Kelengye a babának így megfelelő? Nálatok mi volt az, ami nélkül nem tudtátok volna elképzelni az első hónapokat és nem szerepel itt?
Közlekedés (autóval, gyalog):
-autós hordozó, hozzá bázistalp és Sensorsafe
-babakocsi
-hordozó
-pelenkázó táska, pelenkázáshoz alátét
-esővédő, szúnyogháló a babakocsihoz és az autós hordozóhoz
-autóba babatükör, hogy lássam akkor is, ha vezetek
Alváshoz:
(A mi szobánkban lenne az első 2-3 hónapban, ahhoz szeretnék egy 4moms bölcsőt, vagy egy babaöblöt.)
-bútorok: kiságy, pelenkázós komód, gardróbszekrény
-kiságyba matrac (+rá vízlepergetős matracvédő), babafészek
-baldachin, rácsvédő
-zenélő körforgó
-légzésfigyelő és bébiőrző
-4 db lepedő
-2 db évszaknak megfelelő hálózsák
Pelenkázás:
-pelenkázó matrac
-4 csomag pelenka, 4 csomag popsitörlő
-pelenkakuka, ahhoz utántöltő
-popsikrém
Fürdetés:
-babakád, bele újszülötteknek való kádtámasz
-babáknak való kozmetikumok (fürdető gél, arc- és testápoló, sampon)
-4 db kapucnis törölköző
Táplálás (tápszeres baba lesz, tőlem független ok miatt):
-Tommee Tippee Advanced anti-colic újszülött szett (2x150 ml, 2x260 ml, 2 db cumisüveghez való cumi és egy tisztító kefe)
-strerilizáló
-tápszerkészítő masina
-digitális babamérleg
-tápszer (gyerekorvossal egyeztetve)
-Tripp Trapp szék, Steps Bouncer kiegészítővel
Eü. termékek:
-digitális lázmérő
-babapatika (hasfájás elleni szerek, láz- és fájdalomcsillapítók)
-Nosiboo orrszívó, orrspray
Egyéb:
-multifunkciós pihenőszék (rezeg, ringat stb)
-Adamo hinta
-játszószőnyeg, néhány darab újszülötteknek is megfelelő játék, játszócumik
-20 db textipelenka
-babáknak való körömvágó olló (kerekített végű)
-Chicco öblítő és mosószer
Lesznek kiegészítők még a babaszobába is, de ilyeneket, hogy lámpa, függöny, ilyen plüss, olyan baba, nem akartam felsorolni. A babaruhákat sem írtam, mert abból nem rendszer, vagy lista szerint vásárolok, hanem ami éppen megtetszik.
Ez így szerintetek kiindulásnak jó lesz?
https://www.youtube.com/watch?v=az3YCrMqXio&ab_channel=angel..
nem tudom pontosan hogy kell takarítani de az biztos hogy minden használat után kell, hiszen nem állhat a csövekben a tej. Lehet erre is van gomb, nem tudom.
Ok, dizájn…de a formázott hordozó pl sehol nem állítható a gyerekre. Így számomra elég haszontalan, szemben egy töredékáron megvásátolható hordozóval, ami mindenhol állítható, a baba és a mama testéhez is maximálisan illeszkedik.
Elismerem, gyönyörű hordozók vannak az artipoppe webshopban, de ennyi pénzért a szépség kevés.
A drágább darabok között pl van selyem anyagú is… abszolút nem praktikus, hiszen a baba rágja, nyálazza, esetenként bukhat is… hát egy selyem hordozót nem dobsz ne a mosógépbe…
Ha ennyi pénzért többet tudna, mint az olcsóbb társak (pl jobban variálható, jobban állítható, több tartozék, akkor abszolút megérteném a magasabb árat. De itt ezekről nincs szó. Sőt minél drágább, annál kevésbé praktikus.
Pl babakocsiknál azért a magasabb ár általában jobb minőséget, strapabíróságot, nagyobb kényelmet, több kiegészítőt jelent.
Nekem az Artipoppe márka azért (is) tetszik, mert nem mindennapi darabok és szerintem gyönyörűek. Plusz akinek van/volt, imádták családilag.
Picit a babaholmik nálam szépségre is mennek, babakocsinál is fontos volt, hogy olyan legyen, ami külsőre is tetszik, nem csak biztonságos és gurul.
Az egy dolog, szerintem mindenki szépet akar venni, de mivel sehol nem állítható (szép, de nem tud semmit) ezért 3-4 hónapos korban tudod elkezdeni használni, amikor belenő, addigra viszont túl lesztek az első 3 hónapnyi időszakon ahol sok gyereket nem lehet letenni.
Ez nem az a kategória hogy a babakocsi biztonságos és gurul, de nem szép, jó az. Ez az a kategória hogy a babakocsi gyönyörű, de kényelmetlen és túl kicsi a kereke, nem állítható a háttámla, nem tud semmit, de szép fényes. Na érted.
Megértelek, én is hasonló voltam, de megbántam. Sokkal fontosabb hogy a tárgy amit veszel hasznos legyen és komfortot okozzon, minthogy szép legyen de elővenni is utáld, mert nem praktikus. Próbálj meg kompromisszumkész megoldást találni ha nem akarsz magadnak fejfájást.
De ez csak egy javaslat, mindenki elkövetheti a saját hibáit, csak ne gondolj vissza ránk olyankor :)
Jó dolog, ha valami szép, én is szeretem a szép dolgokat, de a szépség mellé társuljon használhatóság.
Amíg az artipoppeba nem nő bele, addig hiába szép, max nézegetheted. Aztán ha végre belenőtt, kettőt pislogsz, és ki is nőtte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!