Elítélendő, ha én kizárólag családanyaként érzem jól magam és nem érdekel más?
Tanultam, jó egyetemet végeztem, jó munkahelyem volt, de nem érdekelt különösebben egyik sem. Nincs olyan munka amit szívesen csinálnék, egyszerűen csak csináltam mert kellett, meg elvoltam vele. Karrierépítés nem érdekel, utazás nem érdekel, unalmas, egy-két nap után meguntam mindig.
Sportolok, de különösebben nem élvezem, azért csinálom, mert hízékony vagyok és csak így tudok formában maradni. Hobbijaim nincsenek, az otthonom, a házimunka és a kertem szépítése köt le még, ezeket szívesen csinálom.
Egyedül a férjem érdekelt, vele voltam szívesen, illetve, amikor megszületett az első gyerekünk, akkor jöttem rá, hogy én ezt mennyire élvezem és mennyire szívesen csinálom a gyereknevelést. Azóta született még két gyerekünk, nem érzem fárasztónak, sőt. További gyerekeket is szeretnénk. Dolgozni nem akarok visszamenni, főállású anyuka vagyok, az is maradok, erre is rendezkedtünk be.
Viszont ahogy észrevettem, sokan megvetnek emiatt, van aki lenéz, van aki gúnyolódik ezen.
Megvetendő dolog, ha egy nőt nem érdekel más, és a családanyaságban tud teljes mértékben kiteljesedni?
Szerintem semmi gond nincs ezzel, pedig én teljesen az ellentéted vagyok.
Értelmes, kulturált embernek tűnsz az írásod alapján, ha nem győzködsz mást, nem értem, milyen alapon szólnak meg téged. Mindenki úgy él, ahogy akar, amíg nem árt vele másnak.
Egyébként ha vissza kell menned dolgozni netán, nem gondolkodtál még valamilyen óvónői, kisgyereknevelői, hivatásos bébiszitteri stb álláson?
Aki szerint eltartatod magad a férjeddel - hát nem együtt döntöttetek így? Nincs ezzel semmi baj, ha mindketten így akarjátok.
Én egyetlen dolog miatt aggódnék: egy nagyon stabil házasság is megromolhat. Vagy egyszerűen csak megbetegszik a férjed, és nem tud a továbbiakban keresőtevékenységet végezni, sőt, sokba kerül a kezelése. Ne adj' Isten meghal. Ezekre az esetekre készüljetek föl: legyen elegendő tartalék pénzetek, amiből legalább fél évig megéltek (de inkább tovább). Életbiztosítást is köthettek a férjedre, hogy a halála esetén legyen miből felnevelni a gyerekeket (40 milliós kockázati életbiztosítás is van, és bizony kell is ennyi, ha sok gyerek felneveléséről, taníttatásáról van szó). Ezen kívül a szakmádban is tartsd magad valamennyire naprakészen, arra is szükség lehet még.
Amúgy a kertészkedést szerintem be lehet tudni hobbinak :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!