania, de egy "anyad meg apád az, akitől ilyen értéket kaphatnal" is elég lett volna.

2022. febr. 20. 17:45
 35/49 anonim ***** válasza:
34%
Szerintem a "nem vagyok az anyád" beszólás sem helyénvaló. Annyival is le lehetett volna reagálni, hogy akkor majd beszéld meg ezt kérlek anyukáddal és apukáddal. Kész, pont. De látom itt csak az a jó válasz, ha az ember szerint helyénvaló volt ez a mondat. Igen, a leírtak alapján a csaj egy követelező kis p*csa. Ráadásul tini, aki éppen azt a korszakát éli, amikor azt gondolja ő sz*rta a spanyol viaszt, avagy neki minden IS jár. De a kérdező a felnőtt és ilyen helyzetet kéne tudni kezelni. Illetve ezzel a beszólással sincsen baj, csak nem kell csodálkozni, ha ezzel aláástad a viszonyotokat.
2022. febr. 20. 18:18
 36/49 anonim ***** válasza:
81%
Mondjuk ha velem valaki ennyire pofátlan és ennyire nem ért a szóból a követelőzésben, akkor lehet, hogy nekem is kicsúzsott volna, hogy szerencsére. A kérdező is ember, neki is vannak érzései. Nem csak a 17 évesnek, akit sajnos, hogy a kérdezőnek kellett helyre tenni. Az apja miért nem mondta, hogy ugyan szálljon már le a földre? Egy 17 éves lány már elég okos, hogy megertse a határokat. Főleg, ha jogsija lesz. Akkor aztán kellene bele némi belátás. Nyers volt a kérdező? Igen. Rászolgált a lány? Igen. Megsértődni lehet, de még mindig nem a kérdező a bunkó a sztoriban. Tök jó, hogy féltjük a gyerek lelkét. Csak annyira féltjük, hogy eddig nem ér fel ésszel? Talán emiatt van ennyi neveletlen kis szörnyeteg újabban. Már bocs.
2022. febr. 20. 18:21
 37/49 anonim ***** válasza:
32%

#35 ez szerintem meg csak beleképzelés.

Egyszerűen a szavak kiforgatása.

Szimpla hiszti

2022. febr. 20. 18:39
 38/49 anonim ***** válasza:
76%
Ilyenkor ne vágja az arcába h ő nem az anyja, de ha valamiért rászólna, akkor mindenki azzal jönne h ő ne szóljon bele, ne nevelje, mert nem az anyja 🤔
2022. febr. 20. 18:43
 39/49 flora08 ***** válasza:
87%

Nem jött ki túl jól, kicsit durván hangzott, de teljesen megértem a reakciód. Többször elmondtad, hogy nem. Miért kéne nekiadnod? A te autód, a te tulajdonod. Ezt majd megoldja az anyukája meg az apukája, nem a te dolgod.

OFF: pofám nem lett volna 17 évesen ilyet kérni. Akkor mehettem vezetni tanulni, mikor meglett a komplex nyelvvizsgám. Volt a szüleimnek egy régi Passat-ja, amit nem adtak el új autó vásárlásakor. A fenekemet vertem a földhöz, hogy használhattam. De ahány ház...

2022. febr. 20. 18:45
 40/49 anonim ***** válasza:
25%

38!

Nem, nem belekepzeles és nem a szavak kiforgatasa. Szerencsére nem vagyok az anyad - ezt egyfelekeppen lehet csak érteni, és az negatív.

2022. febr. 20. 19:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!