Kelengye a babának így megfelelő? Nálatok mi volt az, ami nélkül nem tudtátok volna elképzelni az első hónapokat és nem szerepel itt?
Közlekedés (autóval, gyalog):
-autós hordozó, hozzá bázistalp és Sensorsafe
-babakocsi
-hordozó
-pelenkázó táska, pelenkázáshoz alátét
-esővédő, szúnyogháló a babakocsihoz és az autós hordozóhoz
-autóba babatükör, hogy lássam akkor is, ha vezetek
Alváshoz:
(A mi szobánkban lenne az első 2-3 hónapban, ahhoz szeretnék egy 4moms bölcsőt, vagy egy babaöblöt.)
-bútorok: kiságy, pelenkázós komód, gardróbszekrény
-kiságyba matrac (+rá vízlepergetős matracvédő), babafészek
-baldachin, rácsvédő
-zenélő körforgó
-légzésfigyelő és bébiőrző
-4 db lepedő
-2 db évszaknak megfelelő hálózsák
Pelenkázás:
-pelenkázó matrac
-4 csomag pelenka, 4 csomag popsitörlő
-pelenkakuka, ahhoz utántöltő
-popsikrém
Fürdetés:
-babakád, bele újszülötteknek való kádtámasz
-babáknak való kozmetikumok (fürdető gél, arc- és testápoló, sampon)
-4 db kapucnis törölköző
Táplálás (tápszeres baba lesz, tőlem független ok miatt):
-Tommee Tippee Advanced anti-colic újszülött szett (2x150 ml, 2x260 ml, 2 db cumisüveghez való cumi és egy tisztító kefe)
-strerilizáló
-tápszerkészítő masina
-digitális babamérleg
-tápszer (gyerekorvossal egyeztetve)
-Tripp Trapp szék, Steps Bouncer kiegészítővel
Eü. termékek:
-digitális lázmérő
-babapatika (hasfájás elleni szerek, láz- és fájdalomcsillapítók)
-Nosiboo orrszívó, orrspray
Egyéb:
-multifunkciós pihenőszék (rezeg, ringat stb)
-Adamo hinta
-játszószőnyeg, néhány darab újszülötteknek is megfelelő játék, játszócumik
-20 db textipelenka
-babáknak való körömvágó olló (kerekített végű)
-Chicco öblítő és mosószer
Lesznek kiegészítők még a babaszobába is, de ilyeneket, hogy lámpa, függöny, ilyen plüss, olyan baba, nem akartam felsorolni. A babaruhákat sem írtam, mert abból nem rendszer, vagy lista szerint vásárolok, hanem ami éppen megtetszik.
Ez így szerintetek kiindulásnak jó lesz?
9# 🤦♀️ igen.. A baldachin majd rámászik a gyerek arcára bosszúból..
A bölcsőhalálhoz semmi köze a baldachinnak és a rácsvédőnek.
Valoszinuleg irtad csak elkerulte a szemem, de textilpelusbol kell vagy 10 db, muszlinkendot is ajánlom.
A baldachin nyilvan nem fontos, de ha nektek tetszik, akkor legyen. Ezek kozul elkepzelheto, hogy lesz, ami nem lesz hasznos. Peldaul babafeszek nekunk nem jött be, meg a pihenoszek sem, viszont az adamohinta meg nagyon.
Amit en nem ajanlanek az a pelenkazo komod. Inkabb vegyetek (ha meg nem vettétek meg) egy sima komodot es arra egy pelenkazo lapot. Es akkor kesobb is tok jo lesz, ha nem pelenkas mar a gyerkoc. Plusz az anyunak 80%-a egy idő utan mar a foldon pelenkaz vagy agyon, nem a pelenkázón.
Cumik, cumisuvegek sem biztos,hogy azok lesznek jok, akiket megvettel. En vettem 4 kulonbozo markaju cumit es egyik sem kellett a gyereknek.
Egyelőre semmit nem vettem még a kozmetikumokból.
A La Roche Posay Lipikar vonalát néztem, azt én is használom és nagyon szeretem, valamint a Babé termékeit. A patikai termékeket nem szívesen használnám, sok jót nem olvastam róluk.
12-es, de bizony van ... gyerekapolo vagyok, sajnos látok sok mindent ami a szülőknek csak rémálom... es addig örülj ...
A babanak az kell, hogy járjon a levegő minden irányból. Felül, de legfőképpen oldalt. Próbáld csak ki : belefekszel egy minden oldalról zárt dobozba, es meg a fejed fölött is egy halos vacak lebeg. Hidd el, panikolni fogsz mert nem kapsz rendesen levegőt. Képzeld el ezt egy par napos / hetesen működő tudovel !!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!