Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg elítélendő, hogy azt...

Tényleg elítélendő, hogy azt mondtam a párom gyerekének, hogy "én nem vagyok az anyád"?

Figyelt kérdés

Két napja lett egy kisebb vita itthon, mert tavasszal érkezik az új autóm, a mostanit eladom. Beszéltem ismerőssel, aki ért az autóhoz, foglalkozik is velük. Mondta, hogy ezeket a modelleket használtam 6-7 millióért simán el lehet adni. Főleg hogy első tulajdonos vagyok, végig vigyázva volt rá, rendszeresen volt ellenőrizve, szervizelve.

A párom lánya pénteken mondta, hogyha úgyis eladnám, meg nekem nem kell, nem-e kaphatná meg ő? Mondtam neki, hogy nem, mert azért nem egy 5-600 ezres autóról van szó, a fenntartása sem olcsó, 17 éves gyereknek felesleges. Utána még kétszer felhozta, de akkor is nemet mondtam, mondtam, hogy el lesz adva. Ezután a párom is elkezdte a gyerek előtt mondani, hogy "hát ezt vele is megbeszélhettem volna", meg a gyereknek is, hogy erre visszatérünk máskor. Mondtam, hogy nem kell rá visszatérni, mert senkinek nem adok ajándékba ekkora értékű dolgot csak úgy. Gondoltam ezzel le is zártuk.

Tegnap megint elkezdte mondani a lánya, hogy mesélte a barátnőinek ezt és hogy akinek már van kocsija a társaságukban, mindannyian úgy kapták, hogy a szülők valamelyik régi kocsija lett az övéké, meg hogy ezt az autót anno én is a szüleimtől kaptam. Erre mondtam, hogy hát akkor még szerencse, hogy én nem vagyok az anyád, így nekem nincs ilyen kötelezettségem. Utána ő hazament, aztán a párom este felháborodva rám rontott a fürdőszobában, hogy én tényleg azt mondtam a gyerekének, hogy milyen jó, hogy nem én vagyok az anyja?! Elmeséltem a kontextust, erre hogy akkor se mondhatok neki ilyet, ezért ment haza és most meg van sértődve. Meg hogy amíg nem kérek tőle bocsánatot, addig nem akar idejönni...

Most szerintetek ebben a helyzetben kinek van igaza?

Nem érzem jogosnak, hogy tőlem követeli az autót úgy, hogy igazából még jogsija sincs, most jár vezetni. Ahogy azt sem, hogy nekem kéne bocsánatot kérnem, amikor többször jeleztem, hogy a témát én lezártnak tekintem.

2022. febr. 20. 11:53
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
100%
Vegyen neki az anyja és az apja. Ha ennyire kell a te kocsid, és első autónak egy több millióst akarnak, akkor vegyèk meg tőled.
2022. febr. 20. 12:37
 12/49 anonim ***** válasza:
91%

Ez nyilván kamaszhiszti, de azért beszéld meg vele a dolgot, mert nagyon durván elmélyülhet az utálat, még egy ilyen félresikerült, de méginkább félreértett félmondat miatt is.

Viszont az apja érdekes egy alak, ha tényleg az a véleménye, hogy a lányka csak úgy megkaphatná az autót. Persze kérdés, hogy milyen anyagi körülmények közt éltek.

2022. febr. 20. 12:40
 13/49 anonim ***** válasza:
12%
Na, a családit már széttrollkodták hasonló kérdésekkel, most ez jön.
2022. febr. 20. 12:45
 14/49 A kérdező kommentje:

Nem vagyunk házasok.

Azért nem beszéltem meg a párommal az autóeladást, mert megbeszéltük, hogy nincsenek közös pénzügyek. Sem most, sem később.

Ő költözött hozzám, a rezsit felezzük, valamint egyik héten ő állja a bevásárlást, másik héten én. De én nem szeretem az osztozkodást, hogy aztán szakításnál, válásnál menjen a vita, hogy ki mit vett, mi hogyan lett fizetve.

2022. febr. 20. 12:52
 15/49 anonim ***** válasza:
94%
Pedig teljesen jogos. A kérdező többször mondta, hogy nem. A gyerek nem akarta megérteni és pofátlankodott. A kérdező párja is. Utána bedobta ezt a hülyeséget, hogy hátha megkapja a 6-7 milliós autót. Hát mit lehetett erre mást modnani, mint hogy tényleg nem ő az anyja? A kérdező meghúzta a határokat. Erélyesebben, mert a szép szóból nem értett a lány. Akkor most mi a fsz?
2022. febr. 20. 13:31
 16/49 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem igazad van. És még csak bunkó sem voltál.

Hát ha egyszer nem vagy az anyja...

Kérjen a szüleitől kocsit. Nem is értem h honnan vette h te odaadod neki a tiédet?!

Szerintem meg Ő volt bunkó hogy egyáltalán felmerte hozni megint a dolgot

2022. febr. 20. 13:32
 17/49 anonim ***** válasza:
17%
Az autó témában igazad van, de nem kellett volna lealacsonyodnod a szintjére. Ő jobb belátásra akart téríteni azzal a megjegyzéssel, hogy azt az autót te is a szüleidtől kaptad, meg más is a szüleitől kap, ami egy hisztis tini dac. Erre te rákontráztál azzal, hogy szerencse, hogy nem vagy az anyja, ami kb. pont ugyanilyen dacos tini hiszti szint. Emiatt bocsánatot kérnék tőle, de a dolgok nem változnának. Semmi szüksége egy 17 évesnek egy 6 milliós autóra. Ha autó kell neki, akkor majd az apja, meg az anyja intéznek neki. Főleg ha ennyire külön kasszán vagytok. Én amúgysem támogatom, hogy toljunk a tinik feneke alá autót.
2022. febr. 20. 13:33
 18/49 anonim ***** válasza:
90%

De miért sértő az amit mondott?

Ezzel fejezte ki h nem az ő "kötelessége" autót tenni a feneke alá. Mi ezzel a baj?

2022. febr. 20. 13:42
 19/49 anonim ***** válasza:
94%
Hat nem azert de egy tobb millios kocsit a sajat 17 evesem se kapna, n3m hogy a parome. El lehet menni iskola mellett diakmunkara es meg lehet keresni a ravalot, nekunk is igy lett sajat autonk, es becsuljuk is mert nem a seggunk ala lett tolva.
2022. febr. 20. 13:46
 20/49 anonim ***** válasza:
15%
Jogos, hogy nem adtad oda. De a bunkó belőle a "még szerencse, hogy" rész volt akkor is, ha logikus, hogy nem vagy az anyja és felhúzott az értetelenségével meg ő is tiszteletlen volt, hogy máséra ácsingózik. Üljetek le a pároddal megbeszélni, elmondhatod, amit itt leírtál, de ezért a feléért bocsánatot kérnék, hogy "mérgemben mondtam".
2022. febr. 20. 13:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!