Tényleg elítélendő, hogy azt mondtam a párom gyerekének, hogy "én nem vagyok az anyád"?
Két napja lett egy kisebb vita itthon, mert tavasszal érkezik az új autóm, a mostanit eladom. Beszéltem ismerőssel, aki ért az autóhoz, foglalkozik is velük. Mondta, hogy ezeket a modelleket használtam 6-7 millióért simán el lehet adni. Főleg hogy első tulajdonos vagyok, végig vigyázva volt rá, rendszeresen volt ellenőrizve, szervizelve.
A párom lánya pénteken mondta, hogyha úgyis eladnám, meg nekem nem kell, nem-e kaphatná meg ő? Mondtam neki, hogy nem, mert azért nem egy 5-600 ezres autóról van szó, a fenntartása sem olcsó, 17 éves gyereknek felesleges. Utána még kétszer felhozta, de akkor is nemet mondtam, mondtam, hogy el lesz adva. Ezután a párom is elkezdte a gyerek előtt mondani, hogy "hát ezt vele is megbeszélhettem volna", meg a gyereknek is, hogy erre visszatérünk máskor. Mondtam, hogy nem kell rá visszatérni, mert senkinek nem adok ajándékba ekkora értékű dolgot csak úgy. Gondoltam ezzel le is zártuk.
Tegnap megint elkezdte mondani a lánya, hogy mesélte a barátnőinek ezt és hogy akinek már van kocsija a társaságukban, mindannyian úgy kapták, hogy a szülők valamelyik régi kocsija lett az övéké, meg hogy ezt az autót anno én is a szüleimtől kaptam. Erre mondtam, hogy hát akkor még szerencse, hogy én nem vagyok az anyád, így nekem nincs ilyen kötelezettségem. Utána ő hazament, aztán a párom este felháborodva rám rontott a fürdőszobában, hogy én tényleg azt mondtam a gyerekének, hogy milyen jó, hogy nem én vagyok az anyja?! Elmeséltem a kontextust, erre hogy akkor se mondhatok neki ilyet, ezért ment haza és most meg van sértődve. Meg hogy amíg nem kérek tőle bocsánatot, addig nem akar idejönni...
Most szerintetek ebben a helyzetben kinek van igaza?
Nem érzem jogosnak, hogy tőlem követeli az autót úgy, hogy igazából még jogsija sincs, most jár vezetni. Ahogy azt sem, hogy nekem kéne bocsánatot kérnem, amikor többször jeleztem, hogy a témát én lezártnak tekintem.
Jobban is odafigyelhetnél egy kamasz lelkivilágára, ha már az apjával kavarsz.
Az alapkérdésben még akár igazad is van, bár olcsóbbért neki is eladhatod, ha annyira kocsit akar.
Azért szidni nem kell egy gyereket sem... Nem azért írtam ki a kérdést.
2-es, mennyivel olcsóbban kéne adnom? Mert ahogy 7 milliója nincs, úgy 4-5 sincsen.
Egyetértek veled a kérdésben, de parasztság volt ezt és így mondani. Emiatt en bocsánatot kérnék, de az autót továbbra is ugyanúgy eladnám.
(Én a párommal azért megbeszélem az ilyen anyagi dolgokat.)
6-7 millió nem az az összeg, amiről csak úgy lemond az ember, gondolom bárki tudna hová tenni ennyi pénzt. Szóval nem hiszem, hogy elvarhato lenne, hogy csak úgy nekiadd. Saját gyereknek sem egyébként. Max azt tudnám elkepzelni, hogy ha eladtam, veszek a gyereknek egy 4-500 ezres kocsit, friss jogsisnak, első autónak nem gondolom, hogy ennél drágább kell. Drágábbat majd vegyen, ha neki lesz miből.
De őszintén szólva tényleg nem értem, miért téged nyaggat ezzel, vegyenek neki autót a szülei. Nekem is elváltak a szüleim, apámnak, anyámnak lett új párja, de soha eszembe nem jutott volna tőlük ilyeneket kérni, pedig anyám párjával nagyon jóban is voltam, amíg élt, de eszembe sem volt ilyesmi.
Hát én felajánlanám, hogy ha amúgy megengedhetjük magunknak és a férjemnek is ok, hogy ezt eladom 6-7 millióér, és HA megvan a jogsija meg mondjuk az érettségije is jól sikerül, kap egy mondjuk egymilliós autót. Akár az anyjával közösen vagy tőletek.
Azért már lehet jó állapotú használt autót venni, de egy friss jogsis, ráadásul ennyire elkényeztetett lány azért is össze teheti a kezét. Ha ez nem felel meg neki, akkor semmit nem kap.
Abban teljesen igazad van, hogy nem adod oda az autódat egy 17 évesnek, akinek még jogsija sincs.
A beszólásod kicsit bunkó, bár úgy látom, egy elkényeztetett kis libáról van szó, szóval talán mégsem.
Mellesleg, a kis hercegnőt nem ártana felvilágosítani arról, hogy a saját édes szüleinek sincs olyan kötelezettsége , hogy a feneke alá tegyenek egy autót...
Mondjuk ha azt mondja hogy"az osszes barátnőm az anyjától kapta a kocsiját", te meg erre azt mondod, hogy "de én nem vagyok az anyád" teljesen jogos.
Plusz egy 6 milliós autóér hisztizik ajándéknak, azért álljon meg a menet. Az apjának sem ártana ezeket elmagyarázni, ha magától nem jutott el az agyáig.
Nem mondtam volna ilyet a gyereknek, mert ez elég durva beszolas, mindegy mi volt a kontextus.
A sima nem adom neked, eladom elég, max ezt ismetled el többször.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!