Miért baj, ha valakinek a modern, különlegesebb hangzású nevek tetszenek?
Úgy vettem észre, hogy ezen az oldalon aki nem Annának, Júliának vagy Katalinnak nevezi a gyerekét azt már egyből cigánynak, meg egyéb undorító féregnek nevezik a kommentelők.
Miért kéne ilyen neveket adnom, ha mire kimondom ezeket belehalok az unalomba?
Az én háziorvosom neve Fehér Amaryllis, köszöni szépen tud élni ezzel a névvel, viszont ha én megemlítem ezt a nevet, már egyből megforgatnak vasvillán, és felgyújtanak kétszer. Meg amúgy is egy putris cigány vagyok, ha ilyen névben gondolkodom.
Nekem például nem tetszik sem az Anna sem a Bella név, az Annabella viszont az egyik kedvenc nevem, én egyszerűen szeretem a cukormázas neveket. Miért támadnak ezért?
Nyilván tudom, hogy egy kisgyereknek nevet adni valóban nagy és komoly dolog, hiszen egy életen keresztül elkíséri, ezzel a névvel kell együtt élnie. De ha nekem egyszer ez a név tetszik, akkor miért fikáznak, ha ezt a nevet akarom adni?
Hiaba magyarazkodsz, nem fogod azt elerni, hogy azt mondja barmelyikonk is jaj basszus tebymeg mekkora egy hulye voltam, neked van igazad teljes mertekben. Hiaba ez a celod ezekkel a kisregényekkel.
Ha nem fogod fel a kerdest, akkor ne valaszolj azt javaslom.
A kérdést amugy az oldal tetejen olvashatod el, aztan ha adsz egy normalis valaszt, akkor megtapsollak.
79
Ember, kérlek... rám jön a szekunder szégyen tőled, ahogy itt próbálod csűrni-csavarni a hülyeségedet addig, amíg nem lesz igazad.
Én beismerném ha tévedtem volna, miért nem teszed ezt te is?
Sokkal nemesebb lenne, mint itt egyre mélyebbre ásni magad minden kommenteddel.
A kérdést pedig úgy látom még mindig nem érted.
"Hiaba magyarazkodsz, nem fogod azt elerni, hogy azt mondja barmelyikonk is jaj basszus tebymeg mekkora egy hulye voltam, neked van igazad teljes mertekben. Hiaba ez a celod ezekkel a kisregényekkel."
Ti startoltatok rá a regényírásra, ha esetleg nem tűnt volna fel. Nem magyarázkodok, hanem leírom, ami van. Szerinted attól, hogy pár brazil nevű szerencsecsomag lepontoz nullára, nekiállnék győzködni láthatóan írástudatlanokat? A következő erre tévedő, akinek kétségei vannak afelől, hogy jó ötlet-e elvetemült neveket kitalálnia egy baba születése előtt, talán csendben arra jut, hogy mégse szúrna tán ki vele annyira, amennyire veletek kiszúrhatott kedves jó anyukátok, vagy nem tudom, lehet, hogy néhányan közületek most kezdik a sort a hülyeséggel, aztán vállvetve nekiálltok itt védekezni. Téged a golyó se győz meg, ez nyilvánvaló, kis barátom. Kíváncsi lennék a keresztnevetekre vagy a gyerekeitekére, hogy ennyire sikerült itt vagy tíz lángelmét betriggereljek pár világos mondattal, amik történetesen nyilvánvaló dolgokat raktak az arcotokba.
Nesze:
"Miért baj, ha valakinek a modern, különlegesebb hangzású nevek tetszenek?"
Nem baj, csak idétlen dolog semmilyen konzumidióta divatneveket adni a kölyöknek, főleg ha az eredeti környezetének megfelelő becézés is meg a mi helyi, nyelvi sajátságainknak megfelelő is problémás. Teljesen a mindennapjai része lesz ez, és beépül a személyiségébe. Kinek jobban, kinek kevésbé, de ezt telibe tagadni finoman szólva is blődség. Ha úgy alakult, hogy valaki mégis kapott valami szép gyümölcsnevet, akkor ez van, de lehet azon változtatni, az érintettel kell megbeszélni korának megfelelően.
Tehát nem arról van szó, hogy kinek ez, kinek az tetszik, hanem a világ, amibe csöppen valaki, várhatóan nagyjából hogy viszonyul hozzá, ha adott név miatt bizonyos prekoncepciókkal fogadhatják, miközben semmibe nem fájna gondolkodni és elkerülni ezt. Minél furább és szokatlanabb egy név, annál jobban előkerülhet ez, de minél inkább idióta divatnév, legyen az akármilyen hagyományos, szintén lehet egy megváltozott sors belőle. Gondolom sose hallottátok a "nomen est omen" mondást, tényleg csak párezer éves megfigyelés, mi az, nem?
Fenntartom a véleményem, hogy te mentális beteg vagy, és ez nem személyeskedés, hanem halál komolyan így gondolom. Minden kommented erősíti bennem ezt az érzést.
Az én korosztályomban (20-as éveim elején járok) sok Zsombor, Milán, Zalán van, és egyiknek sincs semmi baja, egészséges személyiségük van, a nevüket is szeretik. Nem kellett velük leülni beszélgetni, és pszichológushoz sem kerültek, csak azért, mert nem János a nevük. Ellenben nem ismerek olyan 40 éves Zsuzsannát, vagy Ilonát, aki szereti a nevét, sőt, személyesen ismerek egy Erzsébetet (huszonéves ő is), aki még a közösségi médiában sem tünteti fel a nevét, Huginak hívatja magát mindenhol, facebookon is így van fent, annyira utálja a nevét. Na, szerintem ez sokkal rosszabbat tesz a személyiség kialakulásának.
2021-ben már az a gáz, ha valaki Ferencnek nevezi a gyerekét, ez a gyerek lesz kirekesztve, őt fogják csúfolni.
Tudod boomer, haladni kéne a korral.
Te nem érted, hogy a kérdés nem a szélsőséges nevekről szól.
Huhú! Ki, hol beszélt ilyen nevekről? Rohadtul nem ilyen nevekre gondoltam. Nem erre voltam kíváncsi, megis ezt tolod már mióta.
Olvasd el a 80-as válaszom 3x, hátha a te agyad is megfogja az információt.
Figyelj akkor tessék leirom, hogy hivnak es a gyerekeim nevet is, mert ennyire kivamcsi vagy ra aztan en meg arra leszek kivancsi, hogy milyen hulyeseget fogsz kitalalni, mi a baj ezekkel a nevekkel.
Az en nevem Lili. Ket gyerekem van, az egyikőjük Blanka, a másik Mila. Ha fiuk lettek volna akkor Áron és Milán lennének.
Na varom az ertelmes okokat, hogy mi a problema ezekkel a nevekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!