Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kelengye a babának így megfele...

Kelengye a babának így megfelelő? Nálatok mi volt az, ami nélkül nem tudtátok volna elképzelni az első hónapokat és nem szerepel itt?

Figyelt kérdés

Közlekedés (autóval, gyalog):

-autós hordozó, hozzá bázistalp és Sensorsafe

-babakocsi

-hordozó

-pelenkázó táska, pelenkázáshoz alátét

-esővédő, szúnyogháló a babakocsihoz és az autós hordozóhoz

-autóba babatükör, hogy lássam akkor is, ha vezetek

Alváshoz:

(A mi szobánkban lenne az első 2-3 hónapban, ahhoz szeretnék egy 4moms bölcsőt, vagy egy babaöblöt.)

-bútorok: kiságy, pelenkázós komód, gardróbszekrény

-kiságyba matrac (+rá vízlepergetős matracvédő), babafészek

-baldachin, rácsvédő

-zenélő körforgó

-légzésfigyelő és bébiőrző

-4 db lepedő

-2 db évszaknak megfelelő hálózsák

Pelenkázás:

-pelenkázó matrac

-4 csomag pelenka, 4 csomag popsitörlő

-pelenkakuka, ahhoz utántöltő

-popsikrém

Fürdetés:

-babakád, bele újszülötteknek való kádtámasz

-babáknak való kozmetikumok (fürdető gél, arc- és testápoló, sampon)

-4 db kapucnis törölköző

Táplálás (tápszeres baba lesz, tőlem független ok miatt):

-Tommee Tippee Advanced anti-colic újszülött szett (2x150 ml, 2x260 ml, 2 db cumisüveghez való cumi és egy tisztító kefe)

-strerilizáló

-tápszerkészítő masina

-digitális babamérleg

-tápszer (gyerekorvossal egyeztetve)

-Tripp Trapp szék, Steps Bouncer kiegészítővel

Eü. termékek:

-digitális lázmérő

-babapatika (hasfájás elleni szerek, láz- és fájdalomcsillapítók)

-Nosiboo orrszívó, orrspray

Egyéb:

-multifunkciós pihenőszék (rezeg, ringat stb)

-Adamo hinta

-játszószőnyeg, néhány darab újszülötteknek is megfelelő játék, játszócumik

-20 db textipelenka

-babáknak való körömvágó olló (kerekített végű)

-Chicco öblítő és mosószer

Lesznek kiegészítők még a babaszobába is, de ilyeneket, hogy lámpa, függöny, ilyen plüss, olyan baba, nem akartam felsorolni. A babaruhákat sem írtam, mert abból nem rendszer, vagy lista szerint vásárolok, hanem ami éppen megtetszik.

Ez így szerintetek kiindulásnak jó lesz?

#kelengye lista
2022. jan. 23. 11:27
1 2 3 4 5 6 7
 11/70 A kérdező kommentje:
Nem 'hagyományos' baldachint néztem, igazából ez egy hálós, jól szellőző anyagból van. Sok funkciója tényleg nincs, csak szép. De utána olvasok még, nem kell halott csecsemőkkel ijesztgetni.
2022. jan. 23. 12:03
 12/70 anonim ***** válasza:
81%

9# 🤦‍♀️ igen.. A baldachin majd rámászik a gyerek arcára bosszúból..

A bölcsőhalálhoz semmi köze a baldachinnak és a rácsvédőnek.

2022. jan. 23. 12:04
 13/70 anonim ***** válasza:
78%
Milyen fürdetőgélt vettél? Először inkább a patikaival fürdessétek, amit a gyerekorvos ír fel. És ne kenjétek testápolóval meg arckrémmel.
2022. jan. 23. 12:05
 14/70 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem jött be a Chicco mosószer. Simán benne hagyta a foltot a ruhaban 🙄 nekünk a mosódiós mosószer jött be, a herbow, a hozzá való öblítővel.
2022. jan. 23. 12:06
 15/70 anonim ***** válasza:
76%

Valoszinuleg irtad csak elkerulte a szemem, de textilpelusbol kell vagy 10 db, muszlinkendot is ajánlom.

A baldachin nyilvan nem fontos, de ha nektek tetszik, akkor legyen. Ezek kozul elkepzelheto, hogy lesz, ami nem lesz hasznos. Peldaul babafeszek nekunk nem jött be, meg a pihenoszek sem, viszont az adamohinta meg nagyon.

Amit en nem ajanlanek az a pelenkazo komod. Inkabb vegyetek (ha meg nem vettétek meg) egy sima komodot es arra egy pelenkazo lapot. Es akkor kesobb is tok jo lesz, ha nem pelenkas mar a gyerkoc. Plusz az anyunak 80%-a egy idő utan mar a foldon pelenkaz vagy agyon, nem a pelenkázón.

Cumik, cumisuvegek sem biztos,hogy azok lesznek jok, akiket megvettel. En vettem 4 kulonbozo markaju cumit es egyik sem kellett a gyereknek.

2022. jan. 23. 12:07
 16/70 A kérdező kommentje:

Egyelőre semmit nem vettem még a kozmetikumokból.

A La Roche Posay Lipikar vonalát néztem, azt én is használom és nagyon szeretem, valamint a Babé termékeit. A patikai termékeket nem szívesen használnám, sok jót nem olvastam róluk.

2022. jan. 23. 12:08
 17/70 anonim ***** válasza:
41%
Ja es a racsvedot nem tudom miert irja valaki nagyokos, hogy nem kell. Dehogynem kell. Nem vetlen talaltak ki. De lehet ez az a kommentelo,aki multkor kiirt egy kerdest, hogy minek racsvedo, Amerikaban nem is hasznalnak, a magyarok le vannak maradva stb....
2022. jan. 23. 12:09
 18/70 anonim ***** válasza:
86%
Soha nem használtunk rácsvedőt, a gyerek remekül alszik, semmi baja. De szerintem se kell sipákolni, hogy meghal tőle. Szerintem tök mindegy kb, hogy van vagy nincs.
2022. jan. 23. 12:11
 19/70 A kérdező kommentje:
Huha, korábban egy válaszoló meg azt írta, hogy textilpelenkából nem kell sok (írtam amúgy, elsőre cirka 20 darabbal készülnék :'D). A Chicco termékeket is azért gondoltam mosáshoz, mert az tuti bababarát... De ezek szerint tényleg mindennek termékről termékre utána kell nézzek, és hogy nincs egy általánosan elfogadott vonal semmiből.
 20/70 anonim ***** válasza:
31%

12-es, de bizony van ... gyerekapolo vagyok, sajnos látok sok mindent ami a szülőknek csak rémálom... es addig örülj ...

A babanak az kell, hogy járjon a levegő minden irányból. Felül, de legfőképpen oldalt. Próbáld csak ki : belefekszel egy minden oldalról zárt dobozba, es meg a fejed fölött is egy halos vacak lebeg. Hidd el, panikolni fogsz mert nem kapsz rendesen levegőt. Képzeld el ezt egy par napos / hetesen működő tudovel !!

1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!