Kelengye a babának így megfelelő? Nálatok mi volt az, ami nélkül nem tudtátok volna elképzelni az első hónapokat és nem szerepel itt?
Közlekedés (autóval, gyalog):
-autós hordozó, hozzá bázistalp és Sensorsafe
-babakocsi
-hordozó
-pelenkázó táska, pelenkázáshoz alátét
-esővédő, szúnyogháló a babakocsihoz és az autós hordozóhoz
-autóba babatükör, hogy lássam akkor is, ha vezetek
Alváshoz:
(A mi szobánkban lenne az első 2-3 hónapban, ahhoz szeretnék egy 4moms bölcsőt, vagy egy babaöblöt.)
-bútorok: kiságy, pelenkázós komód, gardróbszekrény
-kiságyba matrac (+rá vízlepergetős matracvédő), babafészek
-baldachin, rácsvédő
-zenélő körforgó
-légzésfigyelő és bébiőrző
-4 db lepedő
-2 db évszaknak megfelelő hálózsák
Pelenkázás:
-pelenkázó matrac
-4 csomag pelenka, 4 csomag popsitörlő
-pelenkakuka, ahhoz utántöltő
-popsikrém
Fürdetés:
-babakád, bele újszülötteknek való kádtámasz
-babáknak való kozmetikumok (fürdető gél, arc- és testápoló, sampon)
-4 db kapucnis törölköző
Táplálás (tápszeres baba lesz, tőlem független ok miatt):
-Tommee Tippee Advanced anti-colic újszülött szett (2x150 ml, 2x260 ml, 2 db cumisüveghez való cumi és egy tisztító kefe)
-strerilizáló
-tápszerkészítő masina
-digitális babamérleg
-tápszer (gyerekorvossal egyeztetve)
-Tripp Trapp szék, Steps Bouncer kiegészítővel
Eü. termékek:
-digitális lázmérő
-babapatika (hasfájás elleni szerek, láz- és fájdalomcsillapítók)
-Nosiboo orrszívó, orrspray
Egyéb:
-multifunkciós pihenőszék (rezeg, ringat stb)
-Adamo hinta
-játszószőnyeg, néhány darab újszülötteknek is megfelelő játék, játszócumik
-20 db textipelenka
-babáknak való körömvágó olló (kerekített végű)
-Chicco öblítő és mosószer
Lesznek kiegészítők még a babaszobába is, de ilyeneket, hogy lámpa, függöny, ilyen plüss, olyan baba, nem akartam felsorolni. A babaruhákat sem írtam, mert abból nem rendszer, vagy lista szerint vásárolok, hanem ami éppen megtetszik.
Ez így szerintetek kiindulásnak jó lesz?
Azért lennék "nem túl okos", mert próbálok könnyíteni az életünkön majd, ahol tudok? :)
Babatükör: leginkább autóval közlekedünk, ha a babával ketten megyünk majd valahová, szeretném látni, hogy hátul jól van-e, éppen mit csinál stb. Ezt a tükröt az ülésre kell tenni, így tökéletesen látom majd a picit a hordozóban anélkül, hogy forgolódnom kéne vezetés közben, vagy lehúzódnom.
Baldachin: sok funkciója nincsen, esztétikailag jól mutat viszont
Tápszerkészítő: itt nem értem, mi az érthetetlen? Nem kell vesződni éjjel azzal, hogyha éhes a baba, még nekiálljunk vizet melegíteni és hűteni, tápszert méricskélni stb.
Babatestápoló: ezen sem értem a megrökönyödést... Babamasszázshoz pl., vagy ha szárazabb a pici bőre.
Amikor a kérdést elolvastam, rögtön gondoltam, hogy nagy vita alakul majd ki arról, mi szükséges és mi felesleges. Mondjuk ez tényleg relatív, nincs két egyforma család.
Én nagyon szeretem a kamerás bébiőrt: ha alszik a fiam, bármikor rápillanthatok anélkül, hogy becsörtetnék a szobájába. A légzésfigyelő is fontos, szerintem. Tudom, sokan szidják, mert fals riasztásokat ad (volt olyan oldal, ahol olyan véleményt olvastam hogy "élvezettel törtem volna szét" 😳), de nekünk nincs gondunk vele. Egy korábbi válaszoló írta az ikeás arctörlő kendőket, azokat én is szeretem: jó minőségűek és nem is volt drága egy csomaggal. Későbbre el tudom képzelni az oviba, kis kéztörlőnek. Fürdetőnek a gyógyszerárit használtuk, amíg az el nem fogyott, de nem szerettük. Nehéz volt adagolni, a darabkái fel sem oldódtak a vízben, és begyűlt a baba hajlataiba. Hajas baba, úgyhogy mostuk neki a kezdetektől fogva, a Mixa Babyt használjuk. Testápolót nem vettem neki, szép a bőre. Fürdető/mosdató kesztyűt is vettem párat, szeretem használni.
