Kelengye a babának így megfelelő? Nálatok mi volt az, ami nélkül nem tudtátok volna elképzelni az első hónapokat és nem szerepel itt?
Közlekedés (autóval, gyalog):
-autós hordozó, hozzá bázistalp és Sensorsafe
-babakocsi
-hordozó
-pelenkázó táska, pelenkázáshoz alátét
-esővédő, szúnyogháló a babakocsihoz és az autós hordozóhoz
-autóba babatükör, hogy lássam akkor is, ha vezetek
Alváshoz:
(A mi szobánkban lenne az első 2-3 hónapban, ahhoz szeretnék egy 4moms bölcsőt, vagy egy babaöblöt.)
-bútorok: kiságy, pelenkázós komód, gardróbszekrény
-kiságyba matrac (+rá vízlepergetős matracvédő), babafészek
-baldachin, rácsvédő
-zenélő körforgó
-légzésfigyelő és bébiőrző
-4 db lepedő
-2 db évszaknak megfelelő hálózsák
Pelenkázás:
-pelenkázó matrac
-4 csomag pelenka, 4 csomag popsitörlő
-pelenkakuka, ahhoz utántöltő
-popsikrém
Fürdetés:
-babakád, bele újszülötteknek való kádtámasz
-babáknak való kozmetikumok (fürdető gél, arc- és testápoló, sampon)
-4 db kapucnis törölköző
Táplálás (tápszeres baba lesz, tőlem független ok miatt):
-Tommee Tippee Advanced anti-colic újszülött szett (2x150 ml, 2x260 ml, 2 db cumisüveghez való cumi és egy tisztító kefe)
-strerilizáló
-tápszerkészítő masina
-digitális babamérleg
-tápszer (gyerekorvossal egyeztetve)
-Tripp Trapp szék, Steps Bouncer kiegészítővel
Eü. termékek:
-digitális lázmérő
-babapatika (hasfájás elleni szerek, láz- és fájdalomcsillapítók)
-Nosiboo orrszívó, orrspray
Egyéb:
-multifunkciós pihenőszék (rezeg, ringat stb)
-Adamo hinta
-játszószőnyeg, néhány darab újszülötteknek is megfelelő játék, játszócumik
-20 db textipelenka
-babáknak való körömvágó olló (kerekített végű)
-Chicco öblítő és mosószer
Lesznek kiegészítők még a babaszobába is, de ilyeneket, hogy lámpa, függöny, ilyen plüss, olyan baba, nem akartam felsorolni. A babaruhákat sem írtam, mert abból nem rendszer, vagy lista szerint vásárolok, hanem ami éppen megtetszik.
Ez így szerintetek kiindulásnak jó lesz?
Leírom amit ne vegyél:
- Baldachin! Fulladásveszélyes! Nekünk is volt és hálistennek úgy cibálta le, hogy nem fulladt bele, nem tekeredett bele. De lecibálta szóval pénzkidobás is!
- Forgó. Az első 2 hónapban érdekes MAX, de ha nem akarod a kiságyban tartani éjjel nappal, akkor szinte soha nem fogja nézegetni. Pláne, hogy eleinte mellettetek alszik. Tök felesleges. (nekünk is volt)
- Ne bölcsőt hanem babaöbölt. A bölcsőt nekünk kinőtte 1 hónapos korában, mert jó nagy baba volt. Babaöbölt ismerősömék sokáig használták, nálunk pénzkidobás volt a bölcső.
1 csomag pelenkát vegyetek elsőre :) Nálunk kicsi volt az újszülött, tesüméknak meg nagy volt a koraszülött. Felesleges 4 csomaggal betárazni amíg nem tudod mekkora lesz.
Én szerettem a tápszerkészítőt, de ezzel itt gyikon egyedül vagyok :)
Hordozónak én a Manduca XT csatosat ajánlom.
A La Roche Posay sem használ vegyszereket, illatanyagokat.
Elhiszem, hogy a baldachin lehet káros is, de nem kérek terhesen semmilyen cikket elhunyt kisbabákról, gyászoló anyákról. Ennyi legyen már bennetek...
Én nem írtam semmit halott babákról, de ha a fulladásveszély része nem fontos, azért amit írtam csak elolvastad, nem? 4 hónaposan fogta és letépte. Pénzkidobás volt.
De miért kérdezel, ha nem is fontolod meg? Én abszolút segítőkész, jó tanácsokat írtam.
23-as válaszoló kis gyűjteményére írtam.
Írtam azt is, hogy ennek utánanézek és nem ragaszkodom a baldachinhoz foggal-körömmel. De a kérdésből nem tudom kihúzni, új kérdést baldachin és rácsvédő nélkül nem fogok kiírni.
Gratulalok, hogy ilyne cikkeket raksz be ide de komolyan. Ennyi eszed, hogy van?
Oke, van ilyen. De kepzeld el, hogy barkinek a halálát okozhatja barmi, amire nem is gondolnal. Teljesen feleselges amit csinalsz. Nem kell ijesztgetni szegeny kerdezot.
Egyebkent ha elolvasod, amit belinkeltel, mindjárt megdől amit írsz. En nem akartam megnyitni, de megtettem.
Azt irja, az egyik kisbaba agyaban egy babafeszek volt es ugy aludt. Na most ez alap dolog, hogy nem rakod igy be a babát az agyba. A babafeszek arra valo, hogy mondjuk a kanapere rakod, amig te hajtogatod a ruhakat es melletted alszik a baba. A masik 3 cikkben pedig az all, hogy ratekeredett a racsvedo a babakra. Egy fonptt racsvedo olyan bazi nehez, hogy az fixen nem tekeredik senkire. Meg egy felnottnek is nehez, egy kisbaba jó hogy nem tudja megmozditani. Ami felkotozos racsvedo az mas, az tényleg ki tud oldodni stb. Egyebkent meg, amig nem voltak ilyen hiperszuper fonott racsvedok, addig is boldogan éltünk. Kepzeld el az en gyerekkoromban felkotos racsveod volt es tessek itt vagyok.
Tényleg ízléstelen így riogatni, bakker...
Viszont a babának tenyleg az kell, hogy járjon minden oldalról a levegő és ne legyenek körülötte felesleges textíliák meg ilyesmik, ha tetszik, ha nem.
Szerintem a lipikar tök jó fürdető, de mással tényleg nem kéne kenni azt a gyereket. A patikai a legjobb amúgy, de nyilvan te vagy az anyukaja, te tudod!
Apróság, de nekem nagyon praktikus volt a kis műanyag doboz a popsitörlőnek. Dm saját markásat lehet kapni ilyen dobozban. Ha egyedül pelenkázok, fél kézzel sokkal könnyeb a dobozból kihúzni a kendőt, mint csak a zacsiból.
A chicco mosószer lehúzás, nézd csak meg az összetevőit.
Javaslom még a frosch fujós fertőtlenítő, ami bababarát. Mindent azzal fertőtlenítek, amit elér. Azzal még a játékokat is lehet fertőtleníteni.
Azért majd nézz utána a Manduca XT hordozónak. Csatos, lehet állítani a terpesz és a hát magasságát, így újszülött kortól is megfelelő. (megoszlanak a vélemények, hogy kell-e ülni tudás a csatoshoz, én azoknak a pártján állok, akik semmilyen hordozást nem kötnek ülni tudás kérdéséhez).
Viszont ez egy kicsit zsebbe nyúlósabb féle hordozó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!