Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kelengye a babának így megfele...

Kelengye a babának így megfelelő? Nálatok mi volt az, ami nélkül nem tudtátok volna elképzelni az első hónapokat és nem szerepel itt?

Figyelt kérdés

Közlekedés (autóval, gyalog):

-autós hordozó, hozzá bázistalp és Sensorsafe

-babakocsi

-hordozó

-pelenkázó táska, pelenkázáshoz alátét

-esővédő, szúnyogháló a babakocsihoz és az autós hordozóhoz

-autóba babatükör, hogy lássam akkor is, ha vezetek

Alváshoz:

(A mi szobánkban lenne az első 2-3 hónapban, ahhoz szeretnék egy 4moms bölcsőt, vagy egy babaöblöt.)

-bútorok: kiságy, pelenkázós komód, gardróbszekrény

-kiságyba matrac (+rá vízlepergetős matracvédő), babafészek

-baldachin, rácsvédő

-zenélő körforgó

-légzésfigyelő és bébiőrző

-4 db lepedő

-2 db évszaknak megfelelő hálózsák

Pelenkázás:

-pelenkázó matrac

-4 csomag pelenka, 4 csomag popsitörlő

-pelenkakuka, ahhoz utántöltő

-popsikrém

Fürdetés:

-babakád, bele újszülötteknek való kádtámasz

-babáknak való kozmetikumok (fürdető gél, arc- és testápoló, sampon)

-4 db kapucnis törölköző

Táplálás (tápszeres baba lesz, tőlem független ok miatt):

-Tommee Tippee Advanced anti-colic újszülött szett (2x150 ml, 2x260 ml, 2 db cumisüveghez való cumi és egy tisztító kefe)

-strerilizáló

-tápszerkészítő masina

-digitális babamérleg

-tápszer (gyerekorvossal egyeztetve)

-Tripp Trapp szék, Steps Bouncer kiegészítővel

Eü. termékek:

-digitális lázmérő

-babapatika (hasfájás elleni szerek, láz- és fájdalomcsillapítók)

-Nosiboo orrszívó, orrspray

Egyéb:

-multifunkciós pihenőszék (rezeg, ringat stb)

-Adamo hinta

-játszószőnyeg, néhány darab újszülötteknek is megfelelő játék, játszócumik

-20 db textipelenka

-babáknak való körömvágó olló (kerekített végű)

-Chicco öblítő és mosószer

Lesznek kiegészítők még a babaszobába is, de ilyeneket, hogy lámpa, függöny, ilyen plüss, olyan baba, nem akartam felsorolni. A babaruhákat sem írtam, mert abból nem rendszer, vagy lista szerint vásárolok, hanem ami éppen megtetszik.

Ez így szerintetek kiindulásnak jó lesz?

#kelengye lista
2022. jan. 23. 11:27
1 2 3 4 5 6 7
 31/70 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk nem valt be a nosiboo, csak az orrszi-porszi. Az mindent kiszívott, tengeri sós spray-vel kombinalva. Arianna a neve, azt hiszem. Nem egy nagy tetel, ha mar ennyi mindent megveszel, én vennék egy olyat is a helyedben.
2022. jan. 23. 12:38
 32/70 A kérdező kommentje:
Felírom azt is akkor, bár remélem, hogy ilyesmiket nem kell majd gyakran elővenni.
2022. jan. 23. 12:39
 33/70 anonim ***** válasza:
100%
Cuminál arra érdemes figyelni, hogy olyat vegyél, aminek van nagyobbaknak való változata, illetve könnyen elérhető, tehát pl nem csak egy helyről lehet rendelni, nem kell rá napokat várni, ilyesmi. Sok baba ha megszokik egyfajta cumit, semmi más nem lesz jó.
2022. jan. 23. 12:43
 34/70 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nagyon beváltak ezek a kis pici törölközőféleségek, amit az ikeában arctörlő kendő neven arulnak. A textilpelenka olyan nagy, néha nem kell, csak egy pici törlés. Útra nagyon praktikus.
2022. jan. 23. 12:50
 35/70 anonim ***** válasza:
100%

31.

Igen csak ahogy látom az Artpoppe-nak se a hát része se a terpesz része nem állítható.

[link]

Itt lehet látni hogy lehet kicsi meg nagy babára is állítani.

2022. jan. 23. 12:50
 36/70 anonim ***** válasza:
100%

Vehetsz baldachint nyugodtan, nem a kiságyba fog lógni a vége amikor meg már látod, hogy bele tud kapaszkodni, akkor úgy sejtem, hogy magadtól is le fogod venni. Az első pár hónapban sok vizet nem zavar, és amúgy szép. Más meg hadd görcsöljön rajta, hogy nem veszed szentírásnak a szavát. A szándék egyébként értékelendő.