Tudom, sokan kedvelik a hordozókendőt, én is kaptam egyet a nővéremtől, de egyszer sem használtam, amígy pici volt, pólyában ringattam, abban mindig megnyugodott. Nagyon jó fajta pólyát kaptunk, hasonló kötős, mint a kórházban, csak volt a felső részén két gumis pánt, ahol be lehetett gombolni, hogy jobban tartsa a babát. Manapság nem igazán divat, de mi szerettük, az első hetekben abban is aludt.
Korábban úgy gondoltam, nem adok majd neki cumit, de amikor vigasztalhatatlanul üvöltött a hasfájástól, kipróbáltam, és sokszor az nyugtatta meg. Egyből-egy volt, amit elfogadott: a pelenka.hu-s babaváró csomagban volt egy MAM Start cumi, egyből rákattant, úgyhogy ezzel szerencsénk volt. Szoptatós párnát is vettem, a kifli formájút, nagyon bevált, jól megtámasztja a babát. Mosáshoz a Lovela öblítőjét használom, mert (biztos UFO vagyok, de) zavar a ruhákon az erős öblítőillat. Ettől puha az anyag, de nem árad belőle a pacsuliszag. (Hihetetlen, de a legintenzívebb illata a hipoallergén, mosolygócukibabás Lenornak volt, pedig már agyon hígítottam.) A babakocsink volt talán a legjobb vétel, 75 ezerért vettük akciósan (pár hét múlva 114 ezer volt, úgyhogy jókor csaptunk le rá): könnyen nyitható-csukható váz, babahordozó, mózeskosár ami átalakítható a sportrésszé, lábzsák/bundazsák. Imádjuk.
És amik nem váltak be (szubjektív lista, természetesen):
Pelenkakuka. Nem tudom, mit csináltam rosszul, hiába tekertem bele a kakis pelust rendesen, irdatlan büdös volt a szobában. A kukazsák cseréjével rengeteget szerencsétlenkedtem, ahogy kiemeltem kitekeredett az egész, majd elhánytam magam. Meguntam, hogy minden cserénél takaríthatom, a zsák pedig indokolatlanul drága hozzá. Jelenleg a teraszon lakik. Ugyanitt (feleslegesen) betárazott pelenkakuka utántöltő akciósan eladó 😅 (poén)
Cumisüveg melegítő. Ismétlem magam, nem tudom, mit rontottam el, beállítottam a leírás szerint, szötyörgött hosszú percekig, de hideg maradt az üveg tartalma. Párszor próbálkoztam, aztán berágtam, eltettem a szekrénybe.
Pihenőszék. Elvileg újszülött kortól használható, de kéthónaposan amikor beletettük, szinte belezuhant szegény, a feje előrebukott, látszott, hogy kényelmetlen neki. Gondoltuk, megpróbáljuk később. Aztán a csípőszűrésen az orvos mondta, hogy se hordozóba, se pihenőszékbe ne tegyem, mert nem középen, hanem inkább balra tartja a fejét (ferdenyak). Hogy fogjuk-e még használni a széket, nem tudom.
Popsitörlőből betáraztam egy sokak által agyondicsért márkát, majd alig vártam, hogy elfogyjon, mert nagyon büdös volt 😄 A legkisebb méretű pelusból is túl sokat vettem: kinőtte, mire elhasználtuk volna. A babakocsira vettem kézmelegítőt, egyszer tettem fel, nekem kényelmetlen volt, inkább kesztyűt húztam. Olyan hideg pedig nem volt, hogy mindkettő kelljen. Hirtelen ennyi jutott eszembe a kezdeti időszakra. Jó egészséget kívánok! ☺️
54. Nem egészen így van.
A tápszerkészítőt feltöltöd sima vízzel, és antibakteriális szűrőn átszűri, emiatt nemm kell vízforralással vacakolni, illetve ahol alapból büdös a csapvíz ott is jó mert szagtalanítja.
A másik, hogy éjjel ha felkelsz, odabattyogsz a szobátokban géphez, ami már vízzel feltöltve vár csak alá kell tenni az előre kimért adag tápszerport a cumisüvegben. 2-szer megnyomod a gombot, 2 perc alatt kész, 100% jó hőfokon lesz, bacimentes lesz, nincs olyan hogy hajnali 3kor jössz rá hogy elfogyott az előre forralt és hűtött víz a hűtőből, meg eleve nem kell vizet forralgatni, lépcsőn lemenni a konyhába megcsinálni.
Lényegeben 1 gépben benne van pár dolog, szűrő, vízforraló, vízadagoló.
Nekem megérte hogy amíg az apja a kezében tartotta félig alva a gyereket addig én gyors helyben megcsináltam a tápszert. Ja nem keveri neked össze, hát istenem.
Én szerettem.
Mindig lepontoznak ezért, hajrá🙃
Én nem ellene beszéltem, csak írta a kérdező, hogy éjszaka nem kell a vízmelegítéssel és a tápszerrel vacakolni. De ha nem méri ki előre a tápszert, akkor azt neki kell beletennie a cumisüvegbe, nem a gép adagolja.
Mikor én is gondolkodtam rajta azt hittem, hogy a tápszert is az adagolja. Csak azért írtam, hátha a kérdező ezt nem tudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!