Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg elítélendő, hogy azt...

Tényleg elítélendő, hogy azt mondtam a párom gyerekének, hogy "én nem vagyok az anyád"?

Figyelt kérdés

Két napja lett egy kisebb vita itthon, mert tavasszal érkezik az új autóm, a mostanit eladom. Beszéltem ismerőssel, aki ért az autóhoz, foglalkozik is velük. Mondta, hogy ezeket a modelleket használtam 6-7 millióért simán el lehet adni. Főleg hogy első tulajdonos vagyok, végig vigyázva volt rá, rendszeresen volt ellenőrizve, szervizelve.

A párom lánya pénteken mondta, hogyha úgyis eladnám, meg nekem nem kell, nem-e kaphatná meg ő? Mondtam neki, hogy nem, mert azért nem egy 5-600 ezres autóról van szó, a fenntartása sem olcsó, 17 éves gyereknek felesleges. Utána még kétszer felhozta, de akkor is nemet mondtam, mondtam, hogy el lesz adva. Ezután a párom is elkezdte a gyerek előtt mondani, hogy "hát ezt vele is megbeszélhettem volna", meg a gyereknek is, hogy erre visszatérünk máskor. Mondtam, hogy nem kell rá visszatérni, mert senkinek nem adok ajándékba ekkora értékű dolgot csak úgy. Gondoltam ezzel le is zártuk.

Tegnap megint elkezdte mondani a lánya, hogy mesélte a barátnőinek ezt és hogy akinek már van kocsija a társaságukban, mindannyian úgy kapták, hogy a szülők valamelyik régi kocsija lett az övéké, meg hogy ezt az autót anno én is a szüleimtől kaptam. Erre mondtam, hogy hát akkor még szerencse, hogy én nem vagyok az anyád, így nekem nincs ilyen kötelezettségem. Utána ő hazament, aztán a párom este felháborodva rám rontott a fürdőszobában, hogy én tényleg azt mondtam a gyerekének, hogy milyen jó, hogy nem én vagyok az anyja?! Elmeséltem a kontextust, erre hogy akkor se mondhatok neki ilyet, ezért ment haza és most meg van sértődve. Meg hogy amíg nem kérek tőle bocsánatot, addig nem akar idejönni...

Most szerintetek ebben a helyzetben kinek van igaza?

Nem érzem jogosnak, hogy tőlem követeli az autót úgy, hogy igazából még jogsija sincs, most jár vezetni. Ahogy azt sem, hogy nekem kéne bocsánatot kérnem, amikor többször jeleztem, hogy a témát én lezártnak tekintem.

2022. febr. 20. 11:53
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
88%

És mégis mit mondjon?

bocsánat hogy azt mondtam h nem én vagyok az anyád?

Biztos h nem kérnek emiatt bocsánatot.

Gondolom a lányka se fog a követelőzése miatt, meg amiatt sem h kérdőre von egy kvázi idegen felnőttet arról h honnan van a kocsija.

2022. febr. 20. 13:58
 22/49 anonim ***** válasza:
21%
Mondjuk, hogy nem úgy gondoltam, hogy szerencsésebb vagyok attól, hogy nem vagy a gyerekem.
2022. febr. 20. 14:02
 23/49 anonim ***** válasza:
91%

Vagy?!

Bocsánat hogy bátorkodtam megemlíteni hogy mivel nem vagy a gyermekem, így nem adok neked több millió forint értékben egy autót.

Ne már!!!!

Majd még a kérdező fog hajbókolni a kishölgynek....

2022. febr. 20. 14:08
 24/49 anonim ***** válasza:
90%

Magunknak nem veszünk ilyen drága kocsit, nem hogy a gyerek ilyet kapjon... még a saját gyerek is más, de egy használtan 6-7M autó nagyon nem a sima mezei családi kategória, amit külön a gyereknek megengedhetnénk. Főleg 17 évesen, jogsi nélkül.

Párod is furcsa, hogy a leírt abszolút külön kassza ellenére elvárná tőled, hogy odaadd a lányának a kocsit. Oldják meg ők közösen az anyjával, ha nem telik rá egyedül, akkor dobják össze a pénzt, de ez tőle ugyanolyan pofátlanság, mint a lányától.

