Miért baj, ha valakinek a modern, különlegesebb hangzású nevek tetszenek?
Úgy vettem észre, hogy ezen az oldalon aki nem Annának, Júliának vagy Katalinnak nevezi a gyerekét azt már egyből cigánynak, meg egyéb undorító féregnek nevezik a kommentelők.
Miért kéne ilyen neveket adnom, ha mire kimondom ezeket belehalok az unalomba?
Az én háziorvosom neve Fehér Amaryllis, köszöni szépen tud élni ezzel a névvel, viszont ha én megemlítem ezt a nevet, már egyből megforgatnak vasvillán, és felgyújtanak kétszer. Meg amúgy is egy putris cigány vagyok, ha ilyen névben gondolkodom.
Nekem például nem tetszik sem az Anna sem a Bella név, az Annabella viszont az egyik kedvenc nevem, én egyszerűen szeretem a cukormázas neveket. Miért támadnak ezért?
Nyilván tudom, hogy egy kisgyereknek nevet adni valóban nagy és komoly dolog, hiszen egy életen keresztül elkíséri, ezzel a névvel kell együtt élnie. De ha nekem egyszer ez a név tetszik, akkor miért fikáznak, ha ezt a nevet akarom adni?
"de mivel magyar gyereket szülök nem értem miért kéne nemzetkozinek lennie"
Nem feltétlenül kell, de előnyös. Ma már nem az van, hogy egy kis faluban éljük le az életünket, hanem sokan utaznak, tanulnak vagy dolgoznak külföldön, vagy épp külföldre költöznek stb.
Én pl. örülök, hogy nemzetközi nevem van (ettől nem leszek kevésbé magyar), mert mindenhol értik, ki tudják mondani. Ellenben egy barátnőm Norvégiában él, senki nem tudja kiejteni a nevét, az a szerencséje, hogy a második keresztneve (amit előtte soha nem használt) nemzetközi, így ott már csak azt használja. Egy Gyöngyi nevű ismerősöm pedig Angliában él, tudna mesélni, mennyit szív a nevével.
Elolvastam itt és az előző kérdésedre adott válaszokat és nem látta cigányozást S villával sem forgattak meg.
(Cigányozás annak lehetne köszönhető, hogy bizonyos neveket nagyjából csak az a réteg adott.)
Egy névről nem lesz senki se modern se régimódi. Ahogy egy anyuka se lesz attól modern, mert Denerisznek nevezi a lányát. Köszönöm, nekem "régi" nevem van, de anyukám modern felfogású.
Nem igazán értem, hogy mások véleménye miért fontos a névadásban. Nektek kell ezt eldönteni, és ha te belhalsz abba, hogy "Júlia", de az "Amarillisz" névben (szólításba) nem, akkor hívd úgy.
Felnőtteknél csak egy bizonyos IQ és EQ szint alattiak foglalkoznak és ítélnek meg valakit a neve alapján.
Az, hogy mi lesz klasszikus, majd az idő eldönti.
De így fikázni azokat, akik ne adja Isten Júliát, Ádámot, Istvánt, Gizellát ad a gyerekének, hát...nem szép dolog.
"De így fikázni azokat, akik ne adja Isten Júliát, Ádámot, Istvánt, Gizellát ad a gyerekének, hát...nem szép dolog."
De aki Niobénak nevezi a gyerekét (egy korábbi kérdés kapcsán) azt el lehet küldeni a búsba, ugye? Mert ezt történt.
Én letojom ki hogy nevezi, csak ne veregesse ezért folyton hátba magát a szülő. Én lányom Szabrina, nem új mégis különleges, de cigány névnek hiszik a Szabina miatt.
Azt nem szeretem amikor a gyereket divatból nevezi el vagy direkt olyant választ ami vicces pl Cserepes Virág
Ez pont olyan, mint a mosó pelus vs. eldobható pelenka, szoptatás vs. tápszer, veled alszik vs. külön alszik stb.
Épp melyik tábor a nagyobb. Ha az, aki a modern Niobét szereti, akkor pozitív hangvételű komment jön, aki meg a Józsefet attól negatív.
De továbbra is, ezeken a dolgokon kb semmi sem múlik, csak az anyukák (apukák) unatkoznak vagy nagyon akarják hallgatni a hangjukat. Aki kicsit is empatikusabb vagy intelligensebb, az elfogajd azt (nem küld el a bús a) hogyha mosizok és Etelének hívom a gyerekem vagy szoptatom és Halálcsillagnak hívom a picit.
De belőled ez miért vált ki ekkora agresszivitást?
Nem tudom neked mi volt az agressziv a kerdezo reakcioiban,
szerintem semmi:)
Miért idióta az, aki a Benett nevet választja a gyerekének?
Ez is kisarkítás, mert nem a tényleg botrányos nevekre gondoltam, hanem átlagos, de modern nevekre pl Lora vagy Zselyke. Úgy szidják azokat akiknek ez a név tetszik, mintha nem lenne holnap. Te is épp ezt tetted, a teljesen átlagos Benett névvel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!