Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elítélendő, ha én kizárólag...

Elítélendő, ha én kizárólag családanyaként érzem jól magam és nem érdekel más?

Figyelt kérdés

Tanultam, jó egyetemet végeztem, jó munkahelyem volt, de nem érdekelt különösebben egyik sem. Nincs olyan munka amit szívesen csinálnék, egyszerűen csak csináltam mert kellett, meg elvoltam vele. Karrierépítés nem érdekel, utazás nem érdekel, unalmas, egy-két nap után meguntam mindig.

Sportolok, de különösebben nem élvezem, azért csinálom, mert hízékony vagyok és csak így tudok formában maradni. Hobbijaim nincsenek, az otthonom, a házimunka és a kertem szépítése köt le még, ezeket szívesen csinálom.

Egyedül a férjem érdekelt, vele voltam szívesen, illetve, amikor megszületett az első gyerekünk, akkor jöttem rá, hogy én ezt mennyire élvezem és mennyire szívesen csinálom a gyereknevelést. Azóta született még két gyerekünk, nem érzem fárasztónak, sőt. További gyerekeket is szeretnénk. Dolgozni nem akarok visszamenni, főállású anyuka vagyok, az is maradok, erre is rendezkedtünk be.

Viszont ahogy észrevettem, sokan megvetnek emiatt, van aki lenéz, van aki gúnyolódik ezen.

Megvetendő dolog, ha egy nőt nem érdekel más, és a családanyaságban tud teljes mértékben kiteljesedni?

2020. márc. 29. 21:12
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem nem elítélendő. Mindenki úgy éli az eletét ahogy akarja. De mindnekinek más az életszemlélete és sokszor nem értjük meg egymást.

Számomra is felvet több kérdést a téma. Több gyerek esetén simán elmegy 10év a kisgyerkes időszakra. Szerintem ez brutális, hogyan lehet ezt épp ésszel kibírni? Mennyire nehéz akár 15év kihagyás után visszamenni dolgozni? Hogyan tud valaki teljesen egy másik embertől függeni? Mi történik akkor, ha a férj lelép/balesetet szenved/ elhalálozik? Idős korban szintén, hiszen a nyugdíj is ledolgozott idő után jár. Hogy lehet ilyen jól takarékoskodni? Még ha a férj nagyon jól keres, akkor is egy vagyon elindítani egy gyereket az életben, nemhogy legalább ötöt. Hogyan él meg 7 ember 1 fizetésből, hogyan tudtok emellett még a jövőre is felretenni.

Tényleg el sem tudom képzelni, hiszen nyilván teljesen más életszakaszban vagyunk.

2020. márc. 30. 00:28
 22/41 anonim ***** válasza:
71%
Nálam ez a családosdi a legutolsó helyen áll,ezért nincs is gyerekem.Se türelmem,se kedvem ehhez.Attól még másnak állhat az első helyen,nem érdekel ki hogy él.Az első helyen saját magam állok.Az utolsó előtti helyen van a munka,mivel utálok dolgozni.Úgyhogy én azoktól kapok rohamot,akiket a munka éltet.Ha magának dolgozik,azt megértem.De amikor a munkahelyemen nyavajognak,hogy minek nekünk ilyen-olyan leállás,mit fog csinálni otthon,meg ő dolgozni akar,elkap az idegbaj,mert ezek az igazi agymosottak.Átlagos bért kapunk,a cég marha nyereséges,sok pénz vándorol a vezetők kezébe,de az ilyeneket nem érdekli h némi pénzzel kiszúrják a szemét,csak tudjon menni dolgozni.Úgyhogy a te eseted még mindig jobb.Ismerek hasonló nőt 3gyerekkel,teljes mértékben rendezi a gyerekeket,jó nevelést kapnak.Csak az a helyzet,hogy már nem olyan kicsik,mindegyik 12év felett van már,és nem tanultak önállóságot,ez viszont baj.A másik,mivel erre a szerepre rendezkedett be,mikor már 18-20évesek lesznek,nem kell már őket pesztrálgatni,akkor nem tudom mit fog csinálni,meg fog zuhanni.Meg tényleg ott van az,mi van ha történik vmi a családfenntartóval.A helyedben vhogy bebiztosítanám magam pénzügyileg.
2020. márc. 30. 02:40
 23/41 anonim ***** válasza:
100%
Én meg csak kutyák közt érzem teljesnek magam. Engem meg ezért néznek le. Na és? Nem kell olyanokkal törődni, akik mindenkiben csak a rosszat látják.
2020. márc. 30. 07:07
 24/41 anonim ***** válasza:
17%
Nem elítélendő, csak elég gáz.
2020. márc. 30. 07:16
 25/41 anonim ***** válasza:
16%
Áldjon meg az Isten!
2020. márc. 30. 07:20
 26/41 anonim ***** válasza:
78%
Nem elítélendő,de én a mai világban nem mernék ennyire függni egy másik embertől...
2020. márc. 30. 07:33
 27/41 anonim ***** válasza:
80%