A mondandód jogos volt, bár valóban lehetett volna kicsit finomabban fogalmazni (a "hát akkor még szerencse, hogy én nem vagyok az anyád" erős volt, elég lett volna annyi, hogy de én nem vagyok az anyád). Ettől függetlenül én nem kérnék bocsánatot, ellenben a pároddal beszélnék a helyedben, hogy tegye magában is rendbe ezt az egészet.

2022. febr. 20. 14:16
 25/49 anonim ***** válasza:
86%
Sajnos a kamaszok kb mindenen meg tudnak sértődni. Szerintem nem bocsánatot kell kérni, hanem leülni megbeszélni a dolgot. Ha erre nem hajlandó, akkor maximum nem megy a lány hozzájuk egy darabig. Nem tesz vele szívességet
2022. febr. 20. 14:26
 26/49 anonim ***** válasza:
92%
6-7 milliós autót a saját gyerekemnek se adnék tanulóautónak.
2022. febr. 20. 14:29
 27/49 anonim ***** válasza:
90%

Abszolút nem neked kell bocsánatot kérni. Inkább nekik, hogy ez megfordult a fejukben.

Ha az édesapa helyében lettem volna, jeleztem volna a lánynak, hogy semmi esetre se jöhet szóba.

2022. febr. 20. 14:57
 28/49 anonim ***** válasza:
87%
Nincs igaza a párodnak és a lányának sem. Teljesen felesleges egy 17 éves gyereknek egy 5-6 milliós autó, ahogy írtad is, nem tudja fenntartani. És az anyja sem vagy, hogy ilyet követeljen tőled. Ha annyira akar autót, mindjárt itt a nyár, menjen dolgozni, a megkeresett pénzt esetleg egészítsék ki a szülők és vegyen valami tanulóautót… Vagy vegyenek neki a szülei.
2022. febr. 20. 16:06
 29/49 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem a gyerek pofátlan volt, nagyon idegesítő. A párod is nagyon lekezelő veled. De te nagyon mélyen megsértetted a lányt. A mozaik családokban valamennyire az új nők és férfiak is felelősek a gyerekekért, akkor is, ha nem te szülted, minimálisan benne vagy a nevelésében.

Itt mondjuk látszik is, hogy úgy érezted helyre kell tenned(helyre is kellett), csak a módszer volt durva. Kb azt mondtad: "nincs közöm hozzád"

Nem azt kellett volna kiemelni hanem azt, hogy attól, hogy náluk úgy van, nálunk nem kell úgy lennie, nem érdekel mi van a többieknél. Ez az én autóm, nagy értékű, nem fogod megkapni, kizárólag az én döntésem, ha pedig tovább erőszakoskodsz, nem csinálom meg a sütit a hétvégén. És pont. És a pároddal is el kell beszélgetni, hogy ne álljon ki ellened a lánya előtt és ne tegyen úgy, mintha beleszólása lenne abba, mire költöd az ajándékba kapott autód árát. A lánynak tudnia kellene, hogy nem vagytok közös kasszán, de segítitek egymást, ha kell. Itt azt lehetne csinálni, hogy az összes felnőtt a gyerek körül bead egy autóba, a két szülő a fizetésének x%át, te meg amennyit jó szívvel gondolsz, de kevesebb részben, mint a szülei. Te kb nevelőszülő szintű személy vagy az életében, és az, hogy ilyen erőszakos veled, azt jelentette, hogy kb az anyjának néz, akitől próbálnak a gyerekek kicsikarni ezt azt:) Nagyon aljas volt így ellökni magadtól, helyette büntetés és határozottság kellett volna, akár emeltebb hanggal, de nem ilyen megalázás és érzelmi távolságtartás.

Amúgy ja, elkényeztetett kis pcsa, de ezt nem érdemelte volna(főleg mivel erről nem ő tehet). Büntetés kell, vagy jófejkedés visszavonása, ha túllép egy határt, nem pedig érzelmi ellökés.

2022. febr. 20. 16:20
 30/49 A kérdező kommentje:
17 éves, havonta egy hétvégét van itt. Nem hiszem, hogy annyira benne lennék bármiféle nevelésben, főleg nem ilyen korban már.
2022. febr. 20. 16:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!