A babakádba a saját tapasztalatok szerint teljesen felesleges az újszülött betét, mert rettentő kemény és kényelmetlen, még ha raksz rá textilpelust is. Ezt majd talán érezni fogod. Fél kézzel tartani kell így is-úgy is. Akkor pedig tudsz nézni fürdetős videókat, hogy hogyan lehet biztonságosan és kényelmesen tartani őt. Textilpelusból sem sok a 20 db. Főleg, ha ő mondjuk olyan lesz, hogy sokat bukik. Nekem alapból volt legalább 1 db minden táskámban biztonság kedvéért. A pihenőszék is jó cucc tud lenni, de az lutri, mert vagy szereti, vagy nem.

A hordozás pedig nagyon jó dolog, de ritka a jó, univerzális eszköz, ami hosszú távon is kényelmesen és biztonsággal használható. Már csak azért is, mert teljesen mas egy újszülött és egy hat hónapos baba mérete és máshol tart a mozgásfejlődésben, ezért érdemes lehet először egy újszülött kompatibilis eszköz, aztán váltani egy olyanra, ami már egy ülni, toyogni tudó babát tud kiszolgálni. Itt érdemes hordozási tanácsadó segítségét kérni, mert ha nem szeretnél kendőzni, akkor ő tud ajánlani szuper alternatívákat. Ha. Pedig mégis csak kedvet kapnál, kötni is megtanít, bár nem ördöngösség ha ráérzel. Egyébként meg majd rájössz, hogy nálatok mi válik be, és mi bizonyul feleslegesnek. Az adamot szeretni szokták. A babán is múlik ez. Addig meg ha te szeretnél mindenre felkészült első babás, izgatott anyuka lenni, akkor az leszel. Nem az okoskodók pénzét költöd, azt hiszem. Már nem pajtában nevelünk gyereket. Más is vett már lelkességében felesleges szrt, másnak is mondták, hogy ne, más is elküldte őket a csába, hogy "neszóljbele, éndolgom". Helyesen. Miért kell minden kelengyelista alatt lefikázni mindent?

2022. jan. 23. 13:02
 37/70 anonim ***** válasza:
100%

Artipoppe sokkal kevésbé állítható, mint a Manduca XT. Nekünk is Manduca van, de újszülötte csakis kendőbe tennék. Hamar rálehet érezni.

A baldachin veszélyes, azt kihagynám. Illetve testápolóra nincs szükség, max sudocream, ha kipirosodik itt-ott.

Tényleg ne vegyél 4 csomag pelenkát, elég 2, mert hamar kinövik az első méretet általában.

Nekünk formázott babakádunk volt, sokkal könnyebb volt csak belefektetni a babát és nagyon szerette is.

Mosószerből én is inkább a természetesebb frosch babyt ajánlanám.

Ja és a stokkehoz, nekünk hauck alpha + volt bouncerrel 3 hós kortól, nagyon nagyon szerettem, hogy magasra “ültettem” magam mellé, a gyerek is szerette. Szerintem okos dolog.

2022. jan. 23. 13:10
 38/70 anonim ***** válasza:
100%

37 én írtam a Manducát előzőleg.

Az a furcsa, hogy ismerősök babáit én se feltétlen tettem volna bele, ez babafüggő lehet.

Az én fiam már most zsiráfgondozónak tanul, mindig is magas baba volt, sokkal magasabb a többi babánál, és olyan kis stram volt mindig. 9 hetesen belenőtt a Liliputi csatosba is terpesszel, tanácsadó egyetértésével. Mi is eleinte kendőztünk, aztán csatos, viszont ha lenne még egy ilyen nyurga babám, csatost használnék szerintem kezdetektől.

2022. jan. 23. 13:16
 39/70 anonim ***** válasza:
81%

Jézusom milyen beteg emberek vannak. Minek kell egy kismamát halott csecsemőkkel riogatni. Meg ez a felesleges dolog…én imádom a pelenkakukát pl. Nem tudhatod másnak mi a felesleges. A kedvencem, hogy nem felesleges dolgok kellenek a babának, hanem szeretet. Ja biztos azért vásárolnak körültekintően, mert utálják a gyereket. Nem mindenki gonosz, aki megteheti hogy ne az unokaöcsi 15 éves fürdetőjét használja.

Kérdező! Első 6 hétben csak tiszta vízben fürdesd a babát. Nem kell semmi, főleg nem a patikai fürdető. Utána a la roche tökéletes, de csak heti 1 fürdetős vizet használjatok és az első két évben mindenképpen javaslom, hogy illatanyagmentes legyen. Hordozóból nekem Manduca twist van, imádom, de a Gremese baby-taiok, mei-taiok is nagyon jók. Baldachint egyébként én sem ajánlom, mert nekem személy szerint zavaró lenne, de ebben mindenkinek egyéni az ízlése. Ja igen és babaöbölt válassz szerintem, ne bölcsőt. Sokkal praktikusabb és tovább használható :)

2022. jan. 23. 13:18
 40/70 A kérdező kommentje:
Én a kendőtől idegenkedem picit. Nagyon félnék szerintem végig, amíg a baba rajtam van, hogy nehogy a következő lépésnél kikötődjön az egész, vagy rosszul kötöm meg, és amiatt lesz gond stb.
2022. jan. 23. 13:19
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!