Nekem is csak annyi bajom van vele, mint az extrémsportolókkal. Ezek hülyék, hogy kiugrálnak, biztosítókötél nélkül hegyet másznak, nehogy a gyerekem is kedved kapjon hozzá!.. Ez is csak akkor érdekel, ha látom, egyébként az eszembe sem jut.

Nagyon veszélyes, pillanatok alatt találhatod magad megcsalva, kisemmizve, lekezelve, elnyomva, függve akkor is, ha a “te férjed nem olyan” vagy “5 évig semmi gond nem volt, miért lenne később”..

Akkor az esetleg elévült tudásod és a nulla munkatapasztalatod miatt csak rosszabb munkád lehet, a gyerekeket nem is biztos, hogy te kapnád.. És ez nyugdíj előtti 15 évben majdnem biztos, hogy lecsap, ha nem, te vagy a lottónyertes.

2020. márc. 30. 07:41
 28/41 anonim ***** válasza:
15%
Azért nem nézik jó szemmel,mert általában az szül sok gyereket,aki lusta és nem akar vissza menni dolgozni.Otthon mégiscssk jobb.
2020. márc. 30. 07:45
 29/41 anonim ***** válasza:
95%

Francokat jobb utolsó!! Te voltál már otthon x évig? Munkában ezerszer jobb, kedvesség, pozitív visszaigazolások halmaza, felnőtt(haveri) társaság, kimozdulás, otthon egy cuki gyerek vàr, akinek te vagy a nap fénypontja mert egész nap nem látott, más már szenvedett vele, etette, lemozgatta, a gyerek kihisztizte magát másnál, veled csak bújni és játszani akar, neked meg van türelmed hozzá, mert nem egész nap kellett elviselned a nyaggatást.

Aki azt hiszi otthon jobb, az sosem volt otthon! A többség szerint megterhelőbb, minden szempontból az. Ha meg valami idióta nyafog is mellé, hogy te otthonmaradó nem dolgozol, mert nem keresel pénzt, nem érsz semmit mert otthon vagy, ez nem is nehéz, na akkor meg a durva pszichológiai nyomás mitt is durva.

Napi 2 órát fejlesztő játék, 1 óra házimunka, 3 óra rendrakás, 1 óra ebédfőzés, 1 óra gyerekes szabad játék, fél óra csak a gyerek játszik, a maradék időben győzködöd, nyugtatod, utasítod, ráveszed dolgokra, amiket nem akar, miközben folyamatosan ellenkezik, koszos lesz, nyafog, hisztikor kiabál, szavakkal bánt(utállak) és csapkod.

Iszonyat kemény meló, egész nap egy jó szót nem szól senki hozzád, és beszűkülsz olyanokra, hogy “szépen kitaláltad, az a pirooooos” “igen, kérek még egy kis teát” “Brummbrummm”.

Persze lehet egésznap dögleni, mert a gyerek akkor is felnő, de a legtöbben nem azt csináljuk.

2020. márc. 30. 07:56
 30/41 anonim ***** válasza:
37%
Most is itton vagyok!😅Két gyerekem van nagy korkülönbseggel.Ez attol is fugg kinek mi a munkája.Szereti vagy sem.
2020. márc. 30. 08:